Salsa és merengue a parkban

A Gasztro korzón a salsa és a merengue tánccal is megismerkedhettek az érdeklődők a Március 15. parkban. A rögtönzött táncórát Tóth Mariann és Suhajda Zsolt, a budapesti Ritmo de la Luna táncklub tanárai tartották. 

- Nagyon pozitív élményben volt ma részünk, amelyből kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt kivették a részüket, nagyon kedves embereket ismertünk meg ma Tiszaújvárosban - válaszolta kérdésünkre Suhajda Zsolt. 

- Ritkán lépünk fel a maihoz hasonló eseményeken, általában a tánciskolánkban szervezünk különböző bulikat tapasztaltabb táncosok számára, és inkább salsában. Ez a páros tánc könnyen elsajátítható, Kubában komoly hagyománya van, ahol nagyon sokáig inkább a szegények szórakozását jelentette - mára ez megváltozott. Belecsempésztünk a programba egy pici merengue-t is, ami egyszerűbb, mint a salsa. - Oktatóként milyennek látja a hazai tánckultúrát? 

- Tizenegy évvel ezelőtt léptem át a küszöbét, és úgy gondolom, egyre szélesebb körben szólítja meg az embereket. A stresszes világunkban igazi feltöltődés a léleknek ez a mozgásforma. Ha egyszer megérezzük az ízét, soha többé nem eresztjük. De ez a függőség a javunkra válik, úgyhogy mindenkinek sok szeretettel ajánlom. Próbálják ki, függetlenül attól, mennyire érzik magukat tehetségesnek! 

Ördögh István 

0
Slágerekkel érkezett az Ildi Rider
Magával ragadta őket a sodrás

Kapcsolódó hozzászólások