thumb kr fociA labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 7. fordulójában a DEAC együttesét látta vendégül a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A veretlenek csatáját végül a házigazdák nyerték, így továbbra is a bajnokság élcsoportjában foglalnak helyet.

Tiszaújváros - DEAC
2-1 (1-1)

Tiszaújváros, 300 néző. V.: Takács.
Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Lippai, Gelsi, Pap, Csicsek (Nagy D.), Tóth M., Hussein, Orosz, Terdik (Bene), Molnár M. (Kulcsár). Edző: Gerliczki Máté.
DEAC: Szabados - Papp, Sándor (Ramos), Bárány (Urbin), Spitzmüller, Bíró (Karikás), Kertész, Nagy Z., Balogh, Sidibe, Szabó K. Edző: Kondás Elemér.
A forduló előtt listavezető DEAC és a harmadik Tiszaújváros csatája igazi rangadóként lett beharangozva, ami nem is vitás, hiszen mindkét csapat veretlenül várta a meccset. A mérkőzés első 15 percében egyik csapat sem alakított ki igazán veszélyes helyzetet. A 16. percben aztán szinte a semmiből szerzett vezetést a hazai csapat. Hussein szánta el magát lövésre 20 méterről és óriási gólt rúgott Szabados kapujába 1-0. A gól után a debreceniek rendezték soraikat és többször is veszélyes helyzetet alakítottak ki, ám vagy Tóth védett bravúrral, vagy a kapufa mentett. Az első félidő hajrájában azonban jött a vendégek egyenlítő gólja. A 43. percben bal oldali szöglet után a néhány perccel ezelőtt beállt Urbin fejelt közvetlen közelről az újvárosi kapuba 1-1. A hátralévő időszakban újabb gól már nem esett, így 1-1-es állással vonultak pihenőre a felek.
A második 45 percben rendre a tiszaújvárosiak tettek többet a győzelemért, Gerliczki edző kettőt is cserélt Nagy D. mellett a fiatal Kulcsárt is pályára küldte. A 70. percben egy formás támadás végén ismét a házigazdáknál volt az előny. A gólt a két csereember hozta össze, hiszen Nagy D. jobbról középre passzolt labdáját Kulcsár vágta a hálóba 2-1. Néhány perccel a gól után tovább nőhetett volna az újvárosi előny. Hussein tört be a tizenhatoson belülre, ahol buktatták. A megítélt büntetőt azonban Tóth M. nem tudta értékesíteni, Szabados hárított. A hátralévő negyedórára már nem maradt izgalom, az újvárosiak nem engedték helyzetbe kerülni a DEAC-ot. Gerliczki Máté együttese így értékes győzelmet aratott és 17 ponttal a Cegléd mögött a második helyen áll a bajnokságban. A Tiszaújváros szeptember 21-én szombaton Villányban Magyar Kupa mérkőzésen szerepel, majd szeptember 29-én vasárnap bajnoki mérkőzésen Sényőn lép pályára.
Gerliczki Máté: Óriási győzelem volt egy nagyon jó csapat ellen, ezzel úgy gondolom letettük a névjegyünket a Keleti csoportban. Fantasztikus játékosaink vannak, gratulálok nekik és a stábnak ehhez a szép sikerhez. Nem emlékszem ilyen vastapsra a mérkőzés után a szurkolóink részéről. Nagyon jólesett nekünk, köszönjük a biztatást!
Kondás Elemér: Igazi rangadó volt ellentétes félidőkkel. Az elsőben mi, a másodikban a Tiszaújváros dominált. Az első 45 percben meg kellett volna fordítanunk az állást és eldöntetni a találkozót, de a győztes gólt a második játékrészben a Tiszaújváros rúgta.
A forduló további eredményei:
ESMTK - Putnok 0-0
Cegléd - Tállya 1-0
Jászberény - Ózd 1-1
Balassagyarmat - Sényő 3-3
Füzesgyarmat - DVTK II. 4-0
Eger - DVSC II. 1-3
Hatvan - Gyöngyös 1-3
Következik a 8. forduló
2019. szeptember 29., vasárnap 16:00
Balassagyarmat - Hatvan
Sényő - Tiszaújváros
DEAC - Jászberény
Ózd - Cegléd
Tállya - ESMTK
Putnok - Eger
DVSC II. - Füzesgyarmat
DVTK II. - Gyöngyös

thumb kr kajak1Fantasztikusan szerepelt a Pozsonyban, a 15-16-17 évesek legrangosabb eseményén, az Olimpiai Reménységek Versenyén a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület csapata.
Elégedett lehetett Betlenfalvi István edző, hiszen Máró Anna mindkét egyéni olimpiai számban (500 m-en, és 200 m-en) mondhatni, simán nyerni tudott. Az első nemzetközi versenyén szereplő Márton Tündével párosban ugyanezeken a távokon is biztosan hozták a dobogót.
thumb kr kajak2A kenusok közül, Krucsay József tanítványa, Erős Kinga indult párosban, aki szintén első nemzetközi versenyén mindkét távon döntőzhetett. 500-on fantasztikus hajrával épp csak lemaradtak a dobogóról 4. helyükkel, 200-on pedig a 7. helyre volt elég a teljesítményük.
Az idén nemcsak újra megcsinálta, még rá is tett egy lapáttal Máró Anna, aki 2018-hoz hasonlóan 4 fényes éremmel tért haza Pozsonyból. Tavaly 15 évesen a teljes női mezőny legjobb idejét kajakozta 500 méteren, 16 évesen ezt megismételte, sőt, a másik olimpiai távon, 200 méteren is ilyen kiváló idővel sikerült megnyernie a versenyt.
*
A Tiszaújvárosi VSE versenyzői a Miskolc Városi Bajnokságon gyűjtötték az érmeket.
Helyezések:
Mk-1 Ffi. gyermek U-12 2000 m. Skokán Máté 3.
Mk-1 Fffi. gyermek U-11 2000 m Hevesi Dániel 10., Bukta Gergő 11., Suhajda Péter 12.
Mk-1 Női gyermek U-12 2000 m Tóth Petra 3., Papp Lara 5.
Mk-1 Női gyermek U-10 2000 m Tóth Anna 2., Kohári Dóra 4.
Mk-1 Ffi. kölyök U-13 2000 m Andrássy Dénes 5.
K-1 Ffi. ifi U-17-18 500 m Dudás Csongor 3., Varga Béla 5.
K-1 Ffi. serd.U-15-16 500 m. Dudás Bence 7.
K-1 Ffi. kölyök U-14 500 m Mezei Balázs 8., Csikós Bálint 9.
K-1 Női masters 500 m. Rakusz Éva 1., Kántor Lászlóné 2.
K-1 Ffi.ifi U-17-18 200 m Dudás Csongor 2., Varga Béla 5.
K-Női masters 200 m Kántor Lászlóné 1., Rakusz Éva 2.
K-1 Ffi.serd. U-15-16 200 m Dudás Bence 7.
K-1 Ffi. kölyök U-14 200 m Mezei Balázs 2., Csikós Bálint 7.

thumb kr triKét héttel a svájci világbajnokság után a hétvégén Spanyolországban, az U23-as Európa-bajnokságon szerepeltek a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzői, akiknek nem jött jól, hogy a zord időjárás miatt az eredetileg olimpiai távon kiírt egyéni verseny távját a felére csökkentették.
A mix-váltóban viszont mindhárom sportoló kiválóan teljesített, melynek jutalma a hatodik helyezés volt.
- Sok változás volt a Valenciában szokatlan, rendkívül zord, hideg időjárás miatt, aminek mi nem örültünk, hiszen az olimpiai távra készültünk - tudtuk meg hazaérkezésüket követően Lehmann Tibortól, a tiszaújvárosiak elnök-vezetőedzőjétől. - Az egyéni versenyben Putnóczki Dorka szokásához híven megnyerte a 750 méteres úszást, majd a 20 km-es kerékpározást egy hét tagú bolyban teljesítette. A második depózásnál azonban csak 20 mp előnyük volt az üldözőkkel szemben. Dorka az 5 km-en futotta a tempóját, magához képest igazán jól teljesített és a 12. helyen érkezett célba. Ami a fiúkat illeti, újdonsült U23-as világbajnoki ezüstérmesünk, Lehmann Csongor sem akart elmaradni Dorkától, ő is megnyerte az első számot, míg bátyja, Bence a szintén előkelő 5-6. helyen ért partot. Itt nem sikerült a kerékpáros szökés, az orkánerejű szélben egy 35 tagú csoport tagjai produkáltak egy óriási iramú tekerést. Sajnos a mieink egy rossz depózás után az utolsó 10-ben mentek ki futni és innen zárkóztak fel. Csongor a 16., Bence a 21. helyet harcolta ki. Két hét alatt két ilyen komoly erőpróba nem egyszerű a szervezet számára. És persze nem jön mindig minden össze, úgy is mondhatnám, hogy nem ez volt az a verseny, ahol a szerencse mellénk állt.
A vasárnapi mix-váltóban mindhárom versenyzőnk remekül teljesített, Dorka a 6-7. helyen adta át a váltást Bencének, aki tartotta a pozíciót, így indítva útjára Sárszegi Noémit (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.). Befutóemberünk, Csongor az aktuális világbajnok spanyollal meccselt, de mivel rossz kerékpárválasztás miatt összeszedtünk egy 10 mp-es büntetést, ezúttal nem szólhattunk bele az éremcsatába. Örvendetes, hogy a tavalyi 7. hely után így is sikerült javítanunk, a 6. helyen zártunk ebben a nagyon sűrű mezőnyben.
Mivel a szezon még tart, az előttünk álló hétvégén mindhárom tiszaújvárosi a Francia GP utolsó állomásán versenyez, majd három hét múlva jön számukra a törökországi Alanya városában egy Európa-kupa futam.
-SZIS-

Szeptember 21. (szombat)

Labdarúgás
10.00 FC Tiszaújváros - Sajóbábony U17 bajnoki mérkőzés Füves pálya
12.00 FC Tiszaújváros - Sajóbábony U19 bajnoki mérkőzés Füves pálya
Szeptember 23. (hétfő)
Labdarúgás
16.30 Bozsik torna U11, U13 csapatok részére
Füves pálya


Content of popup