Tiszaújváros 2.0 - Újratervezés közösen

A Fidesz tiszaújvárosi szervezete és a Városért Egyesület megújította szövetségét és idén is együtt indul az önkormányzati választásokon június 9-én. A szervezet polgármesterjelöltje Kenyeres Tamás, aki a 3-mas számú egyéni önkormányzati választókerület képviselőjelöltje is, de rajta kívül még hét képviselőjelöltet indítanak. A szövetség képviselőjelöltjeit a múlt pénteki sajtótájékoztatón mutatták be: Hajdu Hajnalka (1. sz. vk.), Buséter Béla (2. sz. vk.), Kenyeres Tamás (3. sz. vk., polgármesterjelölt) Vanyó Adél (4. sz. vk.), Dr. Iszlai Zoltán (5. sz. vk.), Markovicsné Szabó Enikő (6. sz. vk.), Réti Márton (7. sz. vk.), Csikász Gábor (8. sz. vk.). 

- Tiszaújváros fejlődése érdekében újítottuk meg a szövetséget, hogy az önkormányzati választáson minél sikeresebben szerepelhessünk - hangzott el az április 19-ei sajtótájékoztatón.

- Mind a hét jelöltünk a városért elkötelezett, tenni akaró, és saját szakterületén már bizonyított. Mindannyian hiszünk abban, hogy a várost megillető jelentős helyi adóbevételekből több kell, hogy jusson az itt élő embereknek.

- Ami számomra fontos, hogy tegyek valamit a városért. Egész életemben egy innovatív ember voltam, aki állandóan fejlesztett valamit. Most úgy érzem, hogy a város fejlődése az utóbbi időben lelassult 

- nyilatkozta Kenyeres Tamás, a FIDESZ-KDNP - Városért Egyesület polgármesterjelöltje.

- Mi szeretett városunkért vállaljuk a jelöltséget, nekünk Tiszaújváros a fontos. A kiválasztási folyamatban döntő szerepe volt annak, hogy a jelöltjeink a szakterületükön mind kiváló szakemberek legyenek, és önálló egzisztenciával rendelkezzenek. Mindannyiuk számára a város jóléte, fejlődése a fontos. A Tiszaújváros 2.0 - Újratervezés közös programunk a városunkat egy élhető, büszke közösséggé, egy modern európai várossá alakítja. Programunk közel 30 oldal, ami két választási ciklusra elegendő munkát adna nekünk. Az élet valamennyi területére, ahol problémát látunk, van megoldási javaslatunk. Az egyik legfőbb gond városunkban az elöregedés és az elvándorlás, meg kell állítanunk a népességszám csökkenését, és vonzóvá kell tennünk a várost a fiatalok számára. 

Beszélgettem a gyerekeimmel, és azt tapasztalom, hogy a fiatalok nem választják Tiszaújvárost. Amikor mi 26 évvel ezelőtt ideköltöztünk, ez egy fiatalos város volt, most viszont egyre inkább elöregszik. Egyik legfőbb célunk a fiatalok letelepedésének elősegítése. De vannak terveink a környezetvédelem, a közlekedésszervezés és az egészségügy fejlesztésére is. A legfontosabb a prevenció, és örömmel látom, hogy az önkormányzat elindult ezen az úton, de azt gondolom, hogy a városlakók még többet érdemelnének. Szeretnénk, ha bevonnák a várost az országos szűrőhálózatokba, ahol a daganatos és légúti megbetegedéseket szűrik, hogy a városlakók kedvezményesen juthassanak az ilyen vizsgálatokhoz, hiszen a prevenció sokkal jobb, mint az utókezelés. 

venna 

0
Akiknek szívügyük Tiszaújváros
Verselők gálája

Kapcsolódó hozzászólások