Az NB III Keleti csoportjának 9. fordulójában sem termett babér a sárga-kékeknek. A Vitelki csapat a DVTK II otthonában szenvedett vereséget és visszacsúszott a 17., kiesést jelentő helyre.

DVTK II - Tiszaújváros
3-0 (1-0)

DVTK II: Póser - Oláh, Mrva, Ivánka, Silimon - Vajda (Kövesi 91. perc), Radics (Balázs 91. perc), Illés, - Fekete, Balázsi, (Ferencsik 72. perc), Vincze D. (Demeter 62. perc)
Vezetőedző: Vincze Richárd.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Kundrák, Tóth B., Vitelki B., Tóth S. (Erős 58. perc), Géringer, Lőrincz, Páll (Kiss 91. perc), Nagy D., Nagy P., Valkay
Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

A bajnoki szünetet követően sokan abban reménykedhettek, hogy a Tiszaújváros visszatalál a győzelmi útra és megkezdi a pontvadászatban a felzárkózást. A DVTK fiókcsapatának otthonában erre előzetesen minden esély megvolt, bár még mindig sokan voltak a maródiak listáján, így a vezetőedzőnek nem volt könnyű dolga az összeállítást illetően. Az első játékrészben a házigazdák többet birtokolták a labdát, de nem volt igazán nagy fölényük. A 35. percben azonban megszerezték a vezetést. Éles szögből végezhetett el szabadrúgást a DVTK II és Illés 20 méterről a bal oldali kapufát érintve lőtt a hálóba, 1-0.
A második félidő nem kezdődött jól a vendégek számára. A 48. percben Balázsi egy nagyszerű csellel tisztára játszotta magát a jobb oldalon, és a beadására pontosan érkező Vincze D. öt méterről a léc alá fejelt, 2-0. Sokáig úgy tűnt, a félidő elején szerzett gyors góllal ki is alakult a végeredmény, de a hajrában jött a 3. hazai találat. A 80. percben Demeter fordított át a jobb oldalon felfutó Vajdához, aki Feketét hozta játékba. A DVTK futballistája nem tétovázott és Tóth Cs. mellett elemelte a labdát, és három méterről az üres kapuba gurított, 3-0.
A sárga-kékek 8 ponttal a 17. helyet foglalják el és lapzártakor, szeptember 28-án a Tiszafüred együttesét fogadják, majd vasárnap Sényőre látogat.

Vincze Richárd: Nagyon örülök a győzelemnek, mert az elmúlt hetekben a csapatnak sajnos nem igazán jött össze a siker, pedig a játékunk akkor is jó volt. A modern, szenvedélyes futballt várom el a fiúktól, az első félidőben ezt hellyel-közzel megvalósítottuk, a fordulás után viszont inkább a védekezésünk volt modern. Azt mindenképp be kell látni, hogy a második gólunk után a Tiszaújváros benyomott minket, de nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Nagyon jól védekeztünk, és ha türelmesebbek vagyunk, akkor talán több lehetőségünk is adódott volna.
Vitelki Zoltán: Megint olyan szituációk után kaptunk gólokat, amiket nem engedhetünk meg magunknak. Sajnos sokszor találnak be az ellenfelek, ezen nagyon gyorsan változtatnunk kell. Igyekeztünk stabilabbá tenni a védekezésünket, de mint ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, nem igazán sikerült. Az első gólnál a hazaiak játékosa nagyon eltalálta a szabadrúgást, a másik két diósgyőri találatnál azonban meg kell néznünk, hogy miben hibáztunk. Összességében az első félidőben sem játszottunk rosszul, a második játékrész pedig teljes egészében a miénk volt. Ezért viszont nem adnak pontot.

thumb kosar1 Hazai találkozóval kezdte a Phoenix a 2022/23-as idényt. A mérkőzésen az újonc, ám jó erőkből álló Budafok csapatát látta vendégül, és az elhibázott első félidő után már hiába volt szép a folytatás, nem sikerült itthon tartania a pontokat.

Phoenix KK - Budafok: 56-61
(7-23, 13-15, 27-14, 9-9)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Steve Rosemond (8/6), Bán Tibor (16/12), Lakatos Péter (-), Viktor Kelechi (6), Gaál Bence (18/15). Csere: Czimer László Adrián (3/3), Taskó István (-), Orliczki Bence (-), Rákosi Kornél (-), Kovács Zoltán (-), Asszú Ádám (5). Vezetőedző: Lekli József.
A Budafok kezdte jobban a mérkőzést, és bár Rosemond távolijával egyszer sikerült átvenni a vezetést, az első negyed közepétől állandósult a vendégek előnye. A tizedik percre tizenhat pontos hátrány alakult ki, amit az Asszú-Bán-Czimer trió orvosolt valamelyest a második etapban, ám ez csak arra volt elegendő, hogy kevésbé növekedjen a Budafok előnye.
A harmadik szakaszt Bán és Gaál triplái uralták, sikerült is felkapaszkodni öt pontra, felvillant a győzelmi esély, de hiába volt eredményes Asszú, Gaál és Kelechi, ennél közelebb nem tudott kerülni riválisához a Phoenix.
Lekli József vezetőedző: A védekezésünk rendben volt, 61 pontot kaptunk, ez teljesen korrekt, sőt extra, viszont 56 ponttal nem lehet sehol meccset nyerni. Egyedül a harmadik negyedben játszottunk úgy, ahogy kell, akkor dobtunk huszonhét pontot, a maradék háromban sajnos butaságokat csináltunk, nem tudtuk követni a tervet, nem látták a játékosaim, hogy miből van helyzet, mikor kit kell megpasszolni. Fejben előrébb kell lépnünk, mert ha fejben előrébb lépünk, akkor tudunk mérkőzéseket nyerni, de amíg ez nem történik meg, addig sajnos ilyen mérkőzéseket fogunk játszani.
Károly Máté vezetőedző: Idegenben mindig nehéz nyerni, főleg az első fordulóban egy olyan csapat ellen, amely meg akarja mutatni, hogy ebben a szezonban sokkal jobb, mint tavaly volt, új játékosok alkotják, új edző gardírozza a társaságot. Úgyhogy nem számítottunk könnyű meccsre, az első félidőben meg is lepett, hogy ennyire kontrollálni tudjuk a játékot. A második félidőben inkább a Tiszaújváros akarata érvényesült, de védekezésben mindig tudtunk újítani, és ez megadta a stabilitást nekünk ahhoz, hogy megtarthassuk az előnyt.

thumb terep duatlon ob utan Lehmann Bence, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője nyerte meg az Ajkán megrendezett rövid távú duatlon országos bajnokságot. A IV. Földrengető Terepduatlon Országos Bajnokságon pedig a TTK sportolói 3 érmet is szereztek a Nógrád megyei Ilinyben.

- A rajt utáni első, 10 km-es futáson erős tempót diktáltam és az így megszerzett előnynek köszönhetően végig vezettem a kerékpározás során is, így a második, 5 km-es futásra is én mentem ki elsőként. A célig másfél percet sikerült megőrizni előnyömből, így megnyertem a bajnokságot - fogalmazott Lehmann Bence.
A Földrengető terepduatlonon a Tisza-partiak közül a legjobb eredményt a felnőtteknél ezüstérmes Balogh Bence érte el. A gyermek korcsoportban Bán Petra bronzérmet érdemelt ki, csakúgy, mint édesapja, Bán Csaba a szenior3 kategóriában. Izsák Csaba a gyermekkorcsoportban 11-dikként ért célba.

SÚLYEMELÉS. Szombaton rendezték meg a Budapesti Műszaki Egyetemen a Csinger Gyula Súlyemelő Emlékversenyt. A tiszaújvárosiak színeiben Gulyás Kristóf a 109 kg-os súlycsoportban 195 kg-os összetettel 1. helyezést ért el. Réti Márton a 89 kg-os súlycsoportban 233 kg-os összteljesítménnyel szintén megnyerte a versenyt.

Szeptember 30. (péntek) 
Kosárlabda   Játékcsarnok
15.30 Phoenix - NYIKSE U20 bajnoki mérkőzés
18.00 Phoenix - NYIKSE felnőtt bajnoki mérkőzés

Október 1. (szombat) 
Asztalitenisz
11.00 TSC - Mátraszele               Asztalitenisz- csarnok
Kézilabda
16.00 TSC- MEAFC női bajnoki   Játékcsarnok
Labdarúgás
10.00 FCT - Cigánd U15 bajnoki     Füves pálya
12.00 FCT - Jászberény U16 bajnoki    Füves pálya

Október 2. (vasárnap) 
Asztalitenisz
11.00 TSC - Szendrő               Asztalitenisz- csarnok
Sakk
10.00 TSC - DVTK II. bajnoki Zászlósterem

 

thumb kezilabda1Hazai környezetben kezdte a megyei bajnokságot a TSC női csapata. Az ellenfél az MVSC gárdája volt, és a vendégek biztos győzelmet arattak. Pedig az első félidőt egálra hozták Bagdiék, a második játékrészre azonban elfogyott az erő. Nem csoda, hiszen a miskolciak 6 mezőnyjátékos cseréjével szemben az újvárosiak csak kettőt tudtak leültetni a padra.
Az eredmény: TSC - MVSC 38-26 (18-18).


Content of popup