A labdarúgó NB III. Keleti csoportjának 15. fordulójában Füzesgyarmaton lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák számára nem sikerült az idegenbeli pontszerzés.

Füzesgyarmat - Tiszaújváros
1-0 (1-0)

Füzesgyarmat, 300 néző. V.: Mencsik L.
Füzesgyarmat: Fildan - Vincze, Raducu, Toca, Fejes - Achim Á. - Achim S. (Lukács, 72.), Kis Sz. (Villand, 78.), Constantinescu, Székely - Katona Gy. (Popescu, 89.). Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Tiszaújváros: Tóth Cs. - Bokros (Bene, 46.), Gelsi, Lippai, Tóth M. - Burics (Bussy, 46.) - Molnár M., Hussein, Kulcsár, Terdik (Kundrák, 69.) - Pap Zs. Edző: Gerliczki Máté.
Két kimaradt hazai helyzettel kezdődött a mérkőzés, a folytatásban azonban a Tiszaújvárosnak is volt két kísérlete, amit Fildan hárított. A mezőnyben többet kezdeményezett a hazai együttes, Kis Szabolcs révén kétszer is veszélyeztetett, ám ezek a ziccerek kimaradtak. Az első félóra végéhez közeledve előnybe került a hazai gárda. Toca a felezővonal közeléből ívelt a 16-os előterébe Achim Sebastian menetrendszerűen érkezett, és 15 méterről a kifutó kapus fölött emelt a hosszú sarokba, 1-0.
A szünetben kettős cserére szánta el magát Gerliczki Máté, melynek köszönhetően támadóbb felfogásban futballoztak az újvárosiak, komoly erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében. Olykor-olykor el is jutottak a sárréti kapu előterébe, a veszélyesebb jelenetek mégis inkább a vendég tizenhatos előterében zajlottak, ám vagy a hazai támadók voltak pontatlanok, vagy Tóth védett bravúrral. A 92. percben előbb bebiztosíthatta volna győzelmét a Gyarmat, de Székely inkább a nehezebb megoldást választotta, mely után kontrázhatott a Tiszaújváros. Az akció végén már Fildanon is túljutott a játékszer, de a házigazdák kapusa hatalmas bravúrral, visszafelé vetődve, ösztönösen belekapott a guruló labdába, ami így pár centivel elkerülte a kaput.
Boros Tibor, csapatvezető: Egy nagyon jó játékerőt képviselő vendégcsapat érkezett hozzánk, talán egy hajszállal jobbak voltunk, ami jelen esetben egy gólban mutatkozott meg.
Gerliczki Máté: Nagyot küzdöttünk ezen a mérkőzésen egy jó Füzesgyarmat ellen. Viszont, ha rajtuk kívül a többi csapat csak a második helyért harcolhat, úgy a korrekt, ha szólnak a többieknek is. Véleményem szerint hatalmas tizenegyes maradt el a javunkra a második játékrészben.
A Tiszaújváros 24 pontjával az 5. helyen zárta az őszi szezont. A Gyöngyös és a DVTK II elleni tavaszi első két forduló mérkőzését azonban még ebben az évben megrendezik. A Gerliczki legénység november 24-én Gyöngyösön, majd december 1-jén, vasárnap 13 órától hazai pályán, a DVTK II ellen meccsel.
A forduló további eredményei:
ESMTK - Cegléd 1-0
Putnok - Ózd elmaradt
DVSC II. - DEAC 2-3
DVTK II. - Sényő 3-4
Gyöngyös - Balassagyarmat 1-2
Füzesgyarmat - Tiszaújváros 1-0
Eger - Jászberény 1-1
Hatvan - Tállya 1-1
Következik a 16. forduló
2019. november 24., vasárnap 13:00
Hatvan - ESMTK
Eger - Cegléd
Füzesgyarmat - Jászberény
Gyöngyös -Tiszaújváros
DVTK II. - Balassagyarmat
DVSC II. - Sényő
Putnok - DEAC
Tállya - Ózd

Az Eger elleni győzelmet nem követte diadalmenet, a Phenix először Győrben, majd hazai pályán szenvedett vereséget.

Győri KC - Phoenix KK
93-63 (25-13, 23-12, 24-16, 21-22)

Szendrey Zsombor vezetőedző: Csak gratulálni tudok az ellenfélnek, nagyon jól játszottak, nagyon jól védekeztek, amit mi nem tudtunk kihasználni. Emellett az üres dobásaink sem sikerültek olyan jól, ez meg is pecsételte a sorsunkat. Csak az ellenfelet tudom magasztalni, ez az ő napjuk volt, mi meg hoztuk az idegenbeli katasztrofális formánkat.
Phoenix KK - DEAC U23
55-57 (17-16, 9-15, 15-9, 14-17)
iszaújváros, 100 néző.
Játékvezetők: Rácz Zsolt Róbert, Menyhárt Ferenc Tamás, Gergely Csaba.
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Tóth Viktor (16), Szilasi Bence (5/3), Jake Martin (11/3), Kovács Zoltán (7/3), Lajsz Gergely (12/3). Csere: Pöstényi Zoltán (-), Kiss Balázs (2), Lenke Balázs (-), Taskó István (-), Szabó Norbert (-), Orliczki Bence (2), Molnár Bence (-). Vezetőedző: Szendrey Zsombor.
Biztatóan indult a Phoenix számára a mérkőzés, az első negyedet szinte végig előnyben játszotta, s végül hozta az etapot.
A második játékrész a DEAC előretöréséről szólt. Már az első másodpercekben átvették a vezetést, és a megingó Tiszaújváros csak kemény küzdelem árán tudta befogható távolságban tartani a hajdúsági csapatot.
A szünet határozottan jót tett a tiszaújvárosi játéknak. A Phoenix kitartóan folytatta a felzárkózást, és a harmadik etap derekára behozta lemaradását. Ekkor még sikerült ugyan ismét ellépnie a DEAC-nak, ám a hatodik percben már hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Az előny tartósan a Tiszaújváros kezében maradt, és az utolsó játékrész előtt egypontos vezetéssel várta a finálét.
Bár a DEAC gyorsan fordított a negyedik etap elején, a Phoenix két percen belül visszavette a vezetést, és nem is engedte ki a kezéből egészen a hetedik percig. Korábban hatpontosra emelkedő hátrányából ekkor sikerült egyenlítenie a Debrecennek, az újabb fordítási kísérletet azonban visszaverte a Phoenix. Újabb percek teltek el tiszaújvárosi előnnyel, amit sajnos nem sikerült meghatározóvá növelni. Az utolsó perc lendületes támadásaiban a DEAC bizonyult pontosabbnak, így az összességében jobb statisztikával végző Phoenix maradt alul a mérkőzésen.
Szendrey Zsombor: Nehéz most bármit is mondani, mert nagyon szerettünk volna győzni, és nem hiszem, hogy ez nyomást jelentett volna számunkra. Egy-két játékosommal nem vagyok megelégedve, mert bátortalanul játszott. Nem használtunk ki adott lehetőségeket, üres helyzeteket, rossz döntéseket hoztunk, és ez már sokadik alkalommal, mérkőzésről-mérkőzésre tapasztalható. Azt kell mondanom, hogy megérdemelten győzött az ellenfél, hiszen ilyen kevés dobott ponttal hazai meccsen nem is szabad nyernünk.

thumb kr karateMiskolcon rendezték meg az Avas Kupa, Csordás József emlékverseny nemzetközi meghívásos karate bajnokságot. Az embert próbáló megmérettetésen a tiszaújvárosi justitiások 10 fővel képviseltették magukat a rangos eseményen (330 nevező) és mindenki helytállt korosztályában. A következő eredmények születtek katában (formagyakorlat) és kumitében (küzdelem): Kurucz Hanna, kata 1., ifj. Tóth Imre, kata 2., Grenczel Áron, kata 3., Gyürky Eszter, kata 3., Vincze Kristóf (felnőtt kategória), kumite 3., Kujbus Annabella (felnőtt kategória), kata 3., kumite 4., Bán Bence (felnőtt kategória), kumite 5., Bakos Márk, kata 5., Virág Putyi, kata 7., Sarkadi Csenge, kata 7. hely.

thumb kr kezilabdaA TSC női és férfi csapata egyaránt hazai pályán játszott a megyei bajnokság 7. fordulójában és vereséget szenvedett.
Nők:

Tiszaújváros - Mezőkeresztes
25 - 28

Férfiak:

Tiszaújváros – Kazincbarcika
17 – 25

A fiúknál befejeződött az őszi szezon, a TSC a 8 csapatos mezőnyben az 5. helyen áll.
A lányokra még vár két mérkőzés - az első éppen ma, Miskolcon -, ők egyelőre szintén ötödikek a kilenc csapatot számláló bajnokságban.

November 21. (csütörtök)
Sakk
Chess in the city- Nemzetközi sakkverseny Edzőterem


November 22. (péntek)
Sakk
Chess in the city- Nemzetközi sakkverseny Edzőterem


November 23. (szombat)
Sakk
Chess in the city- Nemzetközi sakkverseny Edzőterem
Asztalitenisz
15.30 TSC-MEAFC II. bajnoki mérkőzés Asztalitenisz- csarnok


November 24. (vasárnap)
Sakk
Chess in the city- Nemzetközi sakkverseny Edzőterem
Kosárlabda
15.30 Phoenix KK- Szolnok U20-as csapatok bajnoki mérkőzése Játékcsarnok
18.00 Phoenix KK- Szolnok U23 bajnoki mérkőzés Játékcsarnok


Content of popup