thumb kr sprotcentrumA bajnokság 28. fordulójában idegenben, a Sényő ellen lépett pályára a Tiszaújváros. A jó sorozat megszakadt, a hazaiak 2-0-ra nyertek

Sényő - Tiszaújváros
2-0 (1-0)

Sényő, 150 néző. V.: Horváth.
Sényő-Carnifex KC: Gagyi - Bodó, Klepács, Hadházi, Kristófi, Lakatos L. (Lakatos B.), Bernáth, Fabu, Kapacina K., Barcsay (Lizák), Márton (Phrakonkham). Edző: Imrő László.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. - Bokros, Lippai, Lipusz (Burics), Pap, Nagy D., Csicsek, Hussein, Orosz, Illés, Papp. Edző: Gerliczki Máté.
A Tiszaújváros remek formában érkezett Sényőre, hiszen hét forduló óta nem talált legyőzőre. Az első félidőben nagy taktikai csata dúlt a pályán, mindkét csapat labdatartására törekedett. A 13. percben azonban a házigazdák azonnal kihasználták az újvárosiak védelmi hibáját. Az elmúlt szezonban még Tiszaújvárosban futballozó Fabu lépett ki szép egyéni akció végén és a hálóba lőtt 1-0. A gól után Nagy D. egy tiszta fejesből egyenlíthetett volna, de helyzete kimaradt.
A második játékrészben a tiszaújvárosiaknál pályára lépett a hosszú ideje sérüléssel bajlódó Burics és lendületesebben, veszélyesebben játszott a Gerliczki legénység. A vendégek azonban igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani Gagyi kapuja előtt. A 65. percben ismét büntettek a házigazdák, az ugyancsak extiszaújvárosi Kristofi vette be Tóth kapuját 2-0. A 84. percben a második sényői gól szerzője még piros lapot kapott, de az eredmény már nem változott. A Tiszaújváros így 42 ponttal a 9. helyen áll és legközelebb május 26-án, vasárnap délután fél hatkor a Gyöngyös együttesét fogadja.
Imrő László: A súlyos sérülést szenvedett Márton Andrásnak mielőbbi jobbulást kívánunk. Rangadóvá érett a mérkőzés a második félidőre, ha nem is voltunk jobbak a mai napon, de helyzeteinket jobban használtuk ki, ezért úgy érzem, nem érdemtelenül tartottuk itthon a három pontot egy nagyon kulturáltan játszó vendégcsapat ellen.
Gerliczki Máté: Az első félidőben jobban akarta a sikert a hazai csapat, és ez a kapott góllal megbosszulta magát. A második játékrészben jobban, agresszívebben játszottunk, több lehetőségünk is volt az egyenlítésre, viszont a nagyobbnál-nagyobb ziccerekben is hibáztunk, így összességében megérdemelt a Sényő győzelme.
A forduló további eredményei:
DVTK II. - ESMTK 0 - 4
DEAC - Tállya 3-1
Szolnok - Cigánd 1-1
Gyöngyös - Putnok 1-2
Füzesgyarmat - SBTC 4-1
Eger - Sajóbábony 2 -1
Nyírbátor – Jászberény 0-3

Következik a 29. forduló:
2019. május 26., vasárnap
12:30 Tállya - Szolnok
17:30 Jászberény - ESMTK
Cigánd - DVTK II.
Sajóbábony - DEAC
SBTC - Eger
Putnok - Füzesgyarmat
Tiszaújváros - Gyöngyös
Nyírbátor - Sényő

thumb kr mircseivanHetvenkét egyesülettől majd’ 2000 fő indult a Maraton Magyar Bajnokságon Győrben, ahol az éremtáblázat szerint a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület a 8. helyen végzett, 4 arany-, 1 ezüst-, és 4 bronzéremmel. A Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület (TVSE) egy-egy arany- és bronzérmet gyűjtött be.
A tavaly már ifi korosztályban is EB ezüstöt szerző, de még mindig serdülő korú Máró Anna eddig soha nem tudott győzni a maratoni távon. Mindez már a múlté, idén az egész versenyt tekintve is, talán a legegyértelműbben (majd 2 percet verve az őt követőre) lett magyar bajnok 15 km-en. A 13 éves tehetség, Horváth Maja évek óta nem talál legyőzőre, magabiztos előnnyel ért most is célba és védte meg bajnoki címét. Ugyanez mondható el húgáról, a 12 éves Horváth Katáról is, és a vele egykorú Mircse Ivánról, bár utóbbi versenye izgalmasan zárult, de végül a célfotó Iván javára döntött.
Büszke lehet az egyesület Aczél Márton ezüstérmére is. Óriási fejlődést mutat a 11 éves kajakos, tavaly ugyanezen a versenyen még csak a 24. helyen tudott célba érni.
Bronzérmet szerzett a kenus Szegi Zsombor, Erős Kinga, és a Máté Botond-Szabó Ákos páros, valamint Kórik Ákos kajakos.
Nem sikerült az éremszerzés Macz Benedeknek, aki az első helyen borult, de sportolói nagyságát jellemzi, hogy nem rettent meg, kiúszott a partra, újra betérdelt kenujába, és reménytelen helyzetből, a 34. helyről küzdötte fel magát a pontszerző 9. helyre.
További pontszerzők: Skokán Máté-Barna Csaba (4. hely); Czakó Petra-Nagy Luca (4.); Meczkó Viktória (2 x 5.); Márton Tünde-Seres Laura (5.); Szűcs Mián (5.); Fekete Nóra (5.); Mannheim Melitta (2 x 6.); Tamási Ádám Benedek-Szarka Dániel István (6.); Czakó Bálint (6.); Zsíros Zsombor (6.); Macsó Lili (6.); Horváth Hanna (7.); Murvai Lúcia-Kovács Emese (8.); Kőhalmi Virág-Kovács Fanni (8.); Kanyó Máté-Munkácsi János (8.); Szél Kristóf (8.); Rácz Máté (8.); Juhász Ádám (9.); Murvai Lúcia (9.); Márton Tünde (9.); Bodri Bánk-Csatlós Olivér (10.); Erős Kinga (10.).
*
A TVSE versenyzői közül ketten állhattak dobogóra. Rakusz Éva masters kategóriában szerzett aranyérmet, Mezei Balázs a kölyök U14-esek között harmadikként teljesítette a 10 km-es távot.
További pontszerzők: Hevesi Dániel-Bukta Gergő (10.), Skokán Máté-Barta Csaba( 4.), Andrássy Dénes (10.).

Mindhárom ellenfelét nagy pontkülönbséggel győzte le az Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium fiú kosárlabda csapata a 33. Kamarás Kupán. Szendrey Zsombor tanítványai így fölényesen nyerték a tornát. A legjobb pontszerző Molnár Bence (Eötvös) lett 93 ponttal.
A további sorrend: 2. Diósgyőri gimn., 3. Földes gimn., 4. Herman gimn.

Május 18. (szombat)

Labdarúgás
10.00 FC Tiszaújváros - Tállya U15-ös bajnoki mérkőzés Füves pálya
12.00 FC Tiszaújváros - Tállya U14-es bajnoki mérkőzés Füves pálya
Május 19. (vasárnap)
Labdarúgás
17.30 FC Tiszaújváros - Gyöngyösi AK bajnoki mérkőzés Centerpálya
Május 27. (hétfő)
Labdarúgás
17.00 Bozsik torna U11, U13 korosztályú csapatok részére Füves pálya


Content of popup