Krónika 40 - Nyitás március 14-én - Újra a klubban

Folytatjuk sorozatunkat, melyben a 40 éves Tiszaújvárosi Krónikában az elmúlt negyven évben megjelent írásokból tallózunk, egyetlen rendezőelvet tartva szem előtt - mindig az adott év aktuális lapszámából szemlézünk. 1978-ban nyitott a Tiszai Vegyi Kombinát ifjúsági klubja, a Mobil Klub a Bartók Béla úti munkásszálló pincéjében. A Leninvárosi Krónika 1988. március 10-i számában a tízéves évfordulóról és az azzal kapcsolatos felújításról esett szó.

Március 14-től újra a fiatalok rendelkezésére áll a Tiszai Vegyi Kombinát ifjúsági klubja. Amint arról egyik korábbi számunkban mi is beszámoltunk, szeptember közepétől - felújítás, átalakítás, valamint az eddigieknél egy tartalmasabb klubprogram terveinek kidolgozása miatt - a helyiség zárva tartott. 

- A vállalat szociális főosztályának közreműködésével, s természetesen fiataljai segítségével ezekben a napokban befejeztük a munkát - mondja Gáthi Attila, а nagyüzemi KISZ-bizottság politikai munkatársa -, az elkövetkezendő időben már csak a kisebb- nagyobb takarítási teendők vannak hátra.

- Mi volt az átalakítás lényege? 

- Az elhasználódott, s a ki nem javítható berendezési és használati tárgyak leselejtezése után kezdődött el igazán a munka. A helyiségek átfestése, a bútorok rendbehozatala mellett például a villanyhálózatot és a hangtechnikai eszközöket is átvizsgálták, kijavítgatták szakembereink.

- Úgy tudom, a fiatalok közül nagyon sokan közreműködtek ebben a munkában. 

- Valóban így van, aminek mindnyájan nagyon örültünk, hiszen így legalább tapasztalhattuk: a klub kell, s mindnyájunknak szüksége van rá. Aktívan közreműködtek a munkálatokban többek között karbantartóink, a gépgyár fiataljai és a műszerészek. A központi labor és minőségellenőrzési főosztály szocialista brigádjai, a lineáris polietilén gyár KISZ-esei, valamint a termelési igazgatóság KISZ-bizottsága például a most napirenden levő takarítási munkákban tevékenykedik.

- Megvalósul-e az az elképzelés, tartalmasabb programja lesz-e a klubnak a jövőben? 

- Reméljük igen, hiszen az elmúlt időszak tapasztalatainak birtokában terveztük meg a jövő feladatait. Az eddigiektől eltérően rétegprogramokat állítunk majd össze, amelyből ki-ki válogathat érdeklődésének megfelelően. Tehát nemcsak a diszkó, a könnyűzene műfaja uralja majd programjainkat. 

- A jövőben kik látogathatják a klubot? 

- Csakis a vállalatnál dolgozó fiatalok lehetnek részesei rendezvényeinknek, akik esetenként egy-egy vendéget is hozhatnak magukkal. Vendégük magatartásáért természetesen ők vállalnak felelősséget. Egyébként csak egy ötven-hatvan fővel működő közösséget tervezünk (jelentkezni március 18-tól a nagyüzemi KISZ-bizottságon lehet), hiszen többen nem is férnének el a helyiségben. Örömmel mondhatom, hosszú idő után végre klubvezetőt is találtunk, Csorvási László vegyészt, a lineáris polietiléngyári KISZ-alapszervezet titkárát, akivel közösen bizonyára megvalósulnak majd elképzeléseink.

- Mi lesz a nyitóprogram? 

- A tavaszi történelmi évfordulók és а IV. Leninvárosi Ifjúsági és Diáknapok rendezvénysorozat keretében saját programjaink is lesznek. Március 14-én délután például ünnepi kibővített KISZ-bizottsági ülést tartunk, majd a klubban a hivatalos nyitás után Szellemi árverés címmel tréfás vetélkedőt szervezünk. A következő napokban természetesen mi is bekapcsolódunk a város programjaiba, 18-án pedig újra saját rendezvénnyel jelentkezünk. Dr. Oltványi Tamás, külpolitikai újságírót látjuk maid vendégül, szintén a klubban. Ezzel párhuzamosan családi sportversenyt rendezünk a 6. Sz. Általános Iskolában. 21-én, 17 órától pedig Kondor Katalin és Sándor István újságírók lesznek a vendégeink. (M)

0
Nem szabad feladni a reményt, a jóban való hitet
Krónika 40 - rendkívüli nőnapi különkiadás

Kapcsolódó hozzászólások