thumb kr foci Az elmúlt héten két mérkőzésen is szerepelt a Termálfürdő FC Tiszaújváros csapata. A 29. fordulóban szerdán Tiszafüreden 2-0-s vereséget szenvedtek a Gerliczki tanítványok. A 30. játéknapon hazai pályán az SBTC ellen vezettek ugyan, de egy fölösleges kiállítás és egy 11-es után csupán egy pontot szereztek.

Az elmúlt szerdán a Tiszafüred ellen idegenbeli mérkőzés várt Gelsiékre. Az újvárosiaktól eltiltás és sérülés miatt is többen hiányoztak, így a feladat nem volt egyszerű, hogy a Balassagyarmat elleni hazai meccs után vendégként nyerjen a kék-sárga alakulat. A találkozó első félidejében a tiszafürediek játszottak mezőnyfölényben, de a gólra bő félórát kellett várni. A 36. percben Lakatos K. nagyszerűen csavarta a kapu elé labdát, melyre Szabó Tamás érkezett és fejesével szemben Tóth Csaba tehetetlen volt, 1-0. A játékrészben újabb találat nem esett, így egygólos hátránnyal vonult pihenőre a Tiszaújváros.
A második játékrész 12. percében cserélt először Gerliczki Máté, akkor Tóth Ádámot Kerekes váltotta. 12 perccel később Tóth Simon helyett Vitelki, míg Csernák helyett Benke érkezett, de hiába küzdött a vendégcsapat a gól hiányzott játékából. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a házigazdák szereztek újabb találatot. A 66. percben Szövetes indítását követően Szabó T. hozta ziccerbe Banát, aki nem is hibázta el a kínálkozó lehetőséget, 2-0. Nem sokkal később, a 73. minutában Barna újabb gólt szerezhetett volna, de fejese a felső lécen csattant. A
77. percben Csiki megkapta második sárgáját, így számára idő előtt ért véget a találkozó. A vendégek nem tudtak mit kezdeni emberelőnyükkel, így 2-0-s vereséggel távoztak a Tiszafüred otthonából.
Tiszafüred - Tiszaújváros
2-0 (1-0)
Tiszafüred, Lipcsey Elemér Sporttelep, zárt kapuk mögött, V.: Kiss Gergő
Tiszafüredi VSE: Ladányi - Lakatos K. (Barna, 57.), Mészáros N., Fehér Zs., Balogh K. – Kalóz (Urbin, 71.) – Csiki, Vincze, Barzsó (Papp N., 91.), Szövetes – Szabó T. Edző: Dorcsák Zoltán.
Tiszaújváros: Tóth Cs. - Tóth M., Tóth Á. (Kerekes, 57.), Kristófi, Gelsi, Pap Zs., Tóth S. (Vitelki, 69.), Csernák (Benke, 69.), Lőrinz, Márton (Bussy, 84.), Vámos. Edző: Gerliczki Máté.
Dorcsák Zoltán: Közvetlen rivális ellen arattunk egy nagyon szép és fontos győzelmet, aminek az értéket növeli, hogy előre tudtunk lépni és megelőztük őket. Büszke vagyok a játékosaimra, robogunk tovább, hogy céljainkat megvalósítsuk. Sok sikert kívánok a Tiszaújvárosnak!
Gerliczki Máté: Nehéz elfogadni a jelenlegi helyzetet, nem is tudom. Vasárnap véget kell vetnünk ennek a rémálomnak!
A 29. forduló további eredményei:
Eger - Cegléd 0-2
Tiszakécske - Kisvárda II 1-0
Balassagyarmat - Sajóbábony 1-0
SBTC - DVSC II. 2-2
Mezőkövesd II. - DVTK II. 1-5
BVSC-Zugló - Jászberény 1-0
Sényő - Gyöngyös 1-0
Putnok - Füzesgyarmat 3-0
Tállya - Hatvan 1-2
A hétközi fordulót követően a legutóbbi 3 találkozóján nyeretlen Tiszaújvárosra a kiesés elől menekülő SBTC várt. Az egykor szebb napokat is látott salgótarjániak a 13. helyen tanyáztak a forduló előtt 8 ponttal lemaradva a Gerliczki legénységtől. A korábban eltiltott 4 újvárosi játékos: Bene, Bussy, Lakatos és Vincze a vezetőedző rendelkezésére állt, de sérülés miatt még így is sok volt a hiányzó. A találkozón gyorsan cserélnie kellett a sárga-kékeknek, hiszen Kristófi egy ártalmatlannak tűnő szituációban sérült meg, a 10. percben, helyére Benke érkezett. Az első negyedóra eseménytelenül telt el, egyik csapat sem veszélyeztetett. Az első lehetőség a házigazdák előtt adódott a 30. percben, amikor Márton 22 méterről kapu fölé lőtt. A 32. percben Pap fejelt le egy labdát, majd az alapvonal előtt a 16-oson belül az elcsúszó Bakos megfogta azt, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást. A 42. minutában ismét 11-est reklamáltak a hazaiak. Tóth Simon tört be a tizenhatoson belülre, Végh kirobbant kapujából, a hazai játékos és a vendég kapus is a földre huppant, de a játékvezetői síp néma maradt. A 45. percben Skulka, majd később Gazdag Bálint lövését is védte Tóth Cs., így 0-0-s állással vonulhattak öltözőbe a csapatok.
A 49. percben Tarlósi éles szögből leadott lövését Lőrincz rúgta ki a gólvonal elől. A 74. percben Tóth Márk előtt adódott lehetőség, aki közelről a kivetődő kapus mellett lőtt, de Petrezselyem menteni tudott. Gerliczki Máté az eset kapcsán reklamált, hogy játékosa lábát elhúzták, de a játékvezető ezért sárga lapot adott a hazai trénernek, a büntető viszont elmaradt. 2 perccel később azonban boldog lehetett a hazai együttes, ugyanis megszerezte a vezetést. Lakatos jobbról elvégzett szögletébe Pap fejelt bele, és a labdát Benke csúsztatta 4 méterről a hálóba 1-0. A gól után azonban nem nagyon ünnepelhettek az újvárosiak a 80. és a 84. percben Lőrincz kétszer is szabálytalankodott, az elsőnél még megúszta egy sárgával, de a másodiknál az újabb sárga után már a piros lap következett, így az utolsó percekre emberhátrányba kerültek a hazaiak. A vendégek megérezték, hogy lehet esélyük legalább az egy pont megszerzésére és kitámadtak. A játékvezető 4 perces hosszabbítást jelzett, melynek utolsó másodperceiben szöglethez jutottak a tarjániak. A jobbról belőtt labda Sárközihez pattant, akit Vitelki rúgott meg, és ezért a mozdulatért a játékvezető büntetőt ítélt. A 11-est a Salgótarján házi gólkirálya, Tarlósi nagy erővel vágta Tóth Cs. keze alatt a hálóba 1-1. A hátralévő néhány másodpercben már nem változott az eredmény, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó. A tabellán a Tiszaújváros 41 ponttal a 12. helyen áll, és legközelebb április 25-én, vasárnap a Mezőkövesd Zsóry II csapatával idegenben meccsel.
Tiszaújváros - Salgótarján
1-1 (0-0)
Tiszaújváros, zárt kapuk mögött. V.: Erdélyi.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Tóth M., Vincze, Márton, Gelsi, Pap, Tóth S. (Vámos), Lőrincz, Kristófi (Benke, helyette Vitelki), Lakatos, Bene (Csernák). Edző: Gerliczki Máté.
Salgótarjáni BTC: Végh - Hegedűs, Simó, Sárközi, Bakos, Tarlósi, Horváth M. (Gazdag Balázs), Petrezselyem, Köböl, Skulka, Gazdag Bálint. Edző: Lakatos Béla.
Gerliczki Máté: A mérkőzés előtt nehéz volt a helyzetünk az utóbbi idők vereségei miatt. Ezt a találkozót azonban meg lehetett volna nyerni, mert végre jól játszott a csapat, 90 percen keresztül uraltuk a játékot, beszorítottuk az ellenfelet. Sok lövőhelyzetünk és lehetőségünk volt, végre egy gólt is szereztünk hosszú idő után. Kár, hogy 10 emberrel kellett játszanunk, ha nincs a kiállítás, akkor biztos vagyok benne, hogy megnyertük volna a mérkőzést. Nem láttam a szituációt, aminél a tizenegyest megítélte a játékvezető, a másik oldalon legalább 3 olyan eset volt, amikor lehetett volna fújni,de akkor néma maradt a síp. Nagyon egyoldalú volt ez a játékvezetés ma.
Lakatos Béla: Nem túl magas színvonalú mérkőzésen úgy érzem igazságos döntetlen született, mert a hazaiak mezőnyfölényben játszottak, de ettől függetlenül a második félidőben
0-0 állásnál volt két nagy gólszerzési lehetőségünk. A végén viszont örülni kellett az egy pontnak, hiszen vesztett állásból jöttünk vissza a 93. percben. Néhány nappal ezelőtt éppen mi buktunk el 2 pontot a végén. A csapat erejét mutatja, hogy a mostani mérkőzésen végig hittünk a pontszerzésben.
A 30. forduló további eredményei:
DVSC II. - Mezőkövesd II. 6-0
Sajóbábony - Tiszafüred 1-1
Kisvárda II. - Balassagyarmat 0-0
Cegléd - Tiszakécske 2-1
Füzesgyarmat - Tállya 1-1
Gyöngyös - Putnok 2-2
Jászberény - Sényő 1-2
DVTK II. - BVSC-Zugló 1-0
Hatvan - Eger 2-1
Következik a 31. forduló
2021. április 25., vasárnap 17:00
Eger - Tiszakécske
Balassagyarmat - Cegléd
Tiszafüred - Kisvárda II.
SBTC - Sajóbábony
Mezőkövesd II. - Tiszaújváros
Zugló - DVSC II.
Sényő - DVTK II.
Putnok - Jászberény
Tállya - Gyöngyös
FC Hatvan - Füzesgyarmat

KOSÁRLABDA. A Phoenix számára is megkezdődött a bajnokság rájátszása: az alapszakasz tizedik helyezettjeként az Eger és a DEAC U23 párharcának győztesével kellett megmérkőznie a két győzelemig tartó sorozatban. Az Eger vette sikeresen az akadályt, így a hevesi alakulat lett csapatunk első ellenfele a helyosztókon. A Phoenix kettős győzelmet aratva elkerülte a kiesés rémét, és a 9. helyért játszhat az újabb fordulóban.

Phoenix KK - Eger SE
82-65 (21-14, 14-23, 25-7, 22-21)

2021. április 16. Tiszaújvárosi Sportcentrum.
Játékvezetők: Gaál István Tamás, Horváth Csongor Béla, Rózsavölgyi Alexandra.
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (13), Drahos Gábor (16), Orliczki Bence (5), Molnár Bence (7/3), Szilasi Bence (10/3). Csere: Kiss Balázs (-), Kovács Martin (17/3), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (-), Aszú Áron (12), Kovács Zoltán (2). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
A mérkőzés jelentősége az első pillanatoktól érződött. Kissé görcsösen kezdtek a csapatok, nem sikerültek a dobások, az első pontra négy percet kellett várni. Ezt követően a meccs is, a Phoenix is erős lendületet vett, és az Eger első találatára tizenegy egységgel válaszoltak a tiszaújvárosiak (11-1). A vendégek nehezen találták a ritmust, ám végül hét pontra szorították vissza hátrányukat.
A hevesiek a másodi etapban sem veszítettek lendületükből, veszélyes felzárkózásba kezdtek. Az egyenlítési kísérleteket a hetedik percig tudta visszaverni a Phoenix, ekkor született meg az egál, majd a vezetést is átvették az egriek. Válságos perceket kellett átélnie a Tiszaújvárosnak, de sikerült az ellenfél közelében maradnia (35-37).
Szendrey edző rendezte a sorokat a nagyszünetben, a harmadik etapban már egy jóval energikusabb, pontosabb Phoenixet láthattunk a pályán. Gyors egyenlítés után az előnyt is magához ragadnia, hogy azt ki se engedje kezéből a meccs lefújásáig. Szép megoldásokkal növelte lépésről lépésre előnyét, és a záró etapot már tizenhat pontos vezetéssel várhatta (60-44).
Jól kezdte a Phoenix a negyedik felvonást is, gyorsan eljutott a húszpontos előnyig, ám az Eger küzdőszelleme egyáltalán nem tört meg, és kitartó munkájával a nyolcadik percben már mindössze tíz pont volt a különbség. A végjátékban azonban a Phoenix bizonyult nyugodtabbnak. Szép csapatteljesítménnyel, jó összjátékkal szerezte meg a Tiszaújváros a párharc első győzelmét.
Szendrey Zsombor: Nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen mindkét csapat számára nagy a tét. Talán mi voltunk egy kicsit fásultabbak, mivel ellenfelünk lendületből érkezett, három mérkőzést is játszott az utóbbi időszakban - viszont a pihentebbek mi voltunk. Sikerült egy picikét beleülnünk a meccsbe, de a végén felpörögtünk. Nagyon örülünk a győzelemnek, ugyanakkor meg kell érteniük a fiúknak, hogy ezt a sportot hittel, önbizalommal kell játszani, és ha ezt a pályára tudjuk vinni, akkor győzedelmeskedhetünk egy egységként. A félidőben megbeszéltük a változtatásokat, illetve a hibáinkat, aztán a második félidőben hellyel-közzel sikerült átfordítanunk a lendületet a mi javunkra, és megnyernünk ezt a meccset. Még egy nagyon nehéz mérkőzés következik kedden - az szerintem sokkal nehezebb lesz. Egerben az utóbbi időben nem győztünk, most kellene megtörni ezt a rossz szériát.
Eger SE - Phoenix KK
54-75 (23-18, 12-16, 12-19, 7-22)
2021. április 20. Eszterházy Csarnok, Eger.
Játékvezetők: Sallai István József, Gergely Csaba, Marton Péter.
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Szabó Norbert (14), Drahos Gábor (23/6), Orliczki Bence (2), Molnár Bence (-), Szilasi Bence (2). Csere: Kiss Balázs (-), Kovács Martin (12/3), Taskó István (-), Eremiás Kristóf (2), Asszú Áron (11), Kovács Zoltán (9). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
Nehezen jött lendületbe a Phoenix, az Eger viszont rendkívül motiváltan kezdte a mérkőzést. Az első negyedet végig előnyben játszották, sőt a nyolcadik percben tíz pontra is eltávolodtak a házigazdák. Végül sikerült ötegységnyi lemaradással zárni az etapot (23-18).
A fordulatos második játékrészben - bár a teljesítmény hullámzott kissé - határozottan magukra találtak a tiszaújvárosi fiúk. Három perc alatt dolgozták le a hátrányt (25-25), ám a fordításra egészen a hatodik percig kellett várni (31-33). Az ezt követő pontatlanságok megbosszulták magukat, a negyed hajrájában az Eger visszaragadta az előnyt (35-34).
A pihenő alatt sem veszett el a Phoenix lendülete. Egy gyors fordítást követően mindvégig vezetett a harmadik etapban, de jelentősen nem tudott ellépni riválisától (47-53).
Nagyszerű utolsó negyedet játszott a Phoenix. Egy darabig nem változott jelentősen a különbség, ám a negyedik perctől kezdve egyre inkább távolodott az Egertől. Fokozatosan növekedett az ellenfélben a feszültség, ezzel párhuzamosan vált mindinkább felszabadultabbá a Phoenix játéka. Sikerült kihasználnia a hevesiek szaporodó pontatlanságait, és végül huszonegy pontos győzelemmel nyerte meg a találkozót, egyúttal a rájátszás második fordulóját is (54-75).
A dupla-duplázó Drahos Gábor ismét kiemelkedett a mezőnyből (23/6 pont, 12 lepattanó, 2 szerzett labda, 5 assziszt, 7 kiharcolt fault), de Szabó Norbertnek is nagyon jól ment a játék (14 pont, 5 lepattanó, 5 szerzett labda, 5 kiharcolt fault). Szépen teljesített Kovács Martin (12/3 pont, 5 lepattanó, 2 szerzett labda, 1 assziszt, 4 kiharcolt fault), és tíz pont fölé érkezett Asszú Áron is (11 pont, 7 lepattanó, 3 kiharcolt fault).

thumb lehmann bence lehmann csongor melilla ek 1 Öt magyar férfi versenyző próbált szerencsét a nemzetközi triatlon szezon európai nyitóversenyén, a spanyolországi Melillában vasárnap megrendezett elit Európa-kupán. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub két élversenyzője közül Lehmann Csongor a 15., míg Lehmann Bence a 30. helyen zárt a rendkívül erős mezőnyben.

A sprint távú viadalon (750 m úszás, 20 km kerékpározás, 5 km futás) világkupa erősségű mezőny gyűlt össze, hiszen sok versenyző szeretne lehetőséghez jutni a szezon limitált számú versenyein.
- Minden sportolónak, így a mieinknek is egy jó felhozó verseny és teszt volt a hosszú felkészülés, valamint a 2020-as csonka szezon után ez az Európa-kupa - fogalmazott még Spanyolországban Lehmann Tibor, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke, a TTK elnök-vezetőedzője. - A nyitószámban Bence fiam a 8., öccse Csongor a 12. helyen ért partot. A franciáknak és svájciaknak köszönhetően brutális tempójú kerékpározás során fiaim és az ebben a számban nagyon erősnek bizonyult Faldum Gábor a második bolyban abszolválta a 20 kilométert, míg a már az úszásban hátrányba került Bicsák Bence a 3-4. bolyban tekerte le a távot. A mindent eldöntő futáson, ahol a világkupa-dobogós francia Bergere ellenállhatatlannak bizonyult, Faldum kiharcolta a top10-be kerülést, Csongor második legjobb magyarként 15. lett, Bicsák szokásos nagy futásával ezúttal a 23. helyet tudta elcsípni, míg a magához képest jól teljesítő idősebb Lehmann-fivér a 30. pozíciót érdemelte ki a 67 fős mezőnyben.
A top 20 világkupa-pontokat kapott, de olimpiai kvalifikációs pontokat nem osztottak.
SZIS


Content of popup