thumb bragato eremmel Három számban indult és mindháromban bronzérmet nyert Bragato Giada, a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület kenusa a kanadai Halifaxben rendezett világbajnokságon.

thumb bragato a dobogonBragato Giada és Nagy Bianka kenupárosa 500 és 200 méteren is kvalifikálta magát a legjobb kilenc közé, előbb a hosszabbik, olimpiai távon szálltak harcba az éremért. A mezőnyben ott volt a tavalyi tokiói játékok mindhárom dobogós egysége, közülük a kínaiak ezúttal is rajt-cél győzelmet arattak. A magyarok a visszafogottabb rajt után egyre jobban „lábra kaptak”, féltávnál már a második helyen haladtak. A második 250 méteren is erőteljes csapásokkal lapátoltak, nem fáradtak el, s bár az ukránok a hajrában megelőzték őket, a harmadik helyük nem forgott veszélyben. Bragato és Nagy 40 perccel első befutója után már ismét a rajtgépben állt, hogy a rövidebb távon, 200 méteren is bezsebeljen egy bronzérmet. Az élen a kubaiak és a kínaiak vívtak egymással ádáz csatát - a célvonalnál mindkét egység beborult a vízbe -, de a mögöttük kialakult harcot a magyarok nyerték a harmadik éremért.
Másnap a női négyes is dobogón zárt, a Bragato Giada, Balla Virág, Takács Kincső, Nagy Bianka egység a kanadai és a lengyel hajó mögött harmadikként ért célba.
Jól szerepeltek a TKKSE fiataljai az országos utánpótlás bajnokságon, ahol 6 arany-, 5 ezüst- és 8 bronzérmet szereztek. A legeredményesebb Horváth Kata és Szegi Zsombor volt, mindketten 3 arany- és 1 bronzérmet szereztek.
A hétvégén rendezték meg a gyermek és kölyök magyar bajnokságot, melyen a TKKSE legifjabb versenyzői 3 arany, 4 ezüst- és 3 bronzérmet nyertek. Itt Aczél Márton volt a legeredményesebb újvárosi, aki két bajnoki címe mellé egy bronzérmet is begyűjtött.

thumb foci1Az elmúlt héten kétszer is pályára lépett a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A sárga kékek előbb az NB III Keleti csoportjának 2. fordulójában kaptak ki Putnokon, majd a Magyar Kupában Berkenyén nyertek és jutottak tovább a sorozatban.

Hazai vereségük után megyei rangadóra készültek Vitelki Zoltán tanítványai. Az ellenfél az a Putnok volt, amely 3-0-s sikerrel kezdte a szezont Sényőn. A Tiszaújváros az idény nyitófordulójában az újonc Pénzügyőr ellen szenvedett 3-0 arányú vereséget. Jól kezdte a mérkőzést a hazai alakulat, rögtön támadólag lépett fel, igyekezett ráerőltetni akaratát az újvárosiakra. A 4. percben Galacs szánta el magát lövésre jó 20 méterről, a labda a vendégek kapujában kötött ki, 1-0. A gól után továbbra is a Putnok irányította a játékot, nem sok teret engedett a sárga-kékeknek. A házigazdák stabilan védekeztek, melynek nem találta ellenszerét Vitelki Zoltán együttese. A 38. percben Veress vezette jobbról középre a labdát a tizenhatos vonalában, lövőhelyzetet keresett, a labda Galacs elé került, aki tizenhat méterről kilőtte az alsót, 2-0.
A második játékrészben is igyekezett kevés teret adni a vendégeknek a Putnok. A 60. percben Vajda kapott nagyszerű kiugratást, és a kifutó kapus mellett higgadtan gurított a hosszúba, 3-0. A 79. percben megszületett a szezon első tiszaújvárosi gólja, a csapatkapitány Bussy vette be szabadrúgásból a gömöriek kapuját, 3-1.

Putnok - Tiszaújváros
3-1 (2-0)

Punok, 150 néző. V.: Gál P.
Putnok FC: Pápai - Sághy, Katona (Nádimov), Buda, Csiki, Szics, Vajda (Komári), Dobrovolszki, Veress (Csutora), Juhos (Holló), Galacs (Gelén). Edző: Szala Ákos.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Kundrák, Gelsi, Bussy, Vitelki B. (Nagy P.), Tóth S., Géringer (Bocsi), Erős (Kiss B.), Gönczi (Páll), Nagy D., Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Szala Ákos: Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, nagy örömömre szolgált, hogy két gyors gólt tudtunk szerezni, egy olyan szituációból, amire készültünk. Szervezettek voltunk, kevés lehetősége akadt az ellenfélnek, azok is pontrúgásokból.
Viteki Zoltán: Gratulálok a Putnoknak.

A bajnoki vereséget követően csekély ideje maradt a tiszaújvárosiaknak a sebek nyalogatására, a szerda-szombat ritmus értelmében a hétvégén már a Magyar Kupában is meccs várt rájuk. A Nógrád megyei első osztályban szereplő Berkenye nem tartozott a legyőzhetetlen csapatok sorába, így a drukkerek joggal várták el a továbbjutást. A házigazdák az első perctől kezdve a védekezésre koncentráltak. A Berkenye 36 percig tartotta a 0-0-t, ekkor a vendégek Nagy D. révén megszerezték a vezetést, 0-1. Három perccel később, a 39 minutában Kiss B. volt eredményes, 0-2.
A második játékrész elején, az 52. percben Mátyás révén szépítettek a házigazdák, 1-2. Úgy tűnt még izgalmas lehet a mérkőzés, de a vendégek stabilitása védekezésben nem adott lehetőséget a hazai gólveszélyes támadások befejezésének. A végjátékban pedig két vendég gól eldöntötte a mérkőzés és a továbbjutást sorsát is. Előbb a 83. percben Nagy P., majd a 91-edikben 11-esből Gelsi volt eredményes. A Tiszaújváros magabiztosan nyert és jutott tovább a Magyar Kupában a 2. fordulóba, mely augusztus 27-én, szombaton lesz. Előtte augusztus 14-én 11 órától a Kisvárda II ellen idegenben játszik bajnokit a sárga-kék csapat, majd 17-én, szerdán a Hatvant fogadja.

Berkenye -Tiszaújváros
1-4 (0-2)

Berkenye, 200 néző. V.: Gál P.
Berkenye SE: Földvári - Porvay, Mátyás, Horváth L. (Schlenk), Keresztes, Illés T., Mravik, Fábri, Greff (Genzelman), Less K., Pécsi. Edző: Rusvay Gergely.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Galambvári - Nagy P., Bocsi, Lehóczki (Gelsi), Bussy, Kiss B. (Illés), Tóth S. (Vitelki B.), Géringer L. (Gönczi), Lőrincz P., Páll, Nagy D. (Erős). Edző: Vitelki Zoltán.

Rusvay Gergely: Egy jó iramú meccset játszottunk. Játékban látszott az egyosztálynyi különbség, de akarásban felvettük a versenyt. A 83. percig kiélezett volt a mérkőzés.

Vitelki Zoltán: Egyértelmű cél volt a továbbjutás, és ezt sikerült elérni. Végig tudtuk kontrollálni a mérkőzést, azonban a támadózónában a kapu előtt még pontosabban és koncentráltabban kellett volna játszani. Gratulálok az egész csapatnak.

thumb lehmann1Lehmann Csongor a hétvégén a triatlon elit Európa-bajnokságon igyekszik minél jobban szerepelni.

A müncheni multisport Európa-bajnokság keretében megrendezendő erőpróbán a magyar férfiak közül Bicsák Bence, Lehmann Csongor, Tóth Tamás és a Dévay fivérek, Márk és Zsombor húzhatja fel a válogatott mezt.
- Ezúttal a klasszikusnak számító 1500 méter úszás, 40 km kerékpározás és 10 km futás vár a mezőnyre. A sprint távon 110 százalékon megy mindenki, abban a reményben, hogy vagy kibírja végig, vagy nem. Az olimpiai távon kicsit többet kell tartalékolni, jobban észnél kell lenni, hiszen itt közel 2 órás a verseny - mondta Lehmann Csongor. - Idén még nem versenyeztem ezen a távon, de bízom benne, hogy jó lesz az „átállás”. Egy nagyon magas szintű versenynek nézünk elébe. Mindenki a legjobb formájában akar versenyezni, természetesen így vagyunk ezzel mi, magyarok is. Bárki kifoghat egy jó napot, bármi lehet. Nem szeretnék jóslásokba bocsátkozni, próbálom hozni a legjobbamat, minél előrébb szeretnék végezni! Reményeim szerint ez elegendő lesz ahhoz is, hogy augusztus 14-én, vasárnap, a magyar mix-váltó tagjaként is rajthoz állhassak.

Augusztus 8 - 13.
DEAC utánpótlás kosárlabda edzőtábor I. turnus

Augusztus 11 - 15.
Magyar U18 férfi röplabda válogatott edzőtábora

Augusztus 13. (szombat) 
Labdarúgás
11.00 FCT- DEAC U15 edzőmérkőzés      Füves pálya
11.00 FCT- DEAC U16 edzőmérkőzés      Füves pálya
Röplabda
17.30 U18 férfi röplabda válogatott - Debrecen    Játékcsarnok

Augusztus 14. (vasárnap) 
Röplabda
17.30 U18 férfi röplabda válogatott - Kazincbarcika    Játékcsarnok

Augusztus 14 - 19.
DEAC utánpótlás kosárlabda edzőtábor II. turnus

Augusztus 17. (szerda) 
Labdarúgás
17.30 TFCT - FC Hatvan
bajnoki mérkőzés     Centerpálya


Content of popup