Krónika 40 - Nyáridőben tavasszal

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 40 éves Tiszaújvárosi Krónikában az elmúlt negyven évben megjelent írásokból tallózunk, egyetlen rendezőelvet tartva szem előtt - mindig az adott év aktuális lapszámából szemlézünk. Következzen két rövid hír 1986-ból. Az első arról szól, hogy abban az évben április végén már nyári időjárás volt, így a hivatalos, május elsejei nyitás előtt is strandolhattunk a TVK Szabadidőközpontjában. A másik pedig egy kedves emlék, 1986. május 1-jén adták át a „nagy csúszdát" a TVK strandon, amely évekig nagyon jó szórakozást nyújtott a fürdőzőknek.

Nyáridőben tavasszal

Nem csalás, nem ámítás: képünk az elmúlt hétvégén készült, a Tiszai Vegyi Kombinát szabadidőközpontjában, ahol teljes nyári nagyüzem volt tavasszal. Nem tudhatjuk, hogy az áprilisi szeszélyes időjárás folytatódik- e májusban, mindenesetre, amikor e számunkat készítettük, még 28-29 fokot mutattak a hőmérők, így lehetőség volt a lubickolásra.

Elkészült a csúszda

Május elsején debütált a TVK szabadidőközpontjának új létesítménye, a 12 méter magas és 118 méter hosszú csúszda, amelyet a TVK műszaki tervezési főosztálya tervezett és a TVK gépgyárának dolgozói sok társadalmi munkával készítettek. A csúszdát 14 éven felüliek használhatják.

0
Dolmányos városi csúcsragadozó
Tehenészből népművelő

Kapcsolódó hozzászólások