Új csarnokot épít a Jabil

Szerda délelőtt egy új, korszerű raktár alapkövét tették le az ipari parkban, amely csaknem megduplázza a Jabil tiszaújvárosi tárolási kapacitását. A földmunkák már elkezdődtek, a tervek szerint május végére készül el a csarnok.
- Egyszerűen kinőttük a meglévő épületeinket. Az ügyfelek kereslete, különösen az elektromos járművek gyártása és a napelemes inverterek, valamint a teljesítményelektronika területén óriási mértékben megnőtt, és ennek kielégítése érdekében többszakaszos raktár- és gyártásbővítési programba kezdtünk - mondta Mykhaylo Duran, a Jabil tiszaújvárosi gyárigazgatója. 

- Ez azt is lehetővé teszi számunkra, hogy új üzleteket fogadjunk, partnereinknek és munkavállalóinknak azt a stabilitást nyújtsuk, amely a Jabilt több mint 20 éve a régió egyik legmegbízhatóbb munkaadójává tette. A zöldmezős beruházással épülő csarnok egy többlépcsős fejlesztési program része, ennek köszönhetően egy éven belül csaknem duplájára nő a Jabil tiszaújvárosi raktárkapacitása és mintegy 6000 négyzetméterrel bővül a gyártóterület. Az új raktárépület alapkövét a Jabil vezetői, Tiszaújváros polgármestere és a kivitelező szerda délelőtt tették le ünnepélyes keretek között. A kapszulában újságokat, névjegykártyákat, pénzérméket és papírpénzt helyzetek el. 

- Egy polgármester ilyen alkalmakkor nagyon boldog, mert az önkormányzatnak nem kell egy ilyen invesztícióba pénzt tenni, de mégis, magántőkéből tovább fejlődik a város, és nemcsak arról van szó, hogy tovább fejlődik a város, hanem új munkalehetőségek jelennek meg - mondta dr. Fülöp György Tiszaújváros polgármestere.

- Ez egyfajta üzenet is, hogy Tiszaújvárosnak erős a gazdasági háttere, és ha egy településnek erős a gazdasági háttere, akkor az ott élő emberek nyugodtak lehetnek, mert az azt jelenti, hogy biztos az itt élők jövője. Több mint 20 éve kiváló kapcsolat van a cég és Tiszaújváros önkormányzata között, a város polgármestereként nagyon örülök, hogy a cég fegyelmezett adófizető, annak meg külön örülök, hogy vannak olyan közös társadalmi felelősségvállalási programok, amely elől a cég nem hajlik el, amelyet hajlandó támogatni, és remélem, hogy ez a jövőben is így lesz. 

A Jabil Tiszaújváros életének szerves része lett, mi, az önkormányzat vezetői, arra fogunk törekedni, hogy amiben csak lehet, segítsük ezt a céget. A tendert az Info Group nyerte el, a cég jelen pillanatban hatvanötezer négyzetméter fejlesztést végez négy helyszínen, Kecskeméten, Miskolcon, Debrecenben és Tiszaújvárosban multinacionális ügyfelek számára. A Jabil tiszaújvárosi gyárának új raktárépülete jövő év május végére készül el. 

berta 

0
Bővülhet a lakástámogatási keret
Gyógyulási orvosi igazolások

Kapcsolódó hozzászólások