Visszataláltak a jó útra

KOSÁRLABDA. Sorozatban harmadik győzelmét aratta a Phoenix KK a Győr otthonában. A tiszaújvárosiak idegenben is jó formában, kellő összpontosítással játszottak, így sikerrel zárták a találkozót.
Agrofeed UNI Győr - Phoenix KK 74-88 (16-15, 14-26, 19-26, 25-21) 
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (16/9, Lakatos Máté (10/6), Molnár Bence (3/3), Kocsis Zalán (10), Okoh Victor Kelechi (1). Csere: Czimer László Adrián (-), Csák Bence (10/6), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (9), Gáspár Balázs (21/3), Kiss Kolos (-), Kovács Zoltán (8/6). Vezetőedző: Lekli József. 
A hazaiak indították jobban a találkozót, az első etap folyamán kétszer is eljutottak a hétpontos előnyig. A Phoenix a negyed második felében kezdett megérkezni a mérkőzésbe, ekkor azonban - mindenekelőtt Orliczki és Gáspár kosaraira támaszkodva - fel is zárkózott egyetlen egységre (16-15). A lendület nem tört meg a második negyedben sem. Kovács gyors fordítását Bán erősítette meg egy újabb találat révén, s ezzel máris hárompontos vezetésre tett szert a vendégcsapat (16-19). 
A Győr még egyszer visszajött egy egységre, ám az ezután következő 0-8-as rohanás (18-27) már tartós különbséget eredményezett. Egészen a félidőig sikerült tartani a tíz pont körüli előnyt, a nagyszünetre 30- 41-es vezetéssel vonult le a Phoenix. Gáspár triplájával nyitotta, Csák triplájával zárta a harmadik felvonást a Phoenix, és közben fokozatosan távolodott ellenfelétől. A Győr azért többször is felzárkózott tizenkét egységre, végül azonban magabiztos, 49-67-es állással zárult a negyed. A jól harcoló vendéglátók az utolsó etapban előbb gyors kosarakkal szépítettek 53-67-re, majd huzamosabb ideig tizenkét-tizennégy egységen tartották hátrányukat, a nyolcadik percben pedig elérték a lélektani tízpontos határt (72-82). Ennél közelebb azonban nem engedte őket a Bán-Gáspár duó vezérelte tiszaújvárosi gárda. 
A hajrában ismét erősíteni tudott a Phoenix, így meghatározó különbséggel, 74-88-as végeredménnyel zárhatta le a mérkőzést. Gáspár Balázs a találkozó legjobb teljesítményével zárt (21/3 pont, 7 lepattanó, 3 assziszt, 1 kiharcolt fault, 1 blokk). Jól triplázott Bán Tibor (16/9 pont, 3 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault). További három játékos is elérte a tíz egységet: Kocsis Zalán (10 pont, 7 lepattanó, 4 assziszt, 2 kiharcolt fault), Csák Bence (10/6 pont, 2 lepattanó, 1 szerzett labda, 1 assziszt), Lakatos Máté (10/6 pont, 4 lepattanó, 2 szerzett labda, 3 assziszt, 2 kiharcolt fault). Szép munkát végzett a mezőnyben Orliczki Mátyás (9 pont, 2 lepattanó, 3 szerzett labda, 5 assziszt, 4 kiharcolt fault). 
Lógár Bence-Léránt Gábor: Először is gratulálok a Tiszaújvárosnak a győzelemhez! Nem érzem konkrétan úgy, hogy rosszul játszottunk volna, viszont nagyon enerváltak voltunk, szenvedtünk. Apró, pici elcsúszások védekezésben, eladott labdák figyelmetlenségből, lepattanók, amiket egyből büntetett az ellenfél. Egy pillanatig nem adtuk fel a mérkőzést, de sajnos ma semmi se sikerült. Tragédia nem történt, menni kell tovább, és a jövő héten javítani. 
Lekli József vezetőedző: Gratulálok a csapatomnak, mert megcsináltuk azt, amit elterveztünk védekezésben és támadásban is. Jó energiával küzdöttünk, és jó százalékkal is dobtunk. Ennek köszönhetjük a győzelmünket. Boldog vagyok, hogy ismét sikerült rálépnünk erre az útra.
0
Krónika 40 - Marosits István: Dyno-család
Kezdetnek nem rossz

Kapcsolódó hozzászólások