thumb kr foci 1A labdarúgó NB III Keleti csoportjának első fordulójában hazai pályán mutatkozott be a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárga alakulat végig vezetett, és magabiztos, 3-1-es sikert aratott az Újpest II ellen.

A kezdőben hat új igazolással kezdte meg a mérkőzést a hazai együttes. A kispadról az a Vitelki Zoltán irányította a vendéglátókat, aki a felkészülési időszak közepén, alig több mint két héttel a bajnoki rajt előtt lett az együttes vezetőedzője. A házigazdák jól kezdték a találkozót, többet birtokolták a labdát és az első 10 percben jobbára ők veszélyeztettek. A 11. percben meg is szerezte a vezetést a Tiszaújváros. Géringer ugratta ki thumb kr foci 2Gottfriedet, aki elhúzta azt a vendégkapus mellett és éles szögből lőtt a sarokba, 1-0. A folytatásban jobbára mezőnyjátékot láthatott a publikum, a kapuk egyik oldalon sem forogtak igazán veszélyben. A Tiszaújváros gyors gólja után érthetően higgadtabban futballozhatott, és egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.
A második játékrészt mindkét csapat nagy lendülettel kezdte, kezdetben a vendég fővárosiak támadtak többet, de eredménytelenül. Nem így a házigazdák, akik ismét a félidő elején szerezték meg góljukat. Az 54. percben Géringer futtatta Nagy Dávidot, aki egy csel után kilőtte Tomori kapujának hosszú sarkát, 2-0. A második hazai találat után kicsit kihagyott a házigazdák figyelme. Kenyeres harcolt ki szabadrúgást 23 méterre Herceg kapujától. A labdának Kálnoki-Kis futott neki és nagy erővel vágta a tiszaújvárosi hálóba, 2-1. Azonban ebben az időszakban ismét rákapcsoltak az újvárosiak. Az 59. percben egy előrevágott labdát fejelt oda Gottfried a védők szorításában tanyázó Nagy elé, aki egyből ellőtte, és a labda az Újpest II hálójában kötött ki, 3-1. A harmadik gól után sem állt le Vitelki Zoltán együttese. A 76. percben egy hazai labdaszerzés után az újonnan igazolt Bartusz vitte végig a labdát, lerázta emberét a 16-oson belül, a kapus mellett is elhúzta már, majd lőtt, de a visszafutó Kovács D. a gólvonal elől ki tudta vágni a labdát, így a fővárosiak megmenekültek az újabb hazai találattól. A hátralévő szakaszban komoly helyzet már nem adódott, így a Tiszaújváros ezúttal fölényes 3-1-es sikerrel rajtolt a bajnokságban. A kék-sárgák legközelebb a Magyar Kupában Vácott lépnek pályára augusztus 7-én, majd augusztus 11-én a Tállya vendégeként küzdenek a pontokért az NB III Keleti csoportjának 2. fordulójában.
Tiszaújváros - Újpest II
3–1 (1–0)
Tiszaújváros, 150 néző. V.: Valu.
thumb kr foci 3Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Bocsi, Mahalek, Géringer L., Gelsi, Bussy (Kundrák M.), Vitelki B. (Gönczi), Lőrincz, ­ Gottfried (Erős), Vasilijevic, Nagy D. (Bartusz). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.
Újpest II: Tomori - Kovács D., Szabó B. (Horváth B.), Benyó, Szűcs Á., Varga Gy. (Nagy Zs.), Kenyeres, Radosevic, Lukáts, Bíró M., Kálnoki-Kis Zs. Vezetőedző: Mundi Viktor.
Vitelki Zoltán: Az Újpest II nem volt rossz
csapat, volt bennük bizonyítási vágy. Egész héten lehetett érezni játékosaimon, hogy mindenki nagyon motivált, várják a kezdést. Ha csak erre gondolok, nem volt bennem kétség, hogy melyik együttes fogja megnyerni ezt a mérkőzést. Voltak hullámvölgyek, amelyeket ki kell javítanunk. A második félidőben langyosan kezdtünk, ha stabil csapat szeretnénk lenni, akkor ezeket a hibákat nem követhetjük el legközelebb. A következő mérkőzésre a Magyar Kupában is úgy utazunk Vácra, hogy nyerni szeretnénk.
Mundi Viktor: Győzni jöttünk, de most ez nem volt benne a mérkőzésben, a Tiszaújváros teljesen megérdemelten nyert. Mi próbáltunk egy letámadásos nyílt futballt játszani, de ezt az ellenfél maximálisan kihasználta. Nem látom reménytelennek a helyzetet, fiatal csapatom van, fogunk mi ennél még jobban is játszani.
További eredmények:
BKV-Előre - SBTC 3-0
DEAC - DVTK II 2-0
Hajdúszoboszló - DVSC II 0-0
Jászberény - Törökszentmiklós 4-0
Kazincbarcika - Tiszafüred 2-1
Kisvárda II - Sényő 3-0
Eger - Tállya 1-0
Békéscsaba II - Füzesgyarmat 2-2
Putnok - Hidasnémeti (elmaradt)
Következik a 2. forduló
Augusztus 11., szerda 17:30
DVSC II - Kazincbarcika
DVTK II - BKV Előre
Füzesgyarmat - Putnok
Hidasnémeti - Jászberény
SBTC - Kisvárda II
Sényő - Eger
Tállya - Tiszaújváros
Tiszafüred - Békéscsaba II
Törökszentmiklós - DEAC
Újpest II - Hajdúszoboszló

thumb kr bagiA Tiszaújvárosi Triatlon Klub úszója, Bagi Zoltán a gyermek országos bajnokságon 6 arany- és 1 ezüstérmet, a serdülő országos bajnokságon pedig 1 arany- és 2 ezüstérmet nyert, ugyanitt két új korosztályos csúcsot is úszott.

A gyermek országos bajnokságot Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában rendezték július 21. és 24. között. Az első napon Zoli 50 méter gyorsúszásban első helyet ért el 0:24,00 eredménnyel, majd 200 méter pillangón szintén első lett 2:11,97-es idővel. A második napon 400 méter gyorson második helyen ért célba 4:18,36-os eredménnyel, 100 méter háton ötödik helyen végzett 1:04,51-es idővel, a 200 méteres vegyesúszást 2:14,54-es eredménnyel megnyerte. A harmadik napon újabb két aranyérmet nyert, 200 méteres gyorsúszásban 1:59,15-ös, és 100 méteres pillangóúszásban 0:56,71-es idővel. A negyedik napon is termett aranyérem, mégpedig a 100 méteres gyorsúszásban 0:52,29-es idővel.
A serdülő országos bajnokságnak a Debreceni Városi Sport-
uszoda adott otthont július 28. és 31. között.
- A serdülő bajnokság a 2005-2006-os korosztálynak szól, Zoli 2007-es, tehát gyermek korosztályosként indult, mégis nagyszerűen teljesített a nagyobbak között - mondta Fodor Ágnes edző. - Az első napon 50 méter gyorson új korosztályos csúcsot úszott 0:23,56-os eredménnyel. A második napon az 50 méteres pillangóúszás „A” döntőjében második helyezett lett 0:25,10-es idővel, a harmadik napon pedig ötödik lett a 100 méteres gyorsúszás „A” döntőjében 0:53,05-ös idővel. A negyedik napon a 100 méter pillangóúszás döntőjében 0:55,43-as idővel második lett, ami szintén új korosztályos csúcs.
Surányi P. Balázs

thumb lehmann csongor silca dobogoA tiszaújvárosi Európa-kupa futam megnyerése után Lehmann Csongor - útban a világbajnoki felkészülést szolgáló livignoi edzőtáborba - az olasz ranglistaversenyen sem talált legyőzőre.

A Tiszaújvárosi Triatlon Klub kiválósága a Triathlon Rank Gold Silca Cup elnevezésű, július 25-én megrendezett, 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló sprint távú viadalon állt rajthoz Alpagoban. A korábbi junior világbajnok, és U23-as vb ezüstérmes magabiztos sikert könyvelhetett el az olaszországi versenyen. Ugyanitt a férfi abszolút versenyben 8. helyen zárt a szintén tiszaújvárosi színeket képviselő Kovács Gyula, aki megnyerte az ifjúsági fiúk küzdelmét. Az ifjúsági lányok között Lehmann Sára állhatott fel a dobogó harmadik fokára, aki női abszolútban a 14. helyen végzett.
Az edzőtáborban a pár nappal korábban érkezett Lehmann Bence várta öccsét. Bence augusztus 4-ig gyakorolt Olaszországban, majd augusztus 8-án rajthoz áll a lengyelországi Gdyniában megrendezendő Ironman 70.3 (középtávú) versenyen. Lehmann Csongor és édesapja, Lehmann Tibor augusztus 11-ig lesz az edzőtáborban, majd három nappal később indulnak Kanadába. Az U23-as világbajnokság augusztus 21-én lesz Edmontonban.
Eredmények
Férfi abszolút: 1. Lehmann Csongor (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 52:31 perc, 2. Ragazzo Nicolo’ (olasz) 53:19, 3. Bortolamedi Michele (olasz) 53:22
Férfi ifjúsági: 1. Kovács Gyula (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 55:04
Női ifjúsági: 3. Lehmann Sára (Tiszaújvárosi Triatlon Klub) 1:10:06 óra.

LABDARÚGÁS. Heti három edzéssel készülnek a bajnokságra a nagypályás utánpótlás csapatok.

Az U14 Czerva Zoltánnal, az U16 Hágen Zsolttal, az U19 Puskás Tiborral kezdte meg a munkát, hogy felkészüljenek az augusztusban kezdődő 2021/2022-es bajnoki szezonra.
Az utánpótlás edzők munkáját Gyarmaty Attila utánpótlás szakmai vezető koordinálja.
A bozsikos csapatok: U7 - Dohány László, U9 - Vámosi Csaba, U11 - Tekse Bence és U13 - Császár Zoltán augusztus 2-án kezdték meg a munkát.
Az U16-os csapat már felkészülési mérkőzést is játszott Polgár U19-es csapatával.
Tiszaújváros U16 - Polgár U19
4-4 (1-1)
Gól: Nótár Zoltán (3), Emődi Márk
Hágen Zsolt: Két hete dolgozunk együtt az új csapatommal, ez volt az első edzőmérkőzésünk, amely remekül szolgálta mindkét gárda felkészülését. A polgáriak 2-3 évvel idősebbek, fizikálisan erősebbek voltak, mi ezt a csapatjátékkal sikeresen ellentételeztük. Jól néztünk ki a pályán, a sokat gyakorolt labdakihozatal hatásosan működött, a támadó harmadban pedig kreatívak, gyorsak voltunk, így szép gólokat szereztünk. Persze voltak hibák is, ezeket a következő hetekben fogjuk kijavítani, hogy a bajnoki rajtra a lehető legoptimálisabban felkészüljünk. Gratulálok a játékosaimnak, jó benyomást tettek rám, ez a korábbi edzőkollégák munkáját is dicséri!
Jók: az egész csapat

Augusztus 7. (szombat)

Labdarúgás
10.00 TFCT U16 - Mezőkeresztes U19 Edzőmérkőzés Füves pálya


Content of popup