Varjast bánta a Várda

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 28. fordulójában a Kisvárda II. ellen idegenben szerepelt a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Vitelki Zoltán együttese a 91. percben szerzett góllal nyerte meg a mérkőzést és a 6. helyről várja a bajnokság utolsó két találkozóját. 

Kisvárda II. - Tiszaújváros 1-2 (1-1) Kisvárda, 100 néző. V.: Török 

Kisvárda MG II.: B. Ponomarenko - Kozachuk, Babják, Ésik (Kancsij, 87.), N. Ponomarenko (Bíró, 64.), Klinfinskyi (Pongó-Dankai, 75.), Rubus, Syrota, Kristófi, Scsadej (Babych, 87.), Králik. Edző: Gerliczki Máté. 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Kollár, Bussy (Valkay, 68.), Farkas M., Tóth S., Géringer L. (Vitelki B., 68.), Papp F., Bökönyi, Varjas L., Skripek (Bidzilya, 73.), Ivánka. Edző: Vitelki Zoltán.

A REAC elleni döntetlen után érthetően szomorú volt az újvárosi együttes, hiszen egy kiesés elől menekülő csapat ellen maradt el a győzelem. A Kisvárda II. néhány héttel ezelőtt még bajnoki címről álmodozott, de talán az NB I-es csapatuk kiesése miatt, vagy az elmúlt 3 forduló 3 veresége okán kissé visszafogottabb gárda benyomását keltették. A várdai tartalékcsapat kispadján az a Gerliczki Máté ült, aki néhány szezonnal ezelőtt még a tiszaújvárosiakat dirigálta és a kezdőben helyet kapott az egykor szintén újvárosi színekben futballozó Kristófi Sándor. A vasárnapi „matinémeccset" a Tiszaújváros kezdte jobban. 

A sárga- kékek gyorsan, már az 5. percben előnyhöz jutottak. Egy jobbról beívelt szöglet után nem tudtak felszabadítani a hazai védők, és egy visszafejelt labdát a hosszú oldalon érkező Varjas 5 méterről kotort a kapuba, 0-1. A bekapott gól után a kontrákra építő hazaiaknak még a félidő első felében összejött a szépítés. A 22. percben Scsadej cselezett szépen az újvárosi védők között, beverekedte magát a tizenhatoson belülre, és középre adását követően Kristófi ballal 6 méterről lőtt Hrabina kapujába, 1-1. 

A második játékrészben a küzdelem dominált, de egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni. Helyzetek itt is, ott is adódtak, de nem sikerült értékesíteni azokat sem a házigazdáknak, sem a vendégeknek. Mindkét edző igyekezett cserékkel felrázni csapatát. Vitelki Zoltán előbb fiát, Balázst és Valkayt küldte csatasorba a 68. percben, majd a 73.-ban Bidzilya is szerepet kapott. Gerliczki négyet is cserélt. Előbb Bíró, majd Pingó-Dankai, a hajrához közeledve Kancsij és Babych is pályára lépett. A hosszabbításban csattant az ostor, mégpedig a tiszaújvárosi. A 91. percben egy előreívelt labdát Varjas a kapust kicselezve 5 méterről továbbított a hálóba, 1-2.

Az újrakezdés után már nem volt idő, arra hogy helyzet alakuljon ki, így a hosszabbításban szerzett góllal a Tiszaújváros 2-1-es győzelmet ünnepelhetett. Ez a siker azt jelenti, hogy a sárga-kékek 44 ponttal a 6. helyen állnak, és legközelebb május 19-én, vasárnap 17 órától a DEAC együttesét fogadják. 

Gerliczki Máté: Az enyhe kifejezés, hogy nem érdemeltünk vereséget. Nagyon sokat tettünk azért, hogy kijöjjünk a gödörből. Az első félidőben ötletesen futballoztunk, a második játékrészben, ahogy kezdtünk fáradni, úgy ez az ötletesség eltűnt a játékunkból. Szükségünk lett volna a frissítésre, de ma erre nem volt lehetőségünk. 

Vitelki Zoltán: Ahhoz, hogy stabilizáljuk a tabellán a pozíciónkat nagyon fontos volt ez a mérkőzés, ennek megfelelően állt hozzá a csapat. A hazai együttesnek igazi komoly lehetősége nem is volt, ennek ellenére sokáig volt döntetlen, ami mutatja a csapat mentális, fizikális erejét és felkészültségét. Az utolsó pillanatig harcolva megérdemelt győzelmet arattunk.

0
Krónika 40 - Szervusz és Kakukktojás
Mindenből egy-egy

Kapcsolódó hozzászólások