thumb kr lehmannTovábbi lendületet ad a triatlon fejlődésének, hogy január 15-én, Budapesten együttműködési megállapodást kötött a Magyar Triatlon Szövetség az E.ON Hungária Zrt.-vel, melyet sajtótájékoztatón jelentettek be. A kontraktus egyik egyéni kedvezményezettje Lehmann Csongor, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) junior világbajnoka, U23-as vb-ezüstérmese.

A fiatalokat célzó támogatástól azt remélik, hogy megalapozza a sportág jövőbeni sikereit. Utóbbira akár már a nyári olimpián is esély kínálkozik, Bicsák Bence (Pécsi Sport Nonprofit Zrt.), a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar versenyző a sportág legjobb magyar eredményét érheti el Tokióban. Az olimpián a tíz közé várt sportoló mellett a korábbi junior világbajnok és U23-as korcsoportban világbajnoki ezüstérmes Lehmann Csongor (TTK) felkészülését is segíti az energiacég.
A megállapodás értelmében az E.ON emellett a Magyar Triatlon Szövetség hat utánpótlás ranglista versenyének, továbbá az utánpótlás országos bajnokságnak is névadó támogatója lesz.
- Megtiszteltetést jelent, hogy az E.ON nem csupán a Magyar Triatlon Szövetség támogatásában látott lehetőséget, de kiemelten segíti két fiatal versenyzőnket is. Bízom benne, hogy 2020-ban ez olyan lökést adhat a magyar triatlonnak, melynek hatására több fiatal dönt úgy, hogy ezt a szép sportágat választja - mondta Dr. Bátorfi Béla, a Magyar Triatlon Szövetség elnöke.
Bicsák Bence jelenleg az olimpiai kvalifikációs ranglista 9. helyét foglalja el, és így gyakorlatilag borítékolható tokiói részvétele. 2019 májusában a vb-sorozat yokohamai futamán harmadik helyezést ért el, ami a magyar triatlonsport történetének egyik legkiemelkedőbb eredménye. Lehmann Csongor pedig korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, kétszeres vb-érmes versenyző.
- Fő célom, hogy egy napon a világ legjobb triatlonosa legyek. Örülök, hogy az E.ON segít ebben - mondta Bicsák Bence, amit Lehmann Csongor így egészített ki: - Hosszú távon az a célom, hogy 2024-ben olimpiai érmet szerezzek. Minden feltétel adott hozzá.
Kiss Attila, az E.ON elnök-vezérigazgatója szerint a cég számára megtiszteltetés, hogy energiát adhatnak ehhez a felkészüléshez és a versenyeken való minél jobb eredmény eléréséhez.
- Évek óta elhivatottan támogatjuk a magyar sportot, és nekem különösen sokat jelent, hogy idén a triatlon mellett döntöttünk, hiszen amatőr szinten én is űzöm ezt az összetett, kihívást jelentő sportágat. Bence és Csongor a magyar triatlon jelene és jövője, mi pedig hiszünk benne, hogy a fiatalokba fektetett bizalom mindig megtérül - mondta az elnök-vezérigazgató.
A két kiemelten támogatott versenyzőnek idén több versenyen is szurkolhatunk, Bencének legjobban a tokiói olimpián, míg Csongornak június 6-án, a Dnipro-ban megrendezendő U23-as Európa-bajnokságon, valamint augusztus 20-án, az edmontoni U23-as világbajnokságon.
SZIS

thumb kr kosarA bajnokság 18. fordulójában a SMAFC ellen lépett pályára a Phoenix a Sportcentrumban. A találkozót nem kezdhette teljes kerettel a hazai gárda, hiszen Jake Martint és Tóth Viktort is nélkülözni kellett. Az előjelek tehát nem voltak kedvezőek, de a Phoenix motivált, kemény játékot bemutatva nyerni tudott

Phoenix KK - SMAFC
81-71 (13-13, 21-21, 30-13, 17-24)

2020. január 18. Tiszaújváros, 250 néző. Játékvezetők: Gergely Csaba, Földi László, Drenyovszki Dániel.
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Pöstényi Zoltán (9/3), Kiss Balázs (10), Szilasi Bence (20/12), Kovács Zoltán (9/3), Lajsz Gergely (12). Csere: Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (7/3), Eremiás Kristóf (-), Orliczki Bence (14), Molnár Bence (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
A vendégek találták meg hamarabb a lendületüket, az első negyed harmadik percében már hatpontos előnyt birtokoltak. Szerencsére gyorsan rendeződtek a hazai sorok, és a Phoenix kitartó felzárkózásba kezdett, a negyed hajrájában egyenlített, majd fordított, végül pontegyenlőséggel zárult az etap.
A második játékrészben tették teljesen egyértelművé a mieink, hogy nem kívánnak alárendelt szerepet vállalni. Már az etap elején magukhoz ragadták az előnyt, amit a negyed derekára hét pontig növeltek, s most az esélyesebb Sopronon volt a sor, hogy kemény munkával beérje ellenfelét. A vendégek támadásai valóban eredményesnek bizonyultak. A mérkőzés újabb percek elteltével ismét szorossá vált, majd a kilencedik percben megszületett a dunántúliak egyenlítése (30-30). A félidő hajrájában már nem tudott ellépni riválisától a Phoenix, így 34-34-es állással vonulhattak pihenőre a csapatok.
A lendület és a pontosság jellemezte a Phoenix játékát a harmadik negyedben. A Tiszaújváros egyértelműen uralta a pályát, s jól szervezett támadásai nyomán egyre bizonytalanabbá vált a soproni csapat. A záró etapot magabiztos, tizenhét pontos előnnyel várhatta a hazai gárda (64-47).
A tiszaújvárosi fiúk menetelése az utolsó negyedben is folytatódott, ám az energia és a koncentráció nem tartott ki a meccs végéig. A játékrész hetedik percéig a hazai fölény érvényesült, a Phoenix többször is elérte a húszpontos előnyt. A mérkőzés hajrájára azonban elfáradtak a fiúk, a SMAFC átvette a kezdeményezést, és ijesztő felzárkózásba kezdett. Szerencsére azonban a kiharcolt jelentős előny és Szendrey edző időkérései nem tették lehetővé, hogy a Sopron veszélyes közelségbe kerüljön, így a Phoenix nehéz, de elismerésre méltó győzelmet aratott.
Szendrey Zsombor: Nagyon örülünk a győzelemnek, és gratulálok a csapatunknak! Két meghatározó játékosunk nem tudott pályára lépni a mérkőzésen, de hál’ istennek a többiek nem érezték meg hiányukat. Az első félidő kiélezett küzdelmet hozott, az első és a második negyed is döntetlenre végződött. A harmadik negyedet - úgy, mint egy héttel ezelőtt - megtáltosodva, agresszíven védekezve tizenhét ponttal nyertük meg. Ez volt a kulcsa ennek a meccsnek. A negyedik negyedben sajnos mintha egy kicsit belenyugodtunk volna az eredménybe, megzavart minket az ellenfél agresszív védekezése, így elvesztettük az utolsó játékrészt. Hál’ istennek a mérkőzést így is meg tudtuk nyerni.
2979: Szilasi Bence (22) tekintélyt parancsoló 20 pontjával tűnt ki a mérkőzésen.

thumb kr uszasA Tiszaújvárosi Diáksport Bizottság a Sportcentrum uszodájában rendezte meg a körzeti diákolimpiai úszóversenyt. A város négy alapfokú oktatási intézményéből, továbbá a gimnáziumból és Sajószögedről érkeztek a nevezők.

Az úszás népszerűségét bizonyítja, hogy a hat iskolából 228-an érkeztek a kétnapos versenyre. Január 14-én az I. és II. korcsoport versenyzői léptek rajtkőre, január 15-én pedig a III. és a IV. korcsoport úszói szálltak harcba az idővel. A versenyszámok győztesei kivívták a megyei versenyen való részvétel jogát, amit február elején Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sport-
uszodában rendeznek.
A továbbjutók (néhány versenyző több számban is kivívta az indulás jogát, de volt olyan is, ahol holtverseny alakult ki az azonos időeredmény miatt): Nagy Mihály ( Hunyadi), Gellérfi Máté (Kölcsey, Sajószöged), Suhajda Gábor (Szt. István), Betlenfalvi Regő ( Széchenyi), Gál Bíborka (Széchenyi), Humicskó Hanna (Hunyadi), Rendes Emma (Kazinczy), Bagi Szilárd (Kazinczy), Pöstényi Zsigmond (Kazinczy), Bán Petra (Széchenyi), Hajdú Gréta (Széchenyi), Egedi Bence (Széchenyi), Ugrai-Havas Dániel (Hunyadi), Vámos Réka (Széchenyi), Papp Lara (Kölcsey, Sajószöged), Galambos István (Szt. István), Kocsis Levente (Kazinczy), Kovács Edina (Szt. István), Czene Gréta (Kazinczy), Riczu Zsófia (Eötvös)
Váltók:
II. Korcsoport: fiúk: Széchenyi, lányok: Széchenyi
III. korcsoport fiúk: Kazinczy, Széchenyi, lányok: Kazinczy
IV. korcsoport: fiúk: Kazinczy, Hunyadi, lányok: Kazinczy
ema

thumb kr fociMegkezdte felkészülését a tavaszi szezonra a Termálfürdő FC Tiszaújváros felnőtt csapata. Hétköznaponként késő délután 1,5 órányi edzés vár a fiúkra. Megvan az első felkészülési mérkőzés időpontja is. Január 25-én, szombaton 11 órakor az NB II-es Kazincbarcika lesz az ellenfél a műfüves pályán.

Január 25. (szombat)
Teremlabdarúgás
09.00 XXIII. Sport- Park Kupa Teremlabdarúgó Torna Edzőterem, Játékcsarnok
Labdarúgás
11.00 FCT- Kazincbarcika felnőtt csapatok edzőmérkőzése Műfüves pálya


Január 26. (vasárnap)
Teremlabdarúgás
Megyei futsal torna Edzőterem, Játékcsarnok
09.00 U17, U19 csapatok


Január 29. szerda
Kosárlabda
Phoenix KK - Óbudai Kaszások KA bajnoki mérkőzés
Játékcsarnok
17.00 U20 csapatok
19.30 felnőtt csapatok


Content of popup