Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál

Kedves Sportbarátok! Kedves „Triatloncsalád"! 

Tiszaújváros egy 57 éves, fiatal, de dinamikusan fejlődő település. Közel három évtizede - Dr. Márkus Gábor barátunk kezdeményezésére - egy olyan páratlan kezdeményezés bontakozott ki, majd később kezdett el szárnyalni, amely feltette a világ térképére a mi kisvárosunkat. Egy olyan utánozhatatlan hangulatú és egyedi rendezvénysorozat teremtett hagyományt, amelyre méltán lehetnek büszkék a szervezők, a sportolók és mi, tiszaújvárosiak is. Mára bátran kijelenthetjük, hogy a triatlon szimbiózist alkot Tiszaújvárossal. „Triatlonújváros" lett a sportág egyik legismertebb és legkedveltebb versenyhelyszíne. 

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál nemcsak rangos nemzetközi sportverseny(ek), tömegsport-rendezvények és színes kulturális programok sokasága, hanem egy igazi közösségi élmény minden generáció számára. Egy tiszaújvárosinak olyan a triatlon, mint a braziloknak a foci, mint a szegedieknek a paprika, vagy mint a debrecenieknek a Virágkarnevál. A miénk! Mindannyiunknak természetes, hogy ott vagyunk, fáradhatatlanul szurkolunk, futunk, biciklizünk, főzünk, bulizunk... És büszkén mondhatom, hogy mára az is természetessé vált, hogy tiszaújvárosi sportolókért izgulhatunk a rendezvény legrangosabb versenyein. Lehmann Csongor például a szemünk láttára cseperedett fel és vált az egyik legsikeresebb magyar triatlon versenyzővé. A szervezők csapatmunkáját nem lehet tanítani. Elhivatott, felkészült és lehetetlent nem ismerő szakemberek, valamint lelkes sportbarátok összehangolt tevékenysége biztosítja évről évre az esemény magas színvonalát. Köszönöm a városunkban működő nagyvállalatoknak, legfőképpen a MOL Petrolkémia Zrt.-nek, hogy támogatják a rendezvényt! Végül, de nem utolsó sorban köszönöm a városlakóknak, hogy mindig jó házigazdái a triatlon tiszaújvárosi ünnepének! Legyenek a vendégeink, érezzék magukat otthon nálunk! 

Dr. Fülöp György Tiszaújváros polgármestere

Kedves Sportbarátok!

A Magyar Triatlon Szövetség nevében idén is sok szeretettel köszöntöm a 2023. évi Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál résztvevőit: a sportolókat, a sportvezetőket, a versenyzőkért szorító családtagokat, az eseményt elkötelezetten támogató vállalatok, vállalkozások képviselőit, valamint - nem utolsó sorban - a rendezőket és a rendezésben közreműködő segítőket. 

Gratulálok Tiszaújvárosnak, hogy ismét világkupa- szintre emelték a város életében is meghatározó eseményt. Köszönöm a dr. Schmidt Ádám államtitkár úr által vezetett Sportért Felelős Államtitkárság támogatását, amely lehetővé tette, hogy a magyar triatlonsport fejlődését is reprezentáló világszínvonalú triatlonversenyt láthat vendégül Magyarország. A megújult nemzeti versenysport-fejlesztési program nyertese a magyar triatlon. Az állami sportvezetés kiemelt figyelme és bizalma nemcsak kiváló lehetőségeket teremt a sportág dinamikus fejlesztéséhez, de felelősség is számunkra sportvezetők számára és valamennyi magyar triatlonos számára, hogy mind sportemberhez méltó magatartással, mind pedig kiemelkedő teljesítménnyel járuljon hozzá a sportágunk fejlődéséhez. 

Nagy öröm számomra, hogy immár harmadik alkalommal lehetek részese a Triatlon Fesztiválnak, amely mind a versenyzőknek, mind a nézőknek maradandó élményeket kínál idén is. Köszönöm Tiszaújvárosnak, dr. Fülöp György polgármester úrnak, és a város sportszerető, sőt a sportért lelkesedő lakosainak, hogy évről évre vendégül látják a Magyarországon rendezett legmagasabb rangú triatlonversenyt. Kívánom a magyar csapatnak, hogy az előző évekhez hasonló, remek eredményekkel örvendeztessék meg a szurkolókat ezen az igen komoly nemzetközi mezőnyt felvonultató, kivételesen magas színvonalú erőpróbán. A Triatlon Világkupán és Triatlon Junior Európa-kupán induló versenyzőknek mosolygós célba érkezést és felejthetetlen élményeket kívánok! 

Kindl Gábor a Magyar Triatlon Szövetség elnöke

A szombati elődöntők úszópályája 
A szombati elődöntők kerékpáros pályája 

 A vasárnapi döntő úszópályája

A vasárnapi döntő kerékpáros pályája 
0
Világbajnoki ezüstérem
Lehmann volt a hetedik vasember

Kapcsolódó hozzászólások