Lehmann volt a hetedik vasember

TRIATLON. A július 2-án, vasárnap megrendezett franciaországi Les Sables Ironman 70.3 viadalon a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője, Lehmann Bence az előkelő hetedik helyet szerezte meg. Az 1900 méteres úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból álló viadal dobogóját a házigazda franciák bérelték ki. Érdekesség még, hogy a bronzérmes az olimpiai távon Európa- bajnok Pierre Le Corre lett, akivel Bence öccse, Lehmann Csongor tavaly, a müncheni kontinensbajnokságon csatázott az éremért. 

- Az úszás végre könnyedén ment, a harmadik helyen értem partot - fogalmazott Lehmann Bence. 

- Négyen elszakadtunk a többiektől, így kezdtük meg a kerékpározást. Az első 3-4 kmen olyan erős tempót diktált az eleje, hogy nem is tudtam velük tartani a tempót, ez viszont a későbbiekben jó taktikának bizonyult, mert rendeződött a pulzusom és tudtam egy nagyon jó saját tempót tekerni. Így telt el az első 42 kilométerem, ekkor utolért egy hatfős csoport, mely nem sokkal később kettészakadt. Én egy új-zélandi és francia sráccal folytattam a tekerést, melynek végén a 8. helyen fejeztem be a középső számot. Sajnos a depóban sok időt vesztettem az öltözködéssel, így csak kilencedikként indultam a futópályára, de itt viszonylag hamar, még az első kör felénél felmentem a hetedik helyre. A futást egyébként elég haladósnak éreztem, közeledtem az előttem futókra, olyannyira, hogy az utolsó két kilométeren már mindent kiadtam magamból. A hatodik helyről 5 másodperccel, az ötödik helyről 27 másodperccel maradtam le. 

Ez utólag elég frusztráló, hiszen egy gyorsabb depózással könnyedén előrébb végezhettem volna. Mindenesetre boldog vagyok a hetedik helyemmel, értékes pontokat gyűjtöttem és sok pozitívumot éltem meg, főleg a kerékpáron. Arról nem is beszélve, hogy eddig ez volt a legmagasabb szintű, legmagasabban jegyzett Ironman 70.3 versenyem. Most egy kis pihenés következik, egy könnyebb hét, végre nézőként is „kipróbálhatom" a tiszaújvárosi világkupát, aztán folytatódhat a munka, hiszen a szezon még hosszú. Végeredmény: 1. Leon Chevalier (francia) 3:46:11 óra, 2. Arnaud Guilloux (francia) 3:47:28, 3. Pierre Le Corre (francia) 3:51:31, …7. Lehmann Bence (magyar) 3:57:53 

0
Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál
Váltóbronz Krakkóból

Kapcsolódó hozzászólások