Idén is Strandkönyvtár!

Izgalmakkal teli krimi vagy egy romantikus regény? Egy könnyed, szórakoztató történet vagy egy hátborzongató horror? Fejős Éva, Bauer Barbara, Danielle Steel, a legnépszerűbb írók regényeiből is válogathatunk az idei Strandkönyvtár polcai között. De nem csak a felnőttek, az apróságok is csemegézhetnek a kedvükre való mesekönyvekből és játékokból két csobbanás között. Színezők, társasjátékok, mesekönyvek kicsiknek és kicsit nagyobbaknak. A Hamvas Béla Városi Könyvtár már negyedik alkalommal települt ki a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőbe, ahol minőségi kikapcsolódást kínálnak minden korosztálynak. 

A hullámmedence melletti filagória körül igazi „chill" hangulattal várják a pihenni vágyó strandolókat, plédekkel, székekkel, kis asztalokkal és jobbnál jobb könyvekkel. 

- Nagyon jó ötlet, hogy összeköti a szabadidős kikapcsolódást azzal, hogy a gyerekek itt is tudnak a könyvekhez csatlakozni, ami nagyon fontos - mondja Makrai Viktória, aki hároméves kislányával, Olíviával éppen egy pléden ücsörögve nézegeti a hercegnős mesekönyveket. 

- Nagyon régóta szeretnénk beiratkozni a lányommal, mert imádja a könyveket. A házi könyvtárunk már kezdi kinőni az otthoni kapacitást, úgyhogy ki kell valamit találni. Így legalább idejében megtanulja azt is, hogy milyen az, amikor valamit elolvasunk, és vissza kell adni, vigyázni kell rá. Itt pont olyan könyveket találunk, amik abszolút megfelelnek az érdeklődésének. Nagyon jó, mert eddig, ha kijöttünk a medencéből, nem tudtunk mit csinálni, most viszont nagyon jól telik a pihenőidő is.

- Egyelőre nem tudtam jobban megnézni a Strandkönyvtárat, mert gyerekekkel jöttünk ki - kezdi Soós Józsefné -, de nagyon jó és hasznos ötlet, mert nem gyakran indulunk el otthonról könyvvel a táskánkban, így viszont van itt is mit olvasgatni, ha úgy adódik. Ha egyedül lennék, biztos, hogy az első utam oda vezetne, mert nagyon szeretek olvasni, és a mai árak mellett nem szívesen veszi meg az ember a könyveket több ezer forintért.

Itt is biztosan találnék nekem tetszőt, a sci-fin kívül gyakorlatilag mindenevő vagyok. Szeretem a történelmi, az életrajzi jellegű írásokat. Ide, a vízparti, lazulós hangulathoz egy könnyű kis „limonádé", egy szépirodalmi regény passzol a leginkább. Egyszer egy nyaraláson elkezdtem Thomas Mann-t olvasni, de azt mondtam, hogy nem megy, később egy hideg téli estén újra elővettem, rá is csodálkoztam sok dologra, úgyhogy szerintem minden hangulathoz más könyv illik. Bár a jó könyvekből sincs hiány, a strandon a felnőttek az újságokat olvasgatják a legszívesebben. Olyan napi- és hetilapokat, magazinokat válogattak össze a könyvtárosok, amiket év közben is szívesen nézegetnek a látogatók. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy a kisgyermekes családok körében a legnépszerűbb a Strandkönyvtár, így számukra több dologgal is készültek.

- Kézműves foglalkoztatókkal, színezőkkel, társasjátékokkal és soksok mesekönyvvel várjuk a gyermekeket, akik plédeken vagy kis székeken is játszhatnak, ha éppen nem a vízben ugrándoznak - tudtuk meg Kázsmér Ágnestől, a könyvtár vezetőjétől. 

- A felnőttek inkább az újságokat forgatják, de nekik is hoztunk könnyedebb, szórakoztató olvasmányokat. Főleg az új könyvek között válogattunk, mert általában ezek a legnépszerűbbek. Van lehetőség beiratkozásra és előjegyzésre is, a kikölcsönzött könyveket pedig a Tiszaszederkényi Fiókkönyvtárunkba lehet visszavinni augusztus 15- ig, amíg a városi könyvtárunk zárva van. A szolgáltatásaink mindenki számára ingyenesek, viszont regisztrációhoz kötöttek. A Strandkönyvtár nem csak az olvasást és a könyvtárat népszerűsíti, de a közelgő nyár végi és őszi programokról is tájékoztatja a látogatókat. A Strandkönyvtár augusztus 31-ig várja az olvasni is szerető strandolókat, keddtől szombatig, 13:00 és 18:30 között. 

venna 

0
Nyugodtan nyaralhatunk továbbra is
Kibertámadás, netes csalások

Kapcsolódó hozzászólások