thumb kosar1Két mérkőzést játszott öt napon belül a Phoenix KK, mindkettőt hazai pályán. A Dávid Kornél KA elleni bajnoki találkozón tiszaújvárosi győzelem született. A Hepp Kupa negyedik fordulójában a Jászberény csapatát fogadta a Phoenix, és a második vonal jelenlegi hatodik helyezettjével szemben nem sikerült borítania a papírformát.

Phoenix KK - Dávid Kornél KA
94-88
(24-19, 22-26, 23-15, 25-28)

Phoenix KK: Bán Tibor (12/6), Lakatos Péter (7), Victor Kelechi (19), Asszú Ádám (21/9), Rákosi Kornél (6/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Demkó Milán (-), Taskó István (-), Molnár Bence (8/6), Kovács Zoltán (4), Gaál Bence (17/9). Vezetőedző: Lekli József.

thumb kosar2Lendületesen kezdett a Phoenix, már a negyedik percben tízpontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Az utolsó két percet azonban a vendégek uralták.
A DKKA a második szakaszra is átmentette új lendületét, az ötödik percben megszületett az egyenlítés, sőt az előny is a másik oldalra került (30-33). Percekig kellett az eredmény után futnia a hazaiaknak, míg végül Bán és Gaál találataival sikerült fordítani az álláson (46-45).
A jól sikerült harmadik negyed Asszú trojkájával indult, de az ellenfél is érezte a gyűrűt, átvette a vezetést, Kelechinek kétszer is zsákolnia kellett az egyenlítésért. Ezt követően ismét a Phoenix irányított, a záró felvonást már kilencpontos előnnyel várhatta (69-60).
A negyedik etapban a vendégek gyorsan feljöttek öt pontra, de utána elkapta a fonalat, 15 pontosra hízott az előny, de érkeztek a fehérvári találatok is. Két perccel a vége előtt visszajöttek a mérkőzésbe a vendégek (88-82). A végjátékban a Bán-Kelechi-Rákosi trió volt eredményes, ezzel megmaradt a hategységes előny.
Lekli József: Zsinórban négy vereség után mélyponton volt a társaság, ráadásul a héten tudtuk meg, hogy Steve-et is elveszítettük egész évre. Mindez egy kicsit zavart okozott a fejekben, de ma, amit kértem, azt megcsinálták a srácok. Azt mondtam, hogy élvezzék a játékot, és ne görcsöljenek. Ez hozta a szezon eddigi legjobb támadójátékát. Szakmai, edzői szemmel a védekezésünkben azért lehetett látni hibákat, de ezzel együtt is nagyon örülök. Gratulálok a Dávid Kornél Akadémiának is, mert nagyon jól küzdöttek.
Andrea Turchetto: Gratulálok a Tiszaújvárosnak és magunknak is, mert mindkét csapat nagyon jól játszott. Gyors játékkal, sok pontot szerezve, jó csapat- és egyéni játékkal vesztettünk egy jó ellenféllel szemben. Hiányzónk is sok volt, úgyhogy semmi rosszat nem tudok mondani a csapatomról. Nem vagyok boldog természetesen, hiszen vesztettünk, de úgy gondolom, hogy nagyon jól játszottunk. Még egyszer gratulálok mindkét csapatnak, mert ez a fajta kosárlabda az, amit örömmel néznek az emberek.

Phoenix KK - Jászberény
58-82
(18-22, 12-29, 17-19, 11-12)

Phoenix KK: Bán Tibor (8/6), Lakatos Péter (14), Victor Kelechi (5), Asszú Ádám (8), Rákosi Kornél (-). Csere: Demkó Milán (-), Taskó István (-), Molnár Bence (6/3), Kovács Zoltán (11), Gaál Bence (6/6). Vezetőedző: Lekli József.

Bátortalanul kezdett a Phoenix, amit ki is használtak a vendégek, az első negyed derekára 1-11-es állást alakítottak ki. A Tiszaújváros ekkor találta meg a lendületét, támadásban, védekezésben is rendezte a sorokat,é s a szakasz végéig négy pontra zárkózott fel.
Biztatóan indult a második etap, a második percben beérte a Jászberényt a Phoenix (24-24), azonban a rivális magasabb fokozatra kapcsolva újabb és újabb hibákra kényszerítette a hazaiakat. A dobások kimaradtak, rengeteg labdát veszített az Újváros, és olyan különbség alakult ki, amit már nem volt esély behozni (30-51).
A harmadik és a záró negyedben is nyilvánvaló volt a vendégek fölénye, ám a tiszaújvárosi fiúknak sem kellett szégyenkezniük. Ha sok hibával is, de sikerült a Jászberényéhez hasonló teljesítményt mutatniuk, a második félidőben mindössze három ponttal növekedett a hátrány.

thumb nokAz FC Tiszaújváros női csapata egy színvonalas teremtornán vett részt a hétvégén Tiszafüreden, ahol a nyolcaddöntőbe jutott.

- A csoportmérkőzéseket az Eger elleni vereséggel kezdtük, majd a Tiszafüred elleni döntetlennel folytattuk. A szabályok szerint döntetlen esetén rávezetéses büntetők következtek, ebben jobbnak bizonyultunk a hazaiaknál. Az utolsó, Mezőkövesd elleni csoportmeccsünkön már mindenki az újabb büntetőpárbajra készülődött, de tíz másodperccel a vége előtt sikerült megszereznünk a győzelmet érő gólt. Így végül második helyen léptünk tovább a négyesünkből. A nyolcaddöntőben a végül a döntőbe jutó Eger SE II. csapatától szenvedtünk egy végig izgalmas mérkőzésen minimális különbségű vereséget. Jellemző, hogy az utolsó másodpercekben a gólvonalról tudott menteni az egyik egri játékos. Egy fárasztó, de mindenféleképpen pozitív napon vagyunk túl. Több új játékos is ezen a tornán mutatkozott be a csapatban. Mindenki végig nagy odaadással, lelkesen játszott, csak dicséret illeti őket - értékelt Dohány László edző.

thumb foci1Az FC Tiszaújváros 2011-es születésű játékosai is részt vettek a XVI. Hajdúvárosok Tornáján, a felnőttek pedig szombaton kezdik a felkészülési mérkőzések sorát.

thumb foci2- Hajdúnánáson vettünk részt egy nagyon erős teremtornán - összegzett a fiatalok edzője, Pap Zsolt. - A sorsolás valószínűleg egy megállapított erősorrend alapján történhetett, mert a mi csoportunk hemzsegett a remek utánpótlásáról híres egyesületektől. Örülök, hogy minket is erősnek véltek és bekerülhettünk e neves társaságba. A Loki Focisuli, az Olasz Focisuli, a DEAC, és a határon túlról a Szatmárnémeti csapata volt az ellenfelünk. Sajnos nem sikerült borítanunk a papírformát, két szoros és két nagyobb arányú vereséget szenvedtünk. Természetesen minden játékosomnak lehetőséget adtam, akik becsülettel helytálltak a „nagyobb” ellenfelekkel szemben is. Köszönöm részvételüket! Mindenből lehet tanulni és mi fogunk is!
Hogy a felnőttek mit tanultak a felkészülés során, arról szombaton adhatnak először számot.
A keretet két részre osztja Vitelki Zoltán vezetőedző. Az egyik - vélhetően az erősebb - gárda szombaton délelőtt a DEAC-hoz látogat, míg a másik délután 2-kor a tavaly ugyancsak csoporttárs - jelenleg vármegyei I-es - Hidasnémetit fogadja a műfüves pályán.

ASZTALITENISZ. A kaucsuklabdásoknál már indul a tavaszi szezon. Vasárnap 11 órától folytatja a bajnoki küzdelmeket a Tiszaújvárosi SC asztalitenisz szakosztályának NB3-as csapata, amely kiváló szezont futott az ősszel, 11 mérkőzéséből 9-et megnyerve a 2. helyről folytatja a szezont. „Célunk a feljutás és az utánpótlás fejlesztése. Ehhez továbbra is várjuk az 5-10 év közötti fiúk és lányok jelentkezését a hétfői és pénteki napokon 16-19 óra között - nyilatkozta röviden Koncsik Viktor szakosztályvezető.

Január 21. (szombat)
Labdarúgás
10.00 Bozsik torna U9 csapatok részére            Játékcsarnok, Edzőterem
14.00 TFCT- Hidasnémeti
felnőtt csapatok edzőmérkőzése                Műfüves pálya

 

Január 22. (vasárnap)
Sakk
10.00 Tiszaújvárosi SC - Edelény bajnoki mérkőzés Zászlósterem

 

Asztalitenisz
10.30 Tiszaújvárosi SC - Karácsond bajnoki mérkőzés Asztalitenisz- csarnok


Content of popup