thumb rajzfilm1A Pannónia Filmstúdió hatvanötödik születésnapja, Bálint Ágnes dramaturg születésének századik évfordulója, valamint a tavaly elhunyt Kossuth-díjas rajzfilmrendező, Jankovics Marcell munkássága határozta meg a IX. Országos Rajzfilmünnepet. A hétvégén megyénként 5-7 helyszínen - többek között Tiszaújvárosban is - a kísérőrendezvényekkel párhuzamosan ingyenes vetítéseket szerveztek kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Városunk idén először csatlakozott az eseményhez. November 18-án délután kortárs magyar stúdiók munkáival találkozhatott a felnőtt korosztály a Hamvas Béla Városi Könyvtár előadótermében. Tóth Roland Istók című animációs filmje, a Lugosi Béla életét feldolgozó alkotás, a Bela, M. Tóth Géza Oscar-díjra jelölt rövidfilmje, a Maestro, valamint az Albert, az Otthon és thumb istokA kozmosz nagykövetei animációk szerepeltek a programban, amelyeket másnap délelőtt Bálint Ágnes klasszikusai, a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme, a Futrinka utca lakói, valamint a Mazsola és Tádé követtek a gyermekek nagy örömére. A mesés hétvége részleteiről Ujjné Tellér Gabriella gyermekkönyvtáros számolt be lapunknak:
- Minden helyszín egy listából maga választhatta ki, hogy milyen filmeket szeretne vetíteni. A kiválasztás során szem előtt tartottuk azt is, hogy melyek azok az ismertebb alkotások, amelyekre az érdeklődők biztosan fogékonyak, és szerettünk volna olyan filmeket is bemutatni, amelyek kevésbé ismertek - ezek között voltak díjnyertesek is. Mi most a vetítések közösségteremtő erejét próbáltuk meg kihasználni, ezért is szerveztünk egyrészt olyan programot, amelyre családokat vártunk, másrészt olyat is, amelyre az óvodás csoportok jöttek. Majdnem nyolcvan gyereket köszönthettünk a könyvtárban. A filmvetítések mellé kísérőprogramokat is beillesztettünk: rajzpályázatot hirdettünk, amelyen nagyon sokan részt vettek, az óvodásoknak szóló programok után pedig egy interaktív meseprogramot is tartottunk a gyerekeknek.
Ördögh István

A Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Vándor Sándor Zeneiskolája értesíti a zenekedvelő közönséget, hogy 2022. december 1-jén, csütörtökön 16.30 órától Növendékhangversenyt rendez a zeneiskola hangversenytermében.
Minden érdeklődőt szeretettel várnak a zeneiskola fellépő növendékei és felkészítő pedagógusai.
Markovicsné Szabó Enikő
intézményvezető

A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány kuratóriuma szeretettel meghívja a tisztelt városlakókat és minden kedves érdeklődőt a Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomba a 2022. december 7-én 18 órától kezdődő Adventi hangversenyre, melyet a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány rendez.

A műsorban fellép a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda, a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola, a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola egyesített kórusa, a Vándor Sándor Zeneiskola növendékei és tanárai, továbbá a Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium és Kollégium kórusa.
A hangversenyre a belépés díjtalan.
Makrai Marianna
a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány kuratóriumának elnöke

thumb bokretaA Bokréta Citerazenekar november 20-án a Kórusok Országos Tanácsa által rendezett Aranypáva Országos Népzenei Minősítőn vett részt. A zsűri döntése alapján a zenekar arany minősítést kapott. A minősülések az együttesek folyamatos munkáját, szakmaiságát tükrözik. Immáron ez a nyolcadik arany minősülésünk.

A zenekar tagjai: Vajda Gábor, Váradi Imréné, Szabó János, Oláh Dezsőné, Bánné Oláh Márta, Járási Zoltán, Trungel Panna, és az együttes vezetője, Oláh Dezső.
A zenekar ezúton köszöni mindazoknak, akik részt tudtak venni az együttes 30 éves ünnepi műsorán november 4-én. Külön köszönet a vendégszereplőknek: Mezei Virág Népdalkör, Emődi Pincegazdák. A zenekar vezetője hálásan köszöni a zenekari tagok áldozatos munkáját, a volt ÁMK dolgozóinak, vezetőinek, a Derkovits Művelődési Központ dolgozóinak, vezetőjének, és Tiszaújváros önkormányzatának, képviselő-testületének a támogatását.
További munkájukra, életükre a Jó Isten áldását kívánja:
Oláh Dezső, zenekarvezető

thumb murvai1Inkább riporteri beállítottságú fotósnak tartom magam - vallja Murvai György fotóművész, akinek hatvannyolcadik egyéni kiállítása nyílt meg a Városi Kiállítóteremben.

thumb murvai2A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség által kitüntetett alkotó az erdélyi Felsővisóban született 1940-ben, majd 2001-ig egy partiumi kisvárosban, Nagykárolyban élt - abban az évben költözött Miskolcra. Középiskolás kora óta szenvedélye a fotózás, felvételeit idáig százötvennél is több romániai és nemzetközi kiállításon, többek között az Egyesült Államokban, Szingapúrban, Brazíliában, Németországban és Franciaországban is láthatta a közönség. Fotóit rendszeresen közölték és közlik ma is különböző lapokban, tizenöt alkotása húsz éve „járja a világot” képeslapok formájában. Alkotótevékenységének mozgatórugójaként azt a fajta szellemiséget említi, amit szülőföldjének csodálatos világa alakított ki benne.
- Mindent megörökítek, amit szépnek látok, azt szeretném megmutatni, hogy a világ tele van csodákkal - mondja.
A most kiállított, hatvanhárom csoda között egyebek mellett portrékkal, csendéletekkel és népszerű kirándulóhelyekkel is találkozhatnak az érdeklődők.
Murvai György „Fénnyel írtam” című fotókiállítása december 6-áig látogatható a Városi Kiállítóteremben.
Ördögh István

November 24., csütörtök
10:00 A képviselő-testületi ülés közvetítése
Utána a szerdai adás ismétlése
HétHatár: Év végi támogatások - TOP 100 - Play with us a református iskolában - Erdőpedagógia - Ünnepekre hangolódunk - Jótékonysági akciók karácsony előtt - Megszűnnek a Szép-kártya zsebei - Mire figyeljünk? Közlekedés télen - Nánási Balázs Emlékverseny - Kosárlabda
Hétről-Hétre: Rajzfilmünnep - Szalagavató - Díjnyertes fotósok - A gombfelvarrástól a szoknyáig: varrótanfolyam Tiszaszederkényben - Labdarúgás
Utána a testületi ülés ismétlése

November 25. péntek
18:00 B4 híradó

November 28., hétfő
18:00 Sporthétfő: A Tiszaújvárosi Phoenix KK - KTE-Duna Aszfalt U23 bajnoki kosárlabda-mérkőzés közvetítése felvételről

November 30., szerda
18:00 HétHatár: Önkormányzati rezsitámogatás - Ünnepi csomagcsúcs - Koripálya a téren - Karácsonyi bevásárlás - Adathalászok, online csapdák - Kapni jó, adni még jobb - KEF ünnep
18:15 Hétről-Hétre: Advent első vasárnapja - Újra együtt: Év végi rendezvények - Adventi hangversenyre hangolódva - Sport

December 1., csütörtök
18:00 A szerdai adás ismétlése


Content of popup