Piros tojás, játék, utazás

Nem csak a hívek, hanem a vendéglátók, a kereskedők, sőt a turisztikai ágazatban dolgozók is készülnek a húsvétra. Ilyenkor a sonka és a csokitojás mellet többet költünk a játékokra is. Bár a statisztikák szerint inkább a Dunántúlon jellemző a húsvéti nagy ajándékozás, az északmagyarországi régióban élők sem fukarkodnak. A szülők és nagyszülők átlagosan 5000 forintot költenek egy gyermek játékára ebben az időszakban, ez a válaszadók 43%-a. A toplistát továbbra is a könyvek, társas- és szabadtéri játékok és a LEGO vezeti - derül ki a REGIO Játékkereskedelmi Kft. friss online felméréséből. 

- Tapasztalataink szerint online 13 ezer forint körül vásárolnak játékot az emberek ebben az időszakban. Nekünk ez egy „mini karácsonyi" időszak. Húsvétkor újra elindul egy vásárlási láz - mondta Gyaraki Dávid, a REGIO ügyvezető-helyettese. Az új szokások mellett a régiek is stabilak. Rögtönzött utcai felmérésünkből ugyanis kiderült, a mai tizenévesek is ragaszkodnak a húsvéti tradíciókhoz. A megkérdezett fiatalok szerint ilyenkor a legjobb az, hogy együtt van a család. Az együtt töltött időt viszont mindenki másként képzeli el. Főként a kilencvenes évek óta nem mindenki vágyik locsolásra vagy piros tojásra. Idén húsvétkor a családok negyede biztosan elutazik otthonról kikapcsolódni. Az egyik hazai szállásközvetítő portál adatai szerint legtöbben két- vagy hároméjszakás üdülést terveznek szállodákban, de a nagyobb társaságok inkább az apartmanokat, panziókat választják. 

Egy vendégéjszakánként átlagosan közel 13 ezer forintot költenek szállásra ebben az időszakban. A szallas.hu sajtóreferense, Kelemen Lili kiemelte, a foglalásaik alapján a legnagyobb turisztikai régiók közül egyértelműen Észak-Magyarország a legnépszerűbb. A húsvéti foglalások negyede ebbe a régióba szólt. A népszerűségi lista élén ott van Eger, Gyula, Hajdúszoboszló, Pécs és Miskolc is. A dél-borsodi régió egyik legnépszerűbb fürdője is felkészült a húsvéti rohamra. A Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdőben ebben az időszakban jelentősen megnő a belföldi és külföldi vendégek száma. A vízimádók április első hetében még csobbanhatnak, ugyanis utána, április 8-26- a között a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő karbantartás miatt zárva lesz. 

O.K.

0
Zsinórban hat győzelem
Vasárnaptól nyári időszámítás

Kapcsolódó hozzászólások