Lendületes oldalon

Dánielfy Gergely koncertjével folytatódott a Derkovits Művelődési Központ szabadtéri programsorozata, a Terasz party. Megérkezése után lapunknak is nyilatkozott a népszerű művész és műsorvezető. 

- Itt született a közelben, milyen gyakran fordult meg Tiszaújvárosban? 

- Idáig sajnos úgy hozta az élet, hogy nem volt még alkalmam közelebbről is megismerni Tiszaújvárost, nagyon szép! Úgyhogy jólesett megérkezni ide, remélem, a koncert is sikeres lesz! 

- Mennyiben más egy kisebb közönségnek játszani? 

- Pusztán annyi a különbség, hogy zenekar nélkül, egy szál gitárral jöttem. Bármekkora a hallgatóság, minden fellépésre egyforma gondossággal készülök. Mondhatom, hogy mind az akusztikus, mind a zenekaros formáció magabiztosan a kezemben van. 

Azt hiszem, az éjszaka közepén, álmomból felébresztve is képes lennék lebonyolítani egy koncertet. De természetesen mindig előfordulnak apróbb bakik, ami nem feltétlenül rossz dolog, mert megbizonyosodhatnak arról, hogy én is csak egy halandó ember vagyok, aki bátran felvállalja a hibáit. Rendkívül szeretem ezeket az akusztikus koncerteket, amelyek tulajdonképpen pici kapuk a mindennapjaimba. 

- Mi mindent hozott ma nekünk? 

- Nagykoncerten előforduló számokat, és olyan lassabb, érzelmesebb dalokat is, amelyek a fesztiválokhoz kevésbé illenek. Az akusztikus fellépések alkalmával örömmel játszom ezeket a nagyon mélyről született darabokat is.

- A lendületes vagy a lassabb, érzelmesebb oldalon érzi jobban magát? 

- Most már inkább a lendületes oldalon, szerintem sokkal jobb, ha mosolyogva eresztjük el a bánatunkat. Viszont ha lassú dalt készítek, arra törekszem, hogy minél átütőbb legyen.

- Sokoldalú ember, mivel foglalkozik még mostanság, ha éppen nem egy új dalon dolgozik, vagy nem koncertezik? 

- Kaptam új feladatokat a színházban, a Petőfi TV műsorvezetőjeként is rengeteg ötletem van, és ha minden a terveim szerint alakul, ismét egyetemre megyek. Ha sikerül bejutnom, igazán jó évem lesz. 

Ördögh István

0
Tetszik, nem tetszik, tesztelik
Füvesítés a pumpapályán

Kapcsolódó hozzászólások