Kedves Sportbarátok!
Idén ismét megrendezik a Jabil 1/3 Maraton futóversenyt a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon. A sportbarátok  már megszokott távokon (3,5 km, 7 km és 14 km) próbálhatják ki magukat. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub utánpótlás edzőjeként szeretnék egy kis segítséget nyújtani a kiválasztott távra való felkészülésben. Nyolc héten keresztül, a Jabil futásig, edzéstervvel készülök Önöknek. Az edzések helyszínéül, az Ifjúsági parkot javaslom, az ott található frissítési lehetőségek miatt. 


Az edzéstervben a távoknak megfelelően más-más futóprogramokat ajánlok. Ezek hétről hétre egymásra épülnek. A sportolás megkezdése előtt mindenképpen javasolok egy általános bemelegítő gimnasztikát a sérülések megelőzése érdekében. Ilyen például a törzshajlítások előre, illetve hátra, a kar-, csípő-, térd-, valamint bokakörzések minden irányba és egy támaszt találva a láblendítés. Mindezt néhány percen keresztül végezve fel tudjuk készíteni a testünket a mozgásra és csökkentjük a sérülések kialakulásának esélyét. 

 Távok Folyamatos futás Heti ismétlésszám Teljes edzéshossz
3,5 km 15 perc 1x kb. 25 perc
7 km 15 perc 2x kb. 25 perc
14 km 20 perc 3x kb. 30 perc

A futások befejeztével szintén ajánlatos pár percet rászánni a nyújtásra. A leginkább igénybe vett törzs-, comb- és vádli izomzatára érdemes pár nyújtó hatású gyakorlatot végezni. Ezzel elősegítjük a pulzusunk megnyugvását és izmaink regenerálódását.
Jó sportolást kívánok mindenkinek!
Balogh Bence

thumb iskolaifutasTiszaújváros Diáksport Bizottsága „Májusi futás aranyat ér” elnevezéssel futóversenyt rendezett városunk iskoláinak első és második évfolyamos tanulóinak.

Május 11-én nyárias meleg fogadta az Ifjúsági parkban a 150 kisdiákot. Az elsősök 600, a másodikosok 900 métert futottak.
Egyéni eredmények:
1. évf. leányok: 1. Suhajda Sára (Hunyadi), 2. Hanyics Panna (Széchenyi), 3. Szőnyi Hanna (Kazinczy).
1. évf. fiúk: 1. Bella Botond (Hunyadi), 2. Császár Hunor (Szt. István), 3. Harnisféger Bence (Széchenyi). 2. évf. leányok: 1. Újházi Réka (Hunyadi), 2. Tóth Borka (Széchenyi), 3. Szekeres Olívia (Hunyadi). 2. évf. fiúk: 1. Derzsényi Gábor (Széchenyi), 2. Onder Soma (Hunyadi), 3. Varga Balázs (Hunyadi)
Csapatverseny eredményei:
1. évf. leányok: 1. Széchenyi István Általános Iskola, 2. Hunyadi Mátyás Általános Iskola, 3. Szent István Katolikus Általános Iskola. 1. évf. fiúk: 1. Széchenyi, 2. Hunyadi, 3. Szent István. 2. évf. leányok: 1. Hunyadi, 2. Széchenyi, 3. Szent István. 2. évf. fiúk: 1. Hunyadi, 2. Kazinczy Ferenc Református Ált. Isk., 3. Széchenyi, 4. Szent István.
Köszönet illeti a rendezésben közreműködő pedagógusokat, diákokat, felkészítőket és a szurkolásban jeleskedő szülőket!
Demblovszky Gábor, a DSB elnöke

thumb foci1Az NB III Keleti csoportjának 36. fordulójában a Békéscsaba II. együttesét fogadta a Tiszaújváros. A házigazdák a szezon utolsó hazai mérkőzésén remekül kiszolgálták szurkolóikat, hat góllal terhelték meg a lila-fehérek hálóját.

Az elmúlt forduló nagyarányú újvárosi veresége után ráfért a javítás a kék-sárgákra, és Vitelki Zoltán tanítványai már az elején bekezdtek, és sorra jöttek a gólok is. A 6. percben Bartusz balról végzett el szögletet, a kapu előtti kavarodást követően Nagy P. 6 méterről talált a békéscsabaiak hálójába, 1-0. A folytatásban sem lankadt a vendéglátók támadókedve, és a 18. percben megszületett a második hazai találat. Tóth S. lőtt középre egy szabadrúgást jobbról, majd a vendégek kapusáról kipattanó labdát a legéberebb tiszaújvárosi, az előrelopakodó Gelsi 5 méterről vágta a hosszú sarokba, 2-0. A magabiztos hazaiak előnyük birtokában jól tartották meg a labdát, a békéscsabaiak csak alig-alig keveredtek Herceg kapuja elé. A házigazdák a 36. percben újból mattolták a vendégek védelmét. A csabaiak saját térfelük közepén eladták a labdát, Tóth S. Géringer fejelte azt, aki 18 méterről laposan rúgta a jobb alsóba a játékszert, 3-0.
A második játékrészt is gyors góllal kezdte a Vitelki-alakulat. Az 52. percben Bartusz jobbról elvégzett szögletét Nagy P. fejelte védőkkel a nyakán 5 méterről Tóth A. kapujába, 4-0. A tiszaújvárosi szurkolók azt gondolhatták, hogy a nagy előny birtokában kiengednek kedvenceik, de nem így történt. Az 59. percben Lehóczki beadását még kivágták a békéscsabai védők, ám a labda Géringer elé került, aki 28 méterről, jobbal óriási gólt ragasztott a vendégek hálójába, 5-0. A 73. percben megszületett a hatodik hazai találat. Pap végezhetett el szabadrúgást 17 méterre a lilák kapujától, és mesterien elcsavarva a sorfal mellett a jobb sarokban kötött ki a labda, 6-0. A Tiszaújváros így magabiztos, kiütéses győzelmet aratott a Békéscsaba II. ellen. Az újvárosiak ezzel a sikerükkel 66 pontosak, és több győzelmüknek köszönhetően ismét megelőzték a Hajdúszoboszlót, vagyis 4. helyen állnak. Mivel a 3. pozícióban tanyázó BKV Előre is kikapott a hétvégén, így a kék-sárgáknak 2 fordulóval a vége előtt matematikailag még arra is van esélyük, hogy megszerezzék a 3. helyet, ám ehhez két sikerre van szükségük, valamint arra, hogy a fővárosiak a hátralévő találkozóikon legfeljebb 2 pontot szerezzenek. A Tiszaújváros a 37. fordulóban, május 22-én vasárnap 17 órától a Tiszafüred otthonában játszik bajnokit.

Tiszaújváros – Békéscsaba II.
6-0 (3-0)

Tiszaújváros, 250 néző. V.: Práth.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Gelsi, Mahalek (Vasiljevic), Nagy P., Bocsi (Lehóczki), Tóth S. (Pap Zs.), Lőrincz, Géringer L., Vitelki B., Bartusz (Nagy D.), Gottfried. Edző: Vitelki Zoltán.

Békéscsaba 1912 Előre II: Tóth A. - Czvalinga (Borbély), Kasik (Zahorán), Sipaki (Bacsa K.), Styecz (Marik), Farkas B., Oláh Á., Bónus, Szabó Zs., Mágocsi (Cservenák), Varga T. Edző: Mészáros Márk.

Vitelki Zoltán: Egy ilyen mérkőzést követően csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a csapatról, a játékosokról. Úgy láttam, hogy a fiúk most élvezték a futballt. Előzetesen is azt beszéltük, hogy a bajnokság hajrájában ebbe az utolsó három mérkőzésbe tegyünk bele mindent. Voltak még lehetőségeink, de úgy vélem a 6-0 mindenkit kielégít. Mindenki motivált és teljesíteni szeretne, abban bízom, hogy a hátralévő 2 mérkőzésünkön is megmarad mindez.
Mészáros Márk: Nehéz bármit is mondani egy ilyen találkozó után. Van olyan mérkőzés, amikor mind egyénileg, mind csapatszinten nem megy a játék. Ám az akarati tényezők akkor sem hiányozhatnak, ami a legjobban fáj nekem, hogy ezeket nem tudtuk megvalósítani. Mindennek az volt a hozadéka, hogy kikaptunk 6-0-ra.

thumb kosar A rájátszás második fordulójában hat „A” csoportos játékossal érkezett a Bonyhád, ám egy nagyszerű második félidővel hozta a meccset az ezúttal Szendrey Zsombor irányította Phoenix.

Phoenix KK - AKSE Bonyhád
86-76
(23-23, 19-29, 24-14, 20-10)

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Drahos Gábor (8/3), Bán Tibor (20/9), Gerőcs Roland Bálint (4), Hegedűs Gergely (6), Jordan Madrid-Andrews (26). Csere: Drizner Gábor (-), Frikker Marcell (2), Taskó István (-), Szabó Norbert (5/3), Eremiás Kristóf (3), Kovács Zoltán (-), Asszú Ádám (12/6). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.

Az első negyedet egy Andrews-duplával kezdte a Phoenix, ám nagyon gyorsan megérkeztek a válaszok is, hogy aztán fej-fej mellett haladva küzdjék végig az etapot a csapatok.
A második negyed közepéig hasonló volt a meccs képe, a hatodik perctől kezdve azonban egyre inkább a Bonyhád fölénye bontakozott ki.
A harmadik szakasznak tízpontos lemaradással kellett nekifutnia a hazaiaknak, de Szendrey edző sikeresen rendezte a sorokat, feltámadt a Phoenix, egállal zárta a negyedet.
A záró felvonás első két percében már tizenkét egységgel vezetett a Phoenix. A harmadik perctől kezdve érkeztek a bonyhádi kosarak is, feljöttek hét pontig ezt követően azonban már csak tiszaújvárosi találatok születtek.
Szerdán, május 18-án, lapzártánk után játszották a mindent eldöntő harmadik mérkőzést.
Szendrey Zsombor: Nehéz volt fejben összeszednünk magunkat, hogy meglegyen az önbizalma a srácoknak, de nagyon örülünk annak, hogy a tíz pályára lépő játékosunk közül mindenki hozzájárult a mai győzelemhez. Le a kalappal a srácok előtt! Életben maradtunk, szerdán megpróbáljuk bent tartani a Tiszaújvárosi Phoenixet. Nem szabad elmenni a közönség teljesítménye mellett sem, hiszen részben a szurkolók hajszolták bele a fiúkat a győzelembe.
Morgen Frigyes: Gratulálok a Tiszaújvárosnak, olyan mérkőzést játszottunk, amilyenre számítottam. A második negyedben sikerült némi dominanciát mutatnunk, de tudtuk, hogy nem lesz könnyű, hogy kulcsfontosságú lesz a harmadik negyed. Sok hibát vétettünk, ami jót végeztünk a védekezésben, azt sokszor nem tudtuk gólra váltani létszámfölényes helyzetben. A harmadik mérkőzés nyilván teljesen más lesz, mindenki az életben maradásért küzd.

Siker is meg nem is

Szép szezont zártak a serdülők, bejutottak a regionális döntőbe, de ott már semmi sem jött össze. A négycsapatos tornán az utolsó helyet szerezték meg. A regionális negyedik hely azonban mindenképp elismerésre méltó eredmény.

Phoenix - Békési SZSK U1 43-70
Phoenix - NYKK Eötvös/A 41-71
A végeredmény: 1. Félegyházi TSI, 2. Békési SZSK, 3. NYKK Eötvös/A., 4. Phoenix KK
Bartovics Ákos edző: Sajnos az eredmények önmagukért beszélnek, nem igazán értem, hogy mi történt. Lehet, hogy nem bírtuk el a terhet. Ez biztosan benne volt, de ez nem mentség arra, hogy lélektelenül játsszunk; hiányzott a kellő szív, a csapategység. Biztos nekem is van felelősségem. Csak remélni tudom, hogy tanulni fogunk ebből a jövőben.

Május 19. (csütörtök) 

Labdarúgás
15.00 Bozsik intézményi torna              Műfüves pályák

Május 21. (szombat) 
Labdarúgás
10.00 FCT - Nagykáta
U14 bajnoki mérkőzés      Füves pálya

16.00 FCT - Nyírbátor U16 bajnoki mérkőzés      Füves pálya

Május 22. (vasárnap)
Labdarúgás
10.00 Bozsik fesztivál   Füves pályák
U7, U9 csapatok részére

14.00 Régiós KK torna   Füves pályák
U11 csapatok részére

Kézilabda
18.00 Tiszaújvárosi - Hatvan férfi bajnoki mérkőzés    Játékcsarnok

thumb kezisA Tiszaújvárosi SC szervezésében szeretettel várunk a kézilabda sport napközinkbe!
A létszám korlátozott, ezért a jelentkezési szándékodat mielőbb, de legkésőbb június 10-éig teheted meg a tábor teljes költségének megfizetésével.
Korosztály: 9-14 év. Kb. 20-25 fő.


A tábor díja személyenként 25.000 Ft, mely tartalmazza a kézilabda alapjainak megtanítását, a napi 3 étkezést, a sportlétesítmények használatát, strandbelépőt, sportszerek, egyéb eszközök, játékok használatát.
Helyszín: Tiszaújvárosi Sportcentrum, Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő.
Programjaink: kézilabda sport elsajátítása napi 1,5 órában, labdajátékok, ügyességi játékok, szabadidős foglalkozások, strandolás, városi gyalogtúra.
Lány turnus: 2022. július 18. - 2022. július 22.
Fiú turnus: 2022. július 25. - 2022. július 29.
Jelentkezés, információ: Kiss Virág Babett irodavezető +36-20/224-2369


Content of popup