Krónika 40 - Szervusz és Kakukktojás

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 40 éves Tiszaújvárosi Krónikában az elmúlt negyven évben megjelent írásokból tallózunk, egyetlen rendezőelvet tartva szem előtt - mindig az adott év aktuális lapszámából szemlézünk. Az évek során többször felvetődött, hogy fiatalok is írjanak az újság hasábjain. Így született meg 1986-ban a Szervusz, 1993-ban a Kakukktojás. Az előbbi egy, az utóbbi két évet élt. A Szervusz első száma a Leninvárosi Krónika 1986. május 15-i kiadásában jelent meg, és többek között azért idézzük, hogy mosolyogjunk egy kicsit azon, milyen zenéket hallgattunk 1986 tavaszán.

Beköszöntő

Először isengedtessék meg nekem, hogy bemutatkozzam. A Leninvárosi Krónika eleinte négyhetente megjelenő második oldala vagyok, a nevem SZERVUSZ, 1986. május 14-én láttam meg a napvilágot. Készítőimet nagyon sok alaptalan vád érte, mégpedig egy olyan dolog miatt, amit még meg sem csináltak. Ez pedig én vagyok, s éppen az volt ellenük a kifogás, hogy mivel Leninváros a fiatalok városa, hogy néz az ki, hogy a helyi lapban nem jelenik meg egy olyan oldal (mint pl. én), amely a fiatalabb nemzedéket foglalkoztató témákkal foglalkozik. Nos, most itt vagyok. 

Top 10 - A Szervusz slágerlistája Mivel szavazólapok még nem érkeztek be szerkesztőségünkbe, a „helyi érdekeltségű" slágerlistára még várnunk kell. Reméljük, a következő SZERVUSZ-ban már az általatok legjobbnak tartott tíz zenekart és legsikeresebb számaikat tudjuk közölni. Ehhez persze szükségünk van a ti együttműködésetekre is. Addig is ismerkedjetek meg azzal a tíz dallal, amelyet mi a legjobbaknak tartunk ma. (A sorrend nem fontos.) 

1. Modern Talking: Brother Louie 2. Jennifer Rush: Destiny 3. Billy Ocean: When the going gets tough 4. Joy: Touch by touch 5. Elton John: Nikita 6. А-ha: Take on me 7. С. C. Catch: 'cause you are young 8. Sandra: In the heat of the night 9. Bad Boys Blue: Kisses and tears 10. Matt Bianco: Yeh yeh 

(Megjegyzés: A Szervusz a Leninvárosi Krónikában 1986. május 15. - 1987. július 23. között jelent meg. A Kakukktojás a Krónikában 1993. október 28. - 1995. október 12. között jelent meg.)

0
Az Őrült nők ketrecével jönnek
Varjast bánta a Várda

Kapcsolódó hozzászólások