Zsinórban hat győzelem

KOSÁRLABDA. Az alapszakasz utolsó találkozóját hazai környezetben vívta meg a Phoenix a Nagykőrös gárdájával szemben. A mérkőzés nagy és látványos küzdelmet hozott, a Phoenix pedig zsinórban hat győzelemmel a háta mögött kezdhet neki a rájátszásnak. Első ellenfele pedig éppen a hetedik helyre került Nagykőrös lesz. 

Phoenix KK - Nagykőrös 74-59 (22-18, 21-15, 16-15, 15-11) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (15/15), Lakatos Máté (9/3), Molnár Bence (2), Okoh Victor Kelechi (5), Kocsis Zalán (10). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (5), Lakatos Péter (3/3), Gáspár Balázs (8), Kiss Kolos (9/3), Vaskó György (3/3), Kovács Zoltán (5/3). Vezetőedző: Lekli József. 

A vendégek szerezték az első pontokat, de a Phoenix gyorsan magára talált, és mindenekelőtt Csák tripláinak köszönhetően a negyedik perctől már diktálta a ritmust (8-6). A Nagykőrös többször is kiegyenlített, ám a jó hajrának köszönhetően a Phoenix fordulhatott előnnyel. A második negyed ismét nagykőrösi kosárral indult, ám a Lakatos-Kocsis- Gáspár trió jóvoltából fokozatos távolodásba kezdett az Újváros, a hatodik percben Orliczki találataival elérte az addigi legnagyobb különbséget (38-22). 

A tizenhat pontos vezetést nem sikerült megtartani, de a negyedet így is megnyerte, 43-33-as állással vonulhatott el a nagyszünetre. A fordulatos harmadik etap hajrájáig uralta a pályát, és eleinte a Kovács- Lakatos-Kelechi hármas, majd Kiss és Kocsis találataival a nyolcadik percre ismét meghatározó előnyhöz jutott a Phoenix (57-39). A Nagykőrös azonban rendezte a sorokat, és három gyors triplával újfent tíz ponton belülre került (57-48). Az utolsó percen belül Kiss büntetőivel tudták a hazaiak a negyed mérlegét pozitívra fordítani (59-48). A záró felvonás első felében Csák „egykapuzását" tekinthettük meg, aki három triplával húsz pontra vitte a csapat előnyét (68-48), majd Kocsis büntetőivel a mérkőzés legnagyobb különbsége alakult ki (70-48), azonban a magára találó és jól hajrázó Nagykőrös sokat szépített, így végül 74-59-es végeredménnyel zárult a találkozó. Jöhet a playoff, mégpedig újfent a Nagykőrös ellen, elsőként hazai pályán április 11-én. 

Lekli József: Gratulálok a csapatnak, sikerült megcsinálni azt, amit megbeszéltünk, amit szerettünk volna. Jó energiával játszottunk, jó volt a védekezésünk, úgyhogy gratulálok még egyszer a csapatnak; készülünk a playoffra. 

Kovács Márk: A mérkőzés elérte a célját mindkét oldalon. Egy jó ritmusú meccset akartunk játszani, ami helyenként sikerült is. Az ellenfél egyértelműen az egyik legjobb csapat a bajnokságban, nagyon jól indítanak, nagyon jól dobnak kintről, és ezzel el is döntötték a meccset viszonylag korán.

0
A három pont behúzva
Piros tojás, játék, utazás

Kapcsolódó hozzászólások