LABDARÚGÁS. A hétvégén az FC Tiszaújváros utánpótlás csapatai a Kazincbarcika és a Gyöngyös együttesei ellen léptek pályára. A felnőtt csapat szerdán, lapzártánk után Putnokon szerepelt, így most a fiatalok álltak reflektorfényben. A mérleg: két győzelem és egy-egy döntetlen, illetve vereség.

U19
Tiszaújváros - KBSC
3-1 (1-0)
Gól: Barna Á., Illés D., Gulyás K.
Puskás Tibor: A mai mérkőzés után csak a győzelemnek örülhetünk, a játékunkba rengeteg hiba csúszott, lassúak, körülményesek voltunk, és ráadásul a futómennyiségünk is elég kevés volt. A heti edzésmunka hűen tükrözte a mérkőzés képét.
Jók: Káposzta B., Szmicsek L., Illés D., Erős T.
U16
Tiszaújváros - KBSC
2-2 (1-1)
Gól: Orosz D., Molnár D.
Hágen Zsolt: A találkozó 25. percéig úgy tűnt, hogy gólarányt javíthatunk, nem is gondoltuk volna, hogy nem szerezzük meg a 3 bajnoki pontot. Sajnos a félidő végére visszaestünk, s mivel nem zártuk le a lehetőségeinkből adódóan a mérkőzést további gólokkal, hagytuk a vendégeket magukhoz térni, így kialakulhatott egy küzdelmes mérkőzés. A második félidőben ismét kezdeményezőbben léptünk fel, újra megszereztük a vezetést, ám egy fegyelmezetlenségből adódó kiállítás miatt emberhátrányba kerültünk, amit a vendégek ki tudtak használni egy szerencsés góllal. Nem vagyunk elégedettek az egy ponttal, bántotta a játékosaimat az elszalasztott lehetőség, ám ez is a tanulási folyamat része, megbeszéljük a történéseket, így remélhetőleg legközelebb nem kerülünk hasonló helyzetbe.
Jók: Molnár D., Jávorszki R., Novák M.
U14
KBSC - Tiszaújváros
7-6 (4-4)
Gól: Vámosi Zs. 3, Pózman D., Katlan A., Tóth R.
Czerva Zoltán: A mérkőzésen végig kiegyenlített küzdelem folyt, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Sajnos több esetben is a kapunk előtt figyelmetlenek voltunk, és többször hibáztunk is. A hátsó zónában előfordultak rossz passzok, valamint néhány esetben a tizenhatos környékén az ellenfél lövéseit nem blokkoltuk megfelelő hatékonysággal, ezekből az ellenfél több gólt is szerzett.
Bár hat gólt szereztünk, ami jónak mondható, de a védőzónában sokszor hibáztunk, az így adódó lehetőségeket ellenfelünk jól kihasználta. A pontszerzés lehetősége benne volt a mérkőzésben, sőt vezettünk is, de mivel hátul sok hibát vétettünk, és az akaratunk sem volt ma megfelelő, ezért értékes pontokat veszítettünk.
Jók: Lakatos S., Vámosi Zs.
U13
Gyöngyös - Tiszaújváros
2-3 (1-3)
Gól: Harsányi L., Czokó N., Emődi M.
Császár Zoltán: A korai kelés és a hosszú út után kissé fáradtnak tűnt a csapat a bemelegítés során. Tartottam attól, hogy ismét álmosan kezdünk, azonban rám cáfoltak a fiúk. Nagy lelkesedéssel, ötletesen kezdték a mérkőzést, ennek eredménye a korai gólunk. Ez feldobta a csapatot és továbbra is jól játszottunk. A harmadik negyed kivételével végig magabiztosan játszottunk, kézben tartottuk a mérkőzést. Az eredmény nem tükrözi a fölényünket, azonban ma is ziccerek sokaságát hagytuk ki. Összességében jó teljesítményt nyújtottak a srácok. Betegeink remélem, hogy a jövő héten már tudnak csatlakozni a csapathoz.
Jók: Harsányi L. (a mezőny legjobbja), Bukhárd B., Kiss M., Bajtai P.

thumb disznoko 2019 A 8. Disznókő Tokaj Futókör elnevezésű terepfutó-viadalt október 10-én, vasárnap rendezik a világörökség részét képező borvidéken. Nevezni október 3-ig lehet, helyszíni nevezés nincs.

Az amatőrök és profik által is kedvelt viadal rendezője a miskolci Marathon Club, társrendezője a Miskolc Egészséges Ifjúságáért Alapítvány.
A minden korosztály számára mozgási lehetőséget kínáló verseny központja Tokaj-Hegyalján, a Mezőzombor szomszédságában található Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet, mely nyolc éve remek házigazdája az eseménynek, illetve kiváló partnere a rendezőknek.
A verseny a Disznókő és a szomszédos birtok dűlőin, erdei utakon át vezető, 150, illetve 300 méter szintemelkedésű körpályákon (5,2 km és 10 km) zajlik majd. Az 5,2, a 10 és a 20 km-es egyéni versenyszámok mellett idén is lesz félmaratoni váltó (4×5,2 km).
Mivel a tavalyi verseny a pandémia miatt elmaradt, az akkor beküldött nevezések természetesen ebben az évben automatikusan érvényesek. A versenyt, melyre már leadta nevezését a hosszútávfutó legenda, Bogár János, ezúttal is szlovák sportolók avatják nemzetközivé.
A versenyre a természeti környezet védelme miatt csak 400 futó indulását (beleértve a váltók tagjait is) tudják elfogadni a rendezők, ezért érdemes folyamatosan figyelni a nevezettek listáját. a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon, melyen a részletes versenykiírás is megtalálható. Lényeges, hogy egy sportoló csak egy versenyszámban nevezhet. Nevezni október 3-án éjfélig lehet. Helyszíni nevezés nincs.
A névre szóló rajtszám átvételekor a Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából a 18 év feletti nevezők egy üveg finom bort kapnak ajándékba. Minden célba érkező egyedi befutóérmet kap. A célban a Sárga Borház Étterem támogatásának köszönhetően egy tányér meleg étel vár mindenkit.
SZIS

thumb bragatogiadanagybianka 1200x Az U23-as világbajnoki címek után egy felnőtt világbajnoki bronzérmet is begyűjtött a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányajó Egyesület kiválósága, Bragato Giada és a szegedi Nagy Bianka páros a Koppenhágában rendezett viadalon.

Enyhén szólva nem rajtoltak jól a kenu kettesek 200 méteres fináléjában a lányok, ahová egyenes ágon jutottak be, de száz méter után már a középmezőnyben haladtak, majd egy nagyszerű hajrával a spanyolok és a kubaiak mögött bronzérmet szereztek.
- Most még nem tudok örülni a bronzéremnek, mert sajnos nem tudtunk tökéletes pályát menni. Jó a végsebességünk, de ezt most a rossz kezdés után nagyon későn értük el. Holnap talán már szebben csillog majd ez a bronz - fogalmazott Nagy Bianka a kajak-kenu szövetség honlapján.

thumb molnar zoltan diploma20210915UEFA kapusedző A diplomát szerzett Molnár Zoltán, a Termálfürdő FC Tiszaújváros elnökségi tagja, kapus- és másodedzője. Az UEFA A diploma a legmagasabb végzettség, amit ebben a kategóriában meg lehet szerezni, ennek birtokában a TOP ligák csapatainak bármelyikénél lehet feladatot vállalni.

thumb molnar zoltan diploma2Zoli azonban Tiszaújvároshoz kötötte életét, és nem csak a felnőtt csapat kapus- és másodedzőjeként tevékenykedik, heti két-három alkalommal az utánpótlás csapatok kapusainak is tart egyéni képzést, részt vesz a GPS adatok kiértékelésében és az utánpótlás tornák megszervezésében is. A kapusok szeretnek vele dolgozni, látványos fejlődésüknek köszönhetően folyamatosan sok jó kapus nevelkedik, nevelkedett a kezei alatt.

Szeptember 24. (péntek)

Kosárlabda
15.30 Phoenix KK - Dunaharaszti MTK U20 csapatok bajnoki mérkőzése
Játékcsarnok
18.00 Phoenix KK - Dunaharaszti MTK felnőtt csapatok bajnoki mérkőzése
Játékcsarnok
Labdarúgás
16.00 FCT - Jászberény U 14 csapatok bajnoki mérkőzése Füves pálya

Szeptember 25. (szombat)

Labdarúgás
11.00 FCT - FC Hatvan U 13 csapatok bajnoki mérkőzése Füves pálya
16.00 FCT - Alsózsolca női csapatok bajnoki mérkőzése Műfüves pálya
Asztalitenisz
11.00 TSC- Szerencs II. bajnoki mérkőzés Asztalitenisz-csarnok
Kézilabda
18.00 TSC - MVSC női csapatok bajnoki mérkőzése Játékcsarnok

Szeptember 26. (vasárnap)
Labdarúgás
16.00 TFCT - Jászberényi FC bajnoki mérkőzés Centerpálya

Szeptember 27. (hétfő)

Labdarúgás
16.30 Bozsik torna U 11 csapatok részére Füves pálya

SÚLYEMELÉS. Biharnagybajomban rendezték meg a XIV. Juhász Sándor emlékversenyt, ahol minősített versenyzők mérték össze erejüket. Több válogatott is részt vett a versenyen. A tiszaújvárosi Réti Márton a 89 kg-os súlycsoportban 238 kg-os összteljesítménnyel 1. helyezést ért el, mellyel megszerezte a legeredményesebb juniornak járó kupát is. Marci következő versenye októberben a junior országos bajnokságon lesz.


Content of popup