A három pont behúzva

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 22. fordulójában a sereghajtó Gyöngyös együttesét fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A házigazdák sok helyzetet elpuskáztak, de így is magabiztosan, 3-0-ra nyertek. Vitelki Zoltán együttese így egy helyet előrelépve már 7. a bajnokságban. Könnyű ujjgyakorlat, magabiztos, akár gólzáporos újvárosi siker, előzetesen erre lehetett számítani a Tiszaújváros - Gyöngyös mérkőzés kapcsán. 

A Tiszaújváros nem sokat váratta közönségét, hogy megszerezze a vezetést. Az 2. percben Varjas ragyogó, jobbról beívelt labdáját Vitelki fejelte 6 méterről a vendégek kapujába, 1-0. A félidő hátralévő részében fölényben játszott a kék-sárga együttes. A 34. percben Varjas előtt adódott nagy helyzet, de elügyetlenkedte a ziccert. Egy perccel a szünet előtt Kollár lőtt mellé, így 1 gólos hazai vezetéssel ért véget az első 45 perc. A Gyöngyös alig-alig birtokolta a labdát és helyzete sem volt. A második játékrészben az újvárosiak ott folytatták, ahol abbahagyták, de a legnagyobb hazai ziccerek is kimaradtak. Az 54. percben Bökönyi balról belőtt labdáját a gyöngyösi védő, Czinkóczi Bence haza akarta fejelni Ujnak, ám a kapus erre nem számított, így egy öngóllal megszületett a második hazai találat, 2-0. A gól után továbbra is a házigazdák támadtak többet, és veszélyesebben. 

A 63. percben Kollár lőtt kapufát, majd a 76. percben Bussy lövése tévesztett célt. A 84. percben aztán megszületett a harmadik gól. Cseh szép cselsorozat végén lőtte el 7 méterről a kapus mellett a labdát, 3-0. A hátralévő időszakban az eredmény már nem változott a Tiszaújváros megérdemelten nyert 3-0-ra, de helyzetei alapján akár még ennél is fölényesebb győzelmet arathatott volna. Ezzel a sikerével a Tiszaújváros 33 ponttal a 7. helyen áll. Lőrinczék legközelebb április 7-én, vasárnap 16 órától a Karcag együttesét fogadják. 

Tiszaújváros - Gyöngyös 3-0 (1-0) Tiszaújváros, 150 néző.

V.: Szántó Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Valkay (Bencsik, 61.), Kollár, Vitelki (Tóth S., 72.), Farkas M., Papp F. (Lehóczki, 84.), Lőrincz P., Bökönyi, Varjas L. (Bussy, 72.), Skripek (Cseh, 61.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. Gyöngyösi AK: Uj - Uram D., Szentannai, Lakatos (Csörgő, 55.), Babarcsik, Timon (Tóth L., 55.), Czinkóczi B., Nagy-György (Béla S., 81.), Sándor B. (Czinkóczi K., 64.), Szabó T., Trombola (Palhuber, 81.). Vezetőedző: Majzik Zoltán. 

Vitelki Zoltán: A kihagyott helyzetek miatt vagyok most csak bosszús. A cél ma is a 3 pont megszerzése volt, ami sikerült. Győzelmünk magabiztosnak mondható, a csereként beállt Cseh Norbi góljának nagyon örülök, de a kihagyott helyzetek miatt mérges vagyok. A Karcag ellen vasárnap hazai pályán ismét a győzelem lesz a cél. 

Majzik Zoltán: Előre játékunk egyenlő volt a nullával, viszont meg kell jegyeznem, hogy csapatomat többnyire 16-18 éves játékosok alkotják. Elől ma sem voltunk hatékonyak, és hátul is elég sok hibát követtünk el. Ez az eredmény ránk nézve volt hízelgő, kapusunk remekül védett. A rutinos hazai csapat sikere teljesen megérdemelt.

0
Lehmann Csongor negyedik lett
Zsinórban hat győzelem

Kapcsolódó hozzászólások