Füvesítés a pumpapályán

Nézegetik, méregetik, körbejárják az Ifjúsági park újdonságát a kerékpárosok. A bátrabbak már gurultak is a pump track, azaz a pumpapálya dombjain. Használni azonban még nem szabad a pályát, amit szalagkorlát és tábla is jelez. Nehéz ellenállni a csábításnak, hiszen úgy néz ki, mintha már készen lenne, de a használatra még néhány hetet várni kell. 

- Már valóban úgy tűnik, hogy készen van a pálya, de a füvesítés miatt még türelemmel kell lenni - nyilatkozta Kerékgyártó István, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője. 

- A pumpapálya megvalósítására a Városgazda Kft. pályázott sikeresen, így meg tudtunk valósítani egy újabb lehetőséget a fiataloknak az Ifjúsági parkban. Ehhez azonban szükség van arra, hogy a rézsűkben beállt fű legyen, ami több szempontból is fontos. Egyrészt azért, mert a fű a lejtős oldalakat megköti, hogy a folyamatosan nagy tömegű terhelést kibírja. Ha nincs növény, ami a talajt megköti, akkor egy idő után a rézsű beomlana. De ugyanez történne egy-egy nagyobb eső alkalmával is. Emellett az egyik támogató, a Magyar Kerékpáros Túraszövetség is előírja a megfelelő füvesítést. 

A területet folyamatosan öntözzük, hogy minél hamarabb át tudjuk adni a pályát a gurulni, pumpálni vágyóknak. Előreláthatóan szeptember közepétől lehet majd használni a pályát.

ema 

0
Lendületes oldalon
Az utolsó mozielőadás

Kapcsolódó hozzászólások