thumb kr uszotaborMár csak néhány nap van hátra az iskolából és megkezdődik a várva várt vakáció. Nem volt könnyű tanévük az iskolásoknak. Pandémia, karantén, betegség, bezártság, online otthontanulás jellemezte az elmúlt kilenc hónapot. Most úgy néz ki, kiszabadulhatnak a gyerekek, a nyaruk végre felhőtlenül telhet együtt, közösen, barátokkal, táborokban.

Ahogy megszoktuk, idén is indulnak sporttáborok, szinte minden sportegyesület megszervezi a maga napközijét. Focira, kajakra, triatlonra is lehet jelentkezni, nem csak azoknak, akik már sportolnak, hanem újoncokat is fogadnak. A Gimnasztráda vezetői is szerveznek nyári napközit a saját tornászaiknak és az érdeklődőknek is.
- Minden nyáron szoktunk edzőtábort szervezni - mondta Madár Éva, a Gimnasztráda vezetőedzője. - A mostani táborunk abban lesz más, mint a korábbiak, hogy két helyszínen tartjuk, a Hunyadi iskola két tornatermében leszünk. Az egyikben sportolóink edzéseit tartjuk majd, a másik teremben pedig az újoncokat várjuk, kizárólag óvodás és kisiskolás korosztályban. Most az utánpótlás nevelésére fektetjük a hangsúlyt, így szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik szeretnék kipróbálni az akrobatikus mozgást. A tábor augusztus 16-tól 19-ig tart, és 20 ezer forintba kerül majd.
Idén is népszerű a Vízipók sportnapközi. A főleg úszásra fókuszáló táborba júliusban három héten keresztül, három turnusban fogadják az általános iskolás gyerekeket. A tábor bázisa a Sportcentrum területén lévő súlyemelőcsarnok lesz, innen mennek a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőbe naponta kétszer a táborozók. A rossz időre is felkészülnek a szervezők, ha nem tudnak vízbe menni, akkor játékos sportfoglalkozások lesznek.
Újra várja a horgászni szerető gyerekeket a Zabos Géza Horgász Egyesület is, két turnusban. Az egyik június 28. és július 2. között lesz, a második pedig július 5-től július 9-ig tart. A turnusokra maximum 20 fő jelentkezhet, amihez horgász-
engedély is szükséges.
A Derkovits Művelődési Központ is készül a nyárra. Kézműves- és zenetábort is szerveznek.
Az utóbbit augusztus 9-től 13-ig a Derkovitsban tartják, azoknak a 8 és 14 év közötti gyerekeknek, akik érdeklődnek a zene iránt. A tábor célja, hogy népszerűsítse a zenetanulást, elsősorban fúvós- és ütős hangszerek lesznek a középpontban. A kézműves tábort a Villa Scederkyn tájáház udvarán rendezik meg.
- Július 12-től 16-ig lesz a kézműves tábor, amit maximum 15 fővel tervezünk - nyilatkozta Füredi Zsuzsanna, a Derkovits Művelődési Központ művelődésszervezője, a tábor szervezője. - Most szövés, fonás, nemezelés lesz a fő téma. Onnan jött a témaötlet, hogy sokszor találkozok olyan gyerekekkel, akik nemhogy a négyes vagy az ötös fonást, de még a hármas fonást sem ismerik. A gyerekek nyolctól tizenkét éves korig jelentkezhetnek,azt gondolom, hogy a hasonló korosztályú gyerekek könnyebben tudnak együttműködni, együtt játszani. Mivel szabadtéri tábort szervezünk, így különösebb járványügyi előírásokat nem kell betartanunk, természetesen arra vigyázunk, hogy mi felnőttek mindannyian, akik a gyerekekkel foglalkozunk, be legyünk oltva.
Az általános iskolák sem vágnak bele program nélkül a nyárba. Napközis foglalkozásokra minden iskolában lehet jelentkezni. A Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola kerékpáros- és vízi vándortábort szervez a felső tagozatosoknak, a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjai a Balatonra mehetnek táborozni. A Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskolában több héten át tartó sporttábort rendeznek a testnevelés szakos pedagógusok és a hittantábort is megtartják, aminek a helyszíne a plébánia és az iskola udvara lesz. A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában szintén szerveznek református napközis foglalkozást a diákoknak.
- Hagyomány az iskolánkban, hogy júniusban az utolsó két hétben református nyári foglalkoztatást szervezünk a gyermekeink részére, ami nagy népszerűségnek örvend évek óta - nyilatkozta lapunknak Makkainé Chmara Marianna, az iskola igazgatója. - Az első héten, június 15-e után három napon keresztül, a következő héten öt napon keresztül jöhetnek a gyerekek, ahol bibliai történeteket dolgoznak majd fel és különböző szabadidős programokon is részt vesznek.
ema

thumb mixvalto Két bajnoki címet és egy bronzérmet harcoltak ki a tiszaújvárosiak a Balaton-partján megrendezett vegyes váltó országos bajnokságon.

Népes küldöttséggel vett részt a Tiszaújvárosi Triatlon Klub a Lengyeltótiban megrendezett VII. BÚI Triatlonon, amelyen egyéni ranglista versenyek és a mix-váltó országos bajnokság szerepeltek a programban.
A szombati E.ON Utánpótlás Ranglistaversenyen Hajdu Gréta Emma, Németh Bence, Molnár Benedek és Izsák Csaba is dobogóra állhatott. A Bioracer Sprint Ranglistaversenyen a még ifjúsági Kovács Gyula abszolútban második, korosztályában első lett. A korosztályos dobogóra Némethné Prill Katalin, Balogh Bence és Bán Csaba állhatott fel.
A mix-váltó országos bajnokságon, a 2-2 női és férfi versenyzőt csatasorba állító csapatok tagjaira egyenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, és 2 km futás várt. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub az elit kategóriában Putnóczki Dorka, Sinkó-Uribe Aurél, Bóna Kinga, Sinkó-Uribe Ábel összeállításban állt rajthoz és az első két ember után a 2-3. helyen tanyázott. A harmadikként induló Bóna Kingának köszönhetően azonban élre álltak, megelőzve az olimpikon Bragmayer Zsanettal felálló, addig vezető újbudaiakat. A befejező ember, Sinkó-Uribe Ábel megőrizte ezt a pozíciót, ami bajnoki aranyérmet jelentett a Tisza-partiaknak. A legfiatalabbak szintén aranyérmet érdemeltek ki, míg az UP2-es kategóriában bronz jutott a tiszaújvárosiaknak.

ÚSZÁS. Június első hetében rendezték a 93. Országos Ifjúsági Úszó Bajnokságot a kaposvári Csik Ferenc versenyuszodában, ahol a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Bagi Zoltán három új korosztályos csúcsot is úszott.

- Ez az ifibajnokság a 2003-2004-es korosztálynak szólt, Zoli 2007-es, gyermek korosztályban van, de szerettük volna kipróbálni, hogyan teljesít a nagyobbak között - mondta Fodor Ágnes edző. - A négynapos megmérettetésen Zoli minden nap egy számot úszott, próbálgatta szárnyait. Az első napon 50 méteres gyorsúszásban bejutott a döntőbe, 7. helyezést ért el új korosztályos csúccsal, 0:23,84 eredménnyel. A második napon 50 pillangón is döntőbe jutott, 3. lett, 0:24,76-ot úszott, ez is új korosztályos csúcs. A harmadik napon 100 méter gyorson a B döntőbe került be, 6. helyezést ért el, 0:52,83-as eredménnyel. A negyedik napon 100 pillangón 6. helyezést ért el, 0:55,68-cal nagyon erős korosztályos csúcsot úszott. Most a Gyermek Országos Bajnokságra készülünk, a saját korosztályában, ami július 21-én kezdődik, a következő héten pedig a Serdülő Országos Bajnokságon indul majd.

TRIATLON.„Bomba”-mezőnyben versenyzett és lett a második legjobb magyar Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub élversenyzője.

A világ triatlonos elitje június 6-án Angliában, a világbajnoki széria versenysorozat (WTS) Leeds városában megrendezett állomásán folytatta idei programját. A Roundhay Parkban kialakított pályákon olimpiai táv várt a szupersztárok egész sorát felvonultató férfi mezőny tagjaira.
A tiszaújvárosiak junior világbajnoka, U23-as vb ezüstérmese, Lehmann Csongor szokásához híven jól úszott, a 14. helyen csatlakozott az első kerékpáros bolyhoz, melynek tagjai óriási tempót diktáltak az emelkedőkkel tarkított pályán. Ez megviselt mindenkit, Csongort is, akinek futás közben meg kellett állnia görcs miatt, de a második öt kilométerre magára talált és egy értékes helyezéssel gazdagította tapasztalatait az elitben. A színvonalra jellemző, hogy az abszolút hazai pályán versenyző olimpiai ezüst- és bronzérmes Jonathan Brownlee, „csak” a hatodik helyen zárt.
Végeredmény (1500 m úszás, 37,9 km kerékpározás, 10 km futás): 1. Alex Yee (brit) 1:43:27 óra, 2. Morgan Pearson (amerikai) 1:43:52, 3. Marten Van Riel (belga) 1:44:03, …20. Dévay Márk (Trion SC-Székesfehérvár) 1:46:43,…24. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:47:14, …26. Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.) 1:47:20. Faldum Gábor (Mogyi SE) és Tóth Tamás (Budaörsi TK) nem érkezett célba.

thumb kr foci Az NB III Keleti csoportjában a Termálfürdő FC Tiszaújváros 48 ponttal a 12. helyen zárta a 2020/2021-es szezont. Gerliczki Máté együttese a 19. forduló után még a 6. volt 33 ponttal. Az elmúlt idényt összegző összeállításunk első részében a csapat sikeresebb, őszi teljesítményét elemezzük.

Egy alaposan kicserélődött együttes kezdte meg a felkészülését az idényre. Az NB III Keleti csoportjában összesen 20 csapat, 4-gyel több mint korábban vágott neki a pontvadászatnak. Az újvárosiak jól kezdtek, az első játéknapon az előzetesen feljutásra is esélyesnek tartott Jászberény ellen 1-1-es eredményt értek el. Az együttes ezután idegenben a DVTK II-t egy fordulatos találkozón múlta felül 3-2-re, majd a DVSC II elleni mérkőzését is megnyerte 3-1-re. Az első 3 fordulóban szerzett 7 gól és ugyanennyi pont azt jelentette, hogy az 5. helyen álltak Kristófiék. Majd jött az Eger elleni hazai pályán elszenvedett vereség (0-1), valamint az újonc Sajóbábony vendégeként 3-1-re elveszített találkozó. Alábbhagyott a kezdeti lendület és a táblázaton is hátrább csúszott a csapat. A Tiszaújvárosba erős összeállításban látogató Kisvárda II ellen 0-0 született, de Cegléden 2-1-es győzelmet ünnepelhettek a kék-sárgák. Ezt követően a bajnoki cím másik várományosa, az NB II-ből tavaly kiesett Tiszakécske ellen nem termett babér, az alföldiek 3-0-ra nyertek. A következő játéknapot Balassagyarmaton is pont nélkül zárták Mártonék, a nógrádi együttes 1-0-ra győzött. A 10. fordulóban azonban sikerrel vették az akadályt a tiszaújvárosiak, és az idény legfölényesebb győzelmét aratva 4-0-al küldték haza az előttük álló Tiszafüredet. Pap Zsolt 2, Benke és Kristófi pedig 1-1 góllal járult hozzá a 3 pont megszerzéséhez. Az újvárosiak 10 forduló után 14 ponttal a 10. helyen álltak. A bajnoki sorozat közé ékelődött egy Magyar Kupa mérkőzés, ahol az NB I-ben szereplő címvédő Budapest Honvédot fogadhatta a Tiszaújváros, és Kristófi 11-es góljával ugyan vezettek, de végül 7-1-es vereséget szenvedtek.
A kupából történt búcsút idegenbeli bajnoki sikerrel feledtette az együttes, az SBTC ellen Salgótarjánban nyert 2-1-re. Két bajnoki siker után mindenki úgy gondolta, jön a 3., mert a tabellán utolsó helyen szerénykedő Mezőkövesd II, pláne hazai pályán, nem tűnt verhetetlen csapatnak. A kövesdiek azonban rácáfoltak az előzetes elképzelésekre és 2-1-es sikerükkel alaposan meglepték a közvéleményt. Október 10-ét mutatott a naptár, amikor a sok sérült miatt a BVSC-Zugló elleni fővárosi mérkőzésre úgy tűnt, nem tud kiállni a csapat. A zuglóiak azonban nem járultak hozzá a találkozó elhalasztásához. A kezdő 11-ben a cserekapusnak, Herceg Péternek is mezőnyjátékosként kellett szerepelnie, és mindössze két cserével vágtak neki a meccsnek az újvárosiak. A Gerliczki legénység azonban Pap Zsolt korai, 8. percben szerzett góljával ilyen nehéz körülmények között is győzni tudott. A 3. hazai pályán szerzett győzelem ezután sem jött össze, mert a Sényő 3-2-re nyert Tiszaújvárosban, ám a kudarcot feledtette a következő fordulóban a megyei rivális Putnok ellen aratott 4-2-es idegenbeli diadal. Ekkor stabil középcsapatként 23 ponttal a 8. pozíciót foglalta el a Tiszaújváros.
A Tállya következett november első hétvégéjén hazai környezetben, és ez volt a kék-sárgák második 1-1-gyel végződött találkozója. A november 8-ára kiírt hatvani mérkőzést december 10-ére halasztották, és a következő mérkőzést is tolni akarta a soros rivális Füzesgyarmat, ám erre végül nem került sor, így 3-0-s gólkülönbséggel a Tiszaújváros kapta meg a 3 pontot. Az utolsó őszi fordulót 2-1-re nyerte meg Gyöngyösön a Gerliczki-csapat, ám az őszi idény egy másik hevesi csapat ,a Hatvan otthonában december 10-én ért véget. Azt a korábbról elhalasztott meccset Kristófi és Pap góljával ugyancsak 2-1-re nyerték a kék-sárgák. Így a bajnokság félidejében 10 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel, 33 ponttal, 32 rúgott és 24 kapott góllal a 6. helyen álltak Tóth Csabáék.
Érdekesség, hogy a pontok nagy részét, 21-et idegenben szerezték meg, hazai pályán mindössze 12-t gyűjtöttek be. A házi góllövőlistán Kristófi és Pap állt ekkor az élen 9-9 góllal. Az őszi szezon végén Csoszánszki volt az egyedüli olyan újvárosi labdarúgó, akit kiállított a játékvezető, méghozzá a Mezőkövesd II elleni találkozó 82. percében. Gelsi 7, Kristófi pedig 6 sárgát gyűjtött be az ősz során, így nekik is ki kellett hagyni egy-egy mérkőzést. A bajnokság első fele tehát biztató volt, de hátra volt még a neheze…
brézai

thumb uray attilaA bajnokság utolsó mérkőzésén és az azt követő banketten is megköszönte az elmúlt 5 év munkáját a klub és városvezetés is a távozó Gerliczki Máté vezetőedzőnek, mivel közös megegyezéssel nem folytatódik az együttműködés. Sok időre nem volt szükség, hogy a klub új edzőt bízzon meg. Három új játékos is Tiszaújvárosba igazolt.

A jelöltek meghallgatása után a döntés megszületett: Uray Attila lesz az új vezetőedző, akinek PRO licenszes edzői végzettsége, 20 éves edzői, azon belül is több éves NB III-as tapasztalata mellett pedagógusi diplomája is van. Az egyesület honlapján az olvasható, hogy az elvégzett munkában való hite a távozó Gerliczki Máté mentalitásához nagyon hasonló. A döntés mellett szólt az is, hogy mindenképpen a jelenlegi szakmai stábbal közösen képzeli el a munkát, vagyis Molnár Zoltán kapus- és másodedző mellett Dajka László erőnléti edző és Fodor Péter technikai vezető is marad a klub alkalmazásában.
Pályafutása: Tállya KSE - vezetőedző 2017-2020, Miskolci Vénus - vezetőedző 2017-2018, Felsőtárkány - vezetőedző 2015-2016, Diósgyőri VTK - utánpótlás edző 2007-2014, Szerencs - utánpótlás edző 2000-2008, Mád FC - labdarúgó 2000-2008.
A három új játékos közül Bartusz Dániel 21 éves, igazi center, aki szerbiai magyarként az Újpestben nevelkedett, majd az NB III-ban Egerben és Gyöngyösön két szezon alatt 47 mérkőzésen 13 gólt szerzett (legutóbb a Tiszaújvárosnak kettőt is). Gyors, erőszakos és gólerős csatár, akinek bőven van még ideje bizonyítani rátermettségét, akár magasabb osztályban is.
A tizennégy éve Diósgyőrben edződő 20 éves Gönczi Sándor védekező középpályás. Nagy teherbírású, kemény és kitartó, biztos pontja volt a 9. helyen végzett DVTK II-nek.
Galambvári Gergő dinamikus, jó reflexszel rendelkező, fiatal és tehetséges kapus pedig lényegében visszakerült Molnár Zoltán kapusedző kezei alá. A Diósgyőrt és a Sajóvölgye Focisulit megjárt Gergő és edzője két esztendőt már dolgozott együtt a helyi utánpótlásban.

thumb kr foci up Az utolsó bajnoki mérkőzésén az FC Tiszaújváros mind a négy csapata győzelmet aratott.

U19
Tiszaújváros - Gyöngyös
3-2 (2-1)
Gól: Gulyás K. 2, Hankó T.
Puskás Tibor: A mezőnyben kiegyenlített játék folyt, viszont egy beívelés után a vendégek megszerezték a vezetést. A bekapott gól szerencsére nem fogta meg a csapatunkat, inkább felébresztette, mert innentől kezdve sokkal nagyobb energiát fektettünk bele a mérkőzésbe, és a félidőre megfordítottuk az eredményt.
A második félidőben lendületesen játszva hamar növelhettük volna az előnyünket, de a megítélt büntetőt kihagytuk, és rá pár percre kaptunk egy kapitális potyagólt. Ez rövid időre sokkolta a csapatunkat, de hogy mentálisan milyen erősek vagyunk, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy újból megszereztük a vezetést, és ezzel megnyertük a találkozót.
Le a kalappal minden játékosom előtt, mert egy olyan tavaszt produkáltunk a sok sérülés ellenére, amire büszke lehet mindenki. A tavaszi szezon alapján dobogós helyen zártunk volna. Köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját!
Jók: az egész csapat.
A 2020/2021-es MLSZ Regionális U19 Északi csoportjában csapatunk a 7. helyen végzett, 28 mérkőzésből 15 győzelem, 4 döntetlen és 9 vereség a mérleg.
A házi gólkirály Gulyás Krisztián 16 góllal.
U17
Tiszaújváros - Gyöngyös
3-0 (2-0)
Gól: Illés D.2, Illés R.
Hágen Zsolt: A bajnokság záró fordulójában remek játékkal és szép gólokkal búcsúztattuk a 2020/2021-es évadot. Ma olyan játékelemeket sikerült a pályára tenni a srácoknak, amelyekkel nem volt kérdés a győztes kiléte, gyakrabban szerettem volna így látni a csapatot. Bár a pontok számában elmaradtunk a várakozásoktól, az egyéni fejlődés terén vannak olyan játékosok, akik tartósan jó teljesítményt felmutatva a későbbiekben is sok örömet okozhatnak a magasabb korosztályban, akár a felnőtt labdarúgásban is.
Köszönöm a játékosoknak, a kollégáimnak, az egyesületünknek, valamint a Sportcentrum dolgozóinak az egész éves támogatást, mindenkinek tartalmas feltöltődést kívánok a nyári pihenőre!
Jók: Tarnóczi B. a mezőny legjobbja és az egész csapat.
A 2020/2021-es MLSZ Regionális U17 Északi csoportjában csapatunk a 11. helyen végzett, 28 mérkőzésből 8 győzelem, 3 döntetlen és 17 vereség a mérleg.
A házi gólkirály Illés Dávid 16 találattal.
U15
Cigánd - Tiszaújváros
0-3 (0-0)
Gól: Victor M., Nótár E., Molnár D.
Császár Zoltán: A mai mérkőzésen tettük fel az i-re a pontot. Elértük a szezon elején kitűzött célunkat, 5. lett a csapat. Az egész szezonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a srácok, ennek is köszönhető, hogy az élmezőnyben végeztünk. A mai mèrkőzés nagyon kemény volt, sőt, néha alattomosan, durván játszott az ellenfél. Azonban okos és türelmes játékkal magabiztosan nyertük meg a mérkőzést.
Köszönöm szépen a szülőknek az egész szezonban nyújtott támogatást! Mindenkinek kellemes nyarat, jó pihenést és jó egészséget kívánok!
Gratulálok a csapatnak!
Jók: az egész csapat.
A 2020/2021-es MLSZ Regionális U15-ös bajnokság Északkeleti csoportjában csapatunk az 5. helyen végzett, 28 mérkőzésből 14 győzelem, 5 döntetlen és 9 vereség a mérleg.
A házi gólkirály Kis Dominik és Nótár Emil Zoltán 9-9 találattal.
U14
Cigánd - Tiszaújváros
3-5 (1-4)
Gól: Tóth R.2, Kovács M., Novák M., Suhajda P.
Czerva Zoltán: Végig mezőnyfölényben játszottunk és az első fél órában sikerült eldöntenünk a mérkőzést. A második félidő elején bosszantó volt, hogy bár sikerült négy-öt kapussal szembeni ziccert kidolgoznunk, ezeket a lehetőségeket megfelelő koncentráció hiányában rendre kihagytuk. Úgy érzem, nagyobb arányban is győzhettünk volna.
Az egész évet tekintve ősszel, sajnos a kulcsemberek hiánya (sérülések) miatt gyengén teljesítettünk. Tavaszra sikerült rendeznünk a sorokat, a sérültek is meggyógyultak, sőt egy-két minőségi játékossal kiegészültünk, a csapat összeállt. A tavaszi szezonban több, mint kétszer annyi pontot szereztünk, mint az ősz folyamán. A tavaszi teljesítményünkkel így elégedett vagyok, ezúton köszönöm a fiúk egész éves munkáját!
Jók: az egész csapat.
A 2020/2021-es MLSZ Regionális U14-es bajnokság Északkeleti csoportjában csapatunk a 10. helyen végzett, 28 mérkőzésből 12 győzelem, 2 döntetlen és 14 vereség a mérleg.
A házi gólkirály Kovács Milán és Novák Milán 22-22 találattal.


Content of popup