Az NB III keleti csoportjának 19. fordulójában a DVTK II vendégeként lépett pályára a Tiszaújváros együttese. Gerliczki Máté tanítványainak idegenben nem sikerült pontot szerezniük.

DVTK II - TFC Tiszaújváros
2-1 (2-0)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. 100 néző. V.: Tamási
DVTK II: Bukrán - Farkas M.(Valkay 65. perc), Géringer L., Szűcs K. - Orosz D., Tóth Borisz (Zsiga M. 65. perc), Géringer T., Orosz M., Fenyőfalvi, - Korbély, Bárdos (Varga J. 46. perc). Vezetőedző: Vég Csongor
TFC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Burics, Bokros T., Dajka L.(Molnár M. 29. perc), Nagy D., Lipusz, Kertész, Hussein (Lippai 59. perc), Orosz Má. (Tóth S. 72. perc), Pataki Zs., Papp F. Vezetőedző: Gerliczki Máté
4. perc: Orosz Donát adott középre a jobb oldalról, labdáját Bárdos fejelte a kapuba. (1-0)
14. perc: Egy kezezést követően büntetőt ítélt a játékvezető, amit Korbély váltott gólra. (2-0)
94. perc: Burics szépített szabadrúgásból. (2-1)
A Szolnok elleni hazai vereséget igyekezett feledtetni szurkolóival a Tiszaújváros. A sereghajtó DVTK II otthonában erre minden esély megvolt, hiszen az őszi mérkőzésen 4-1-re győzték le a piros-fehéreket. A találkozón azonban gyorsan kétgólos előnybe került a hazai együttes. A kék-sárgák igyekeztek egyenlíteni, de a lehetőségeik kimaradtak, így 2 gólos hazai vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok.
A második félidőben nagyon akart, hajtott és küzdött a Tiszaújváros, de a szépítés csak nem akart összejönni. A mérkőzés hosszabbításában aztán Burics megtörte a jeget. Újabb gólszerzésre azonban már nem maradt idő, így a Tiszaújváros ezúttal is vereséget szenvedett.
Vég Csongor: Érdekes játék ez a futball, úgy gondolom, hogy az első két tavaszi mérkőzésünkön jobban játszottunk, mint a mai napon, mégis ma tudtunk nyerni egy fokkal halványabb játékkal. A 2-1-es végeredmény egy szoros mérkőzést feltételez, de valójában 2-0 után több lehetőségünk is volt, hogy lezárjuk a mérkőzést, de ezek a kapussal szembeni ziccerek kimaradtak. Remélem, hogy ez a győzelem átszakít egy gátat a játékosokban, és tavasszal sikerül megvalósítani a céljainkat.
Gerliczki Máté: Minden tekintetben jobb volt a hazai csapat, így megérdemelten szerezték meg a 3 pontot.
Gerliczki Máté együttese 25 ponttal a 10. helyen áll a tabellán. Nagy Dávidék legközelebb március 23-án, szombaton délután 3 órától az ESMTK együttesét fogadják.

A forduló további eredményei:
Tállya-Sajóbábony 0-0
Jászberény-Füzesgyarmat 4-1
Eger-Gyöngyös 1-0
DEAC-Sényő 4-1
Szolnok-Nyírbátor 3-0
ESMTK-Putnok 2-2
Cigánd-SBTC 3-0

Következik a 20. forduló
2019. március 23. (szombat) 15:00
Putnok-Cigánd
Tiszaújváros-ESMTK
Nyírbátor-DVTK
Sényő-Szolnok
Gyöngyös-DEAC
Füzesgyarmat-Eger
SBTC-Tállya
Sajóbábony-Jászberény

Pozitív hétvége

A hétvégén utánpótlás csapataink a Tállya és a Cigánd ellen léptek pályára.
A mérleg: két győzelem, egy-egy döntetlen és vereség, 17 rúgott és 9 kapott gól.

U19
Tállya -Tiszaújváros 2-3 (0-1)
Gól: Horváth D., Molcsányi Sz., Kolompár B.

U17
Tállya - Tiszaújváros 4-4 (2-1)
Gól: Balogh G.2, Káposzta B., Tarnóczi B.

U15
FC Tiszaújváros - Cigánd 9-0 (2-0)
Gól: Tarnóczi B. 2, Hornyák K. 2, Illés R. 2, Illés D. 2, Jancsó B.

U14
FC Tiszaújváros - Cigánd 1:3 (1:2)
Gól: Bartal Á.

 

thumb kr triatlon ciprusA Tiszaújvárosi Triatlon Klub (TTK) Cipruson edzőtáborozó sportolói közül Putnóczki Dorka megnyerte a hétvégén megrendezett rövid távú versenyt, Lehmann Bence második, Lehmann Csongor negyedik, Sinkó Uribe Aurél pedig ötödik lett, csakúgy, mint középtávon Hankó Dávid.
Agia Napa városában rendezték meg Ciprus legnagyobb triatlonversenyét, ahol közép-, rövid- és sprinttávon jelentős létszámú mezőnyök sorakoztak fel a rajthoz. A verseny érdekessége, hogy jól beilleszthető az edzőtáborozás rendjébe, és az is, hogy a decembertől áprilisig a helyszínen tréningező szovjet utód-államokbeli (orosz, ukrán, kazah, stb.) sportolók hasonlóképpen gondolkodnak, így ők is rajthoz álltak. Tavaly még sprinttávon indultak itt a tiszaújvárosiak, idén a rövid, vagy, ahogy szintén nevezik, az olimpiai távon volt a sor, hiszen mind a négy versenyző már az U23-as korosztályban érdekelt. Április utolsó hétvégéjén valamennyien a portugáliai olimpiai távú Európa-kupával kezdik a szezont.
A nem bolyozós rendszerű (kerékpározás közben tilos egymás szélárnyékában tekerni) verseny olimpiai távú férfi futamát meggyőző fölénnyel az orosz Igor Polyansky nyerte, aki a 2016-os tiszaújvárosi világkupa ezüstérmese volt. A tiszaújvárosiak közül Lehmann Bence, Lehmann Csongor és Sinkó-Uribe Aurél a mezőny elején, szinte egymást követve jött ki a vízből. Kerékpáron Bence haladt a legjobban, Csongort és Aurélt egy időfutam specialista orosz megelőzte, akit futásban sem értek utol. A záró számban Polyansky tartotta az előnyét, Bence pedig a 2. helyét. Csongor is jót futott, de a dobogóra ezúttal nem ért fel, csakúgy, mint Sinkó-Uribe Aurél.
A női abszolút versenyben Putnóczki Dorka az úszáson hozta a szokásos „bomba” formáját, melynek köszönhetően egyedül, nagy előnnyel kezdett kerékpározni, ahol szintén nem tudtak közeledni hozzá a vetélytársak. Stabil futással és aranyérmet kiérdemelve fejezte be élete első olimpiai távú versenyét.
A középtávon indult Hankó Dávid az elmúlt 2 hétben szintén kint táborozott Cipruson. Ő az 5. helyen fejezte be azt versenyt, melyben a londoni olimpia 6. helyezettje, az orosz Alexander Brukhankov volt a legnagyobb név, aki ezúttal második lett.
- A „masszív”, egyenletes versenytempó bíztató a felkészülésnek ebben a fázisában, hiszen sportolóink csak egy nap könnyítéssel álltak oda a rajthoz - értékelt Lehmann Tibor, a TTK elnök-vezetőedzője. - A fiúk két hete szupersprint távon is jól szerepeltek, most a hosszabb is ment. Dorka jól vizsgázott a 2 órás távon, szóval bizakodó vagyok. A tábor még 2 hétig tart Cipruson. A magyar válogatott tagjai egy hét múlva hazautaznak, kivéve a mieinket, akik még maradnak egy hetet. Az utolsó napokban én veszem át a szakmai irányítást klubos kollégámtól, Balogh Bencétől. Az edzőtábor egyébként a Héraklész Csillagprogram keretében zajlik, melyet Dévay László és Balogh Bence vezet. A múlt hétvégén csatlakozott a táborozókhoz újabb sportolónk, Mátyus Lili is.
SZIS
Eredmények
Rövid táv (1500 m úszás, 41 km kerékpározás, 11,5 km futás)
Női abszolút: 1. Putnóczki Dorka (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:22:15 óra
Férfi abszolút: 1. Igor Polyansky (orosz) 1:59:53, 2. Lehmann Bence (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:00:43, …..4. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:01:28, 5. Sinkó-Uribe Aurél (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 2:06:45
Középtáv: (1900 m úszás, 90 km kerékpározás, 21 km futás): 5. Hankó Dávid (Tiszaújvárosi Triatlon Klub-BalatonMan-Pro Team) 4:05:08.

thumb kr kosar 1Egy ki-ki mérkőzésen tudott győzedelmeskedni hazai pályán a Phoenix az Eger ellen. Az utolsó percekig kérdéses volt, ki lesz a mérkőzés győztese, ám a hazaiak hajráját már nem tudta követni a vendégcsapat, így nyerni tudtak a mieink.

Phoenix KK - EKE Eger
83-74
(19-21, 25-20, 18-21, 21-12)

Phoenix KK: Kiss (11/3), Gáspár (6), Hill (30), Szilasi (12), Kovács (12). Csere: Szabó (3/3), Pongrácz (9/9), Molnár (-)
EKE-Eger-KOK: Mészáros (11/3), Varga (8), Papp (10/6), Máté (27/15), Szicsák (13), Illés (4). Ungi (-), Veres (-), Szatmári (1)
thumb kr kosar 2Az egri csapat kezdte jobban a mérkőzést, a hazai első pontra a meccs harmadik percéig kellett várni. Innen kezdve a hazaiak domináltak az első negyed végéig. A második játékrész ismét fordulatokkal teli volt. A Phoenix majdnem végig a kezében tartotta az irányítást - 10 ponttal is vezetett - ám az utolsó pár percben a vendégek összekapták magukat, és csaknem kiegyenlítettek.
A harmadik negyed nem a Tiszaújváros kedve szerint alakult. Az első percekben már kiegyenlítettek az egriek, és onnantól fej-fej mellett haladt a két csapat. A negyedik negyedre 62-62-es döntetlennel fordultak a csapatok. Az utolsó 10 perc is hasonlóan alakult, egyszer az egyik, utána a másik csapat vezetett. A játékrész második felében a Phoenix koncentráltabb védekező játéka segítette a minimális előny megtartását. (76-70) Itt még az Eger fel tudott kapaszkodni 2 pontra és félő volt, hogy ha nem törik meg ez a lendület, bedarálják a Phoenixet az utolsó két percben. A válságos helyzetet a végig jól játszó Hill - és a kiváló csapatjáték - mentette meg, aki egy perc leforgása alatt három közelit és egy büntetőt dobott az egrieknek.

Március 21. (csütörtök)

Kosárlabda
19.00 Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK - KTE Dunaaszfalt Felnőtt bajnoki mérkőzés Játékcsarnok


Március 22. (péntek)
Labdarúgás
15.00 FC Tiszaújváros - Alsózsolcai KSC U19 bajnoki mérkőzés Füves pálya
15.00 FC Tiszaújváros - Alsózsolcai KSC U17 bajnoki mérkőzés Füves pálya


Március 23. (szombat)
Labdarúgás
15.00 FC Tiszaújváros - ESMTK Felnőtt bajnoki mérkőzés Centerpálya


Március 25. (hétfő)
Labdarúgás
16.30 Bozsik torna U11,U13 csapatok részvételével Műfüves pálya, Füves pálya


Content of popup