Labor a Brassaiban a Jabil támogatásával

A Jabil Circuit Magyarország Kft. 2022 óta biztosít gyakorlati oktatást a SZSZC Tiszaújvárosi Brassai Sámuel Tehcnikum és Szakképző Iskola duális képzésében. A középiskola és a multi együttműködése kedd délután újabb mérföldkőhöz érkezett, a Jabil egy teljesen felújított, korszerű elektrotechnikai laboratóriumot adott át a Brassainak. Egy korábban raktárnak használt helyiségből alakították ki az új, 40 diák befogadására alkalmas elektronikai labort, amiben egy öltöző és egy elméleti oktatást biztosító tanterem is helyet kapott. A beruházást a Jabil 18,5 millió forinttal támogatta. 

- Tiszaújváros egy viszonylag kicsi város, ezért is nagy a hangsúly a Jabilban azon, hogy támogassa a környezetet és az itt lévő képzést - kezdte beszédében Falvai-Sashalmi Szilvia, a Jabil gyárigazgató helyettese. 

- Azon túl, hogy nagyon fontos, hogy mi is kapjunk megfelelő helyi utánpótlást, hiszen azok a családok és diákok, akik itt élnek és idejárnak iskolába, jó eséllyel csatlakoznak a mi csapatunkhoz, nekünk is nagyon fontos, hogy ezt elő tudjuk teremteni. Eddig csak azok a 11-12. osztályos tanulók kóstolhattak bele a multik világába és szerezhettek szakmai tapasztalatot vállalati környezetben, akik már duális képzésben tanulnak. Az új laboratóriumot viszont nem a gyárban, hanem a középiskola épületében alakították ki, így már a 9-10-es évfolyam diákjai is modern környezetben sajátíthatják el a szakmai alapjait.

- Az új laborban az elektronika-elektrotechnika ágazatban tanulók, az elektronikai technikusok és az ipari informatikusok oktatása kezdődik meg néhány héten belül - mondta Pázmándi Henriett, a Brassai igazgatója. 

- Itt az ágazati alapoktatás alapjait fogják elsajátítani, ez felkészíti őket a duális oktatásra, amit reményeink szerint a Jabilnál fognak tölteni. Most az a legfontosabb feladat, hogy eszközökkel szereljük fel a termet, forrasztóállomásokat szeretnénk kialakítani, különböző kéziszerszámokat, mérőműszereket és számítógépeket fogunk itt elhelyezni és 3D nyomtatót is tervezünk beállítani. 

- Eddig mindig arról volt szó, hogyha valaki duális partnerként bekapcsolódott a szakképzésbe, hogy a saját maga területén újított, saját tanműhelyt fejlesztett vagy saját duális képzőhelyet adott át - nyilatkozta Bukta Márta, a Szerencsi Szakképzési Centrum főigazgatója. 

- Itt viszont a fordítottját is megtapasztalhatjuk, és ez nagyon nagy előrelépés, mert most már nem csak az iskola van kapcsolatban a céggel, hanem a cég is az iskolával. Azzal, hogy ideadja az eszközeit, behozza a tudást, amit a gyerekeknek át tud adni, és azt a vállalati környezetet, amiben szeretnék, hogy majd a gyerekek később munkát találjanak. 

venna

0
Kötelező biztosítás az elektromos rollerekre
Az anyag nem vész el

Kapcsolódó hozzászólások