thumb kr pap zsolt A labdarúgó NB III Keleti csoportjának hétvégi fordulójában a Termálfürdő FC Tiszaújváros idegenben lépett pályára. A kék-sárgák a DVTK II. ellen egy fordulatos mérkőzésen megszerezték idei első sikerüket, ami a 6. helyre repítette a Gerliczki tanítványokat a bajnoki táblázaton.

DVTK II. - Tiszaújváros
2-3 (0-2)

Miskolc, DVTK Edzőközpont: 200 néző. V.: Gál.
DVTK II.: Bukrán - Ivánka, Zsiga (Bartha), Cortes, Farkas, Nagy, Csávás, Gönczi (Makrai), Lehóczki, Karika (Bencsík), Kispál.
Edző: Zsivóczky-Pandel Gyula.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics (Szilvási), Vincze, Kristófi, Gelsi, Pap (Bene), Vitelki, Csernák (Benke), Lőrincz, Tóth M., Vámos.
Edző: Gerliczki Máté.
Mindkét együttes döntetlennel kezdte a szezont, a Tiszaújváros a Jászberény ellen játszott hazai pályán 1-1-et, míg a DVTK II. a DVSC II. otthonából csent el 1 pontot egy 0-0-s eredménnyel. A meleg idő rányomta bélyegét a két csapat miskolci mérkőzésére, de a körülményekhez a vendégek alkalmazkodtak könnyebben. A 6. percben első helyzetét rögtön ki is használta a Tiszaújváros, Kristófi kapott egy nagyszerű indítást, amelyet gólra is váltott 0-1. A folytatásban a mezőnyjáték dominált, de közvetlen a szünet előtt megduplázta előnyét a vendégegyüttes. Kristófi rázta le magáról védőjét, aki a 16-oson belül szabálytalankodott vele szemben. A játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt Gelsi végezte el, melyet Bukrán még hárított, de a kipattanónál már nem volt ilyen szerencsés a piros-fehér kapus, az érkező Pap a hálóba talált 0-2. A kétgólos vezetés birtokában nyugodtan vonulhatott pihenőre az újvárosi együttes.
A szünetben cserélt a hazai tréner, Gönczit Makrai váltotta és lendületesebben kezdtek a második 45 percben a diósgyőriek. Az 50. percben Zsiga jobb oldali szöglete után Cortez fejelt Tóth Cs. kapujába 1-2. Öt perccel később Karika tört be a büntetőterületen belülre, és két szép csel után bevette a vendégkaput 2-2. A következő percekben rögtön kettős cserére szánta el magát a vendégek vezetőedzője, Gerliczki Máté, Benkét és Szilvásit állította csatasorba az 57. percben. A 66. percben Pap volt a főszereplő, aki a kifutó hazai kapus felett 20 méterről a hálóba emelt 2-3. A hátralévő időszakban mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a helyzetek kimaradtak, így 3-2-es tiszaújvárosi sikerrel ért véget a megyei csapatok csatája. Gerliczki Máté együttese 4 ponttal a 6. helyen áll a bajnokságban. A kék-sárgák lapzártánk után a DVSC II. csapatát fogadják szerdán, majd augusztus 16-án, vasárnap 17 óra 30 perctől ismét hazai pályán küzdenek az Eger együttesével.
Zsivóczky-Pandel Gyula: Az első játékrészben egyéni fegyelmezetlenségből adódóan két elkerülhető gólt kaptunk. A szünetben rendeztük a sorokat, és az agresszivitásunknak eredményeként gyorsan sikerült az egyenlítés. Kétgólos hátrányunkat 10 percen belül ledolgoztuk, kiegyenlítettünk, de később egy elkerülhető gólt kaptunk. A mérkőzés hajrájában 19-re lapot kérve támadtunk, de akkor már nem sikerült újból egyenlítenünk. Kielemezzük és kijavítjuk a hibákat, és készülünk a soron következő szerdai bajnoki mérkőzésre.
Gerliczki Máté: Az első félidőben megszerzett 2-0-ás vezetésünknél is úgy éreztem, hogy ez nem egy lefutott mérkőzés, még felpöröghet a második játékrészre az ellenfél. Félelmem be is igazolódott, hiszen a második 45 perc elején gyorsan jött a hazai egyenlítés. Utána egy villanás eldöntötte a mérkőzést, nagyon fontos győzelmet arattunk.
A forduló további eredményei:
Jászberény - Sajóbábony 6-1
Gyöngyös - Kisvárda II. 1-3
Füzesgyarmat - Cegléd 0-1
Hatvan - Tiszakécske 1-3
Tállya - Balassagyarmat 3-2
Putnok - Tiszafüred 1-0
Sényő - SBTC 6-1
Zugló - Mezőkövesd II. 2-0
Eger - DVSC II. 4-0
Következik a 4. forduló
2020. augusztus 16. , vasárnap
15:00 DVSC II. - Sajóbábony
17:30 Tiszaújváros - Eger
DVTK II. - Kisvárda
Jászberény - Cegléd
Gyöngyös - Tiszakécske
Füzesgyarmat - Balassagyarmat
Hatvan - Tiszafüred
Tállya - SBTC
Putnok - Mezőkövesd
Sényő - Zugló

Augusztus 16. (vasárnap)
Labdarúgás
17.30 FCT - Eger SE bajnoki mérkőzés Centerpálya

thumb kr tkkseFantasztikus egyéni és csapat teljesítménnyel, 45 éremmel zárta a vidékbajnokságot a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület (TKKSE), s ezzel a pontversenyben a harmadik helyen végzett.

A TKKSE sportolói 23 arany-, 12 ezüst-, és 10 bronzérmet szereztek a hétvégén Fadd-Domboriban, s ezzel a pontversenyben a 3. helyet érdemelte ki az egyesület. A tiszaújvárosiakat csak két olyan „fellegvár”, a magyar kajak-kenu sportban meghatározó szerepet játszó egyesület előzte meg, mint a Győr és a Szeged.
Ám nincs idő a babérokon ülni, néhány nap pihenő után az országos bajnokságra készülnek a sportolók.

thumb kr horgasz 1Hétvége és korán kelés - talán nem épp ideális párosítás, de azok a gyerekek, akik jelentkeztek a Zabos Géza Horgász Egyesület gyermeknapkor elmaradt, és most bepótolt horgászversenyére, másképp gondolták.

thumb kr horgasz 2Vasárnap korán reggel benépesült a tiszaújvárosi Dísztó környéke, a kis horgászok minden eszközzel felszerelkezve érkeztek. A kicsik kezdték a versenyzést.
- Hat előtt felkeltem, utána már nem tudtam visszaaludni - mondta Tóth Csaba, aki több halat is fogott -, hat után aztán felkeltettem apát, hogy jöjjünk már, de a garázsban még meg kellett szerelni a horgászbotot, úgyhogy csak utána jöttünk. Fogtam kárászt, törpeharcsát, snecit, vörösszárnyú keszeget, dévért, meg egy teknőst - mondta nagy szakértelemmel, ami nem csoda, hisz Csaba rendszeresen horgászik, tavaly meg is nyerte a gyermeknapi versenyt.
thumb kr horgasz 3A tó lépcsőjén is sorra süllyednek el az apró úszók, s kerülnek a haltartóba a jobbára aprócska halak: snecik, törpeharcsák.
- Még csak egyszer pecáztam - mondta Pólik Bendegúz -, még versenyen sem voltam, de érdekelt, ezért jöttem el. Több halat is fogtam már, nem tudom milyenek, csak a törpeharcsát ismerem.
Pásztor Patrik már rutinos horgász.
- Izgalmas ez a verseny, jó idő is van, szeretek a szabadban is lenni, jó horgászni. Keszeget meg törpeharcsát is fogtam már.
A Zabos Géza Horgász Egyesület a járványügyi helyzet miatt több versenyét is kénytelen volt elhalasztani, így a gyermeknapit is. A megszokott 90-100 fő helyett erre az alkalomra kevesebben jelentkeztek
thumb kr horgasz 4- A kicsik 28-an, a nagyok 38-an vannak - mondta Kiss Béla, az egyesület elnöke -, biztos megvan az oka, nyaralnak, vagy kiélték magukat a horgász napköziben. Kétszer egyhetes napközit szerveztünk, volt olyan, aki mindkét turnusban részt vett. Egyesületünk tudatosan figyel a gyerekekre, hogy minél többen csatlakozzanak, tanuljanak. Megyei versenyeken is indulnak fiatal tagjaink, egyiküket már országos versenyre is beválogatták. Úgy gondolom, hogy a horgászat a gyerekek számára is nagyon hasznos, nem csak szórakozás, hanem tanulás is, mely során a környezettudatosságra is neveljük őket. A Dísztó Tiszaújváros önkormányzatának kezelésében van, és csak erre az alkalomra, a gyerekeknek rendezett verseny idejére járulnak hozzá a horgászathoz. A város a halgazdálkodó, természetesen az egyesületünk segít ebben, van éves telepítési terv, tehát hal van a tóban, kapitális nagy halak is, és csak a gyerekek horgászhatnak itt. Fontos, hogy etetőanyagot nem lehet használni, csak és kizárólag csalit. Ha az egyesületet nézzük, 10-12 éve még alig ötven gyerek tagunk volt, mára ez négyszáz fősre duzzadt, ami jó irány.
Fodor Petra


Content of popup