Bővülhet a lakástámogatási keret

Minden eddigi várakozást felülmúlt Tiszaújváros tavaly bevezetett - az első lakáshoz jutók támogatását felváltó - fiatalok lakás- és lakóház vásárlási támogatása. Városunk - az országban egyedülálló módon - akár 6 millió forinttal is segítheti a 40 év alattiakat. Aki két év folyamatos tiszaújvárosi lakó-, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, 2.000.000 forint vissza nem térítendő és szintén 2.000.000 forint kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet. 2.000.000 forint vissza nem térítendő és 4.000.000 forint kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet az, aki öt év folyamatos tiszaújvárosi lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik. 

Az is komoly összeget kaphat, aki eddig nem rendelkezett tiszaújvárosi lakhellyel, de mégis úgy dönt, hogy itt szeretne letelepedni. Ez a személy 4.000.000 forint kamatmentes visszatérítendő támogatást igényelhet. 

- Eddig 72 alkalommal állapítottunk meg jogosultságot a 40 év alatti kérelmezők között - nyilatkozta lapunknak Turjaniczáné Csősz Virág, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal Intézményfelügyeleti, Szociális és Sport Osztályának szociális munkatársa. 

- Sokan voltak olyanok akik évekkel ezelőtt elköltöztek Tiszaújvárosból, aztán az életük úgy alakult, hogy mégis visszajöttek. 

Nyolc esetben kértek olyanok támogatást, akik eddig nem éltek itt életvitelszerűen, ám mégis úgy döntöttek, hogy itt szeretnének letelepedni. A többgyermekes családok többsége kertes házat vásárol, de leginkább a lakásokhoz adunk ki támogatásokat. A kérelemhez kapcsolódó dokumentumokat letölthetik az ugyfelterminal.tujvaros.hu oldalon, vagy személyesen is kérhetik az önkormányzat ügyféfogadási idejében. A kínálat nagy, a kereslet viszont egyre csökken a helyi ingatlanpiacon. Ráczné Csépes Emőke ingatlanközvetítő szerint az árak szinte semmit nem mozdultak az elmúlt 2-3 évben, mivel az eladók továbbra is ragaszkodnak a magas árakhoz. A vevők viszont egyre nehezebben jutnak hitelhez, így egyre kevesebb a fizetőképes ügyfél. Aki viszont mégis szeretne saját lakáshoz jutni, annak továbbra is segít a város. Még ősszel elfogadhatja a képviselő- testület azt a tervezetet, ami 60 millió forinttal bővítené ki a fiatalok lakástámogatási keretét. 

O.K

0
A saját mércénk szerint
Új csarnokot épít a Jabil

Kapcsolódó hozzászólások