Trombitások találkozója Tiszaújvárosban

Szakmai nap, előadások, koncert, hangszerbemutató. Ilyen programok kíséretében rendezték meg először városunkban a Regionális Trombitás Találkozót. - Ez a 29. regionális trombitás találkozó, ami most van először itt Tiszaújvárosban. 15 zeneiskolából érkeztek gyerekek, ők koncerteztek délután, napközben pedig több szakmai program is volt - nyilatkozta lapunknak Bereznay András, a Vándor Sándor Zeneiskola fúvós tanára. - Nagy örömömre itt van az elődöm, Szépi Imre tanár úr, tőle vettem át a fúvós tanszakot, itt a zeneiskolában és itt van a növendékeim közül egy fiatalember, Vágó Péter is, aki az iskolánkat képviselve fellép a találkozón. 

Ő egyébként már országos versenyen is szép eredményt ért el. Nagy öröm számomra, hogy a trombita tanszak 13 növendékre bővült, vannak trombitásaim, vannak vadászkürtös, tenorkürtös és tubás növendékek is, és van egy kis fúvós zenekarunk 22 fővel, úgyhogy lassan utolérjük a nagyzenekart. Azt gondolom, hogy az egy nagy érdem, és nagy boldogság, amikor az ember kiáll zenekari próbát tartani, felemeli a pálcát, körbenéz és látja a gyerekeken a lelkesedést, a zene szeretetét és a közös zenélés örömét. A délelőtti szakmai programok után egy koncertet is rendeztek, ahol a találkozóra érkező növedékek tanáraik kíséretében léptek színpadra. Eladásukat egy háromtagú szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke dr. Zobay Béla nyugalmazott főiskolai tanár volt. 

- A rendezvényt anno az egyik kollégámmal találtuk ki még a rendszerváltás előtt, hogy ne egy semmitmondó hivatalos szakmai találkozókat éljünk meg, hanem egy olyan szakmai programot szervezzünk, amikor a tanárok maguk is megmutatkoznak - nyilatkozta dr. Zobay Béla főiskolai tanár. 

- A rézfúvós hangszerek nagyon sokat léptek előre az elmúlt években. A legtöbbet a trombita fejlődött, nagyon népszerű hangszer lett, mert a könnyűzenében, a jazzben is ott van a helye, tehát sokkal színesebb a spektrum egy trombitás számára, és aki a könnyűzenét szereti, az ott is megtalálja magát. Büszke vagyok arra, hogy trombitások vagyunk. A mai nap is egy nagyon szép nagy családi program. Jöttek Salgótarjánból, Szerencsről, Miskolcról, Egerből, Sárospatakról. Mindig önként jelentkezik valaki az esemény megrendezésére, nagy öröm volt nekem, hogy egyik tanítványom, Bereznay Andris vállalta, hogy előkészítik, megszervezik, és lebonyolítják. Azt látom, hogy a zeneiskolának is egy szép ünnepnap ez, azt érzem, hogy a zeneiskola is profitál ebből. Úgy látom, hogy itt mindenki jól érzi magát, jól sikerült ez a program. 

berta

0
Mazsorett ezüstvasárnap
Hangszert a kézbe másodszor

Kapcsolódó hozzászólások