Verselők gálája

Egyesületünk idén már XVIII. alkalommal rendezte meg a Balogh Sándorról - egykori tagunkról - elnevezett versíró-versmondó gálát. A napokban volt a névadó halálának 20. évfordulója, és követve a hagyományt idén április 16-án tisztelegtünk Balogh Sándor emléke előtt, és invitáltunk minden verset kedvelő szépkorú társunkat egy versekkel varázslatossá tett délutánra. 

Ezen a napon, mint minden évben most is ellátogattunk az újtikosi temetőbe, ahol a család és az önkormányzat képviselőjével együtt elhelyeztük az emlékezés virágait Balogh Sándor sírjánál. Délután 14 órakor kezdődött a rendezvény, melyet az egyesület nagytermében tartottunk. Jelenlétével megtisztelte rendezvényünket Szentgyörgyi Éva, a humánszolgáltató központ vezetője, Juhász János, Balogh Sándor nevelt fia és Újtikos polgármestere Takács József is. Testvérvárosunk Polgár képviseletében is szép számmal vettek részt barátaink a programon. Színesítette a műsort, hogy az egyesület amatőr dalköre nyitotta meg a gálát, valamint a szünetben is közösen énekeltek a résztvevőkkel. Ebben az évben is 3 kategóriában hirdettük meg a gálát: saját vers elmondása, Balogh Sándor versének tolmácsolása és egy magyar költő versének bemutatása. 15 versmondó 21 versét hallgatta meg a zsűri és a közönség. A versmondásra regisztrálók több településről érkeztek: Miskolcról, valamint testvérvárosunkból Polgárról is. Örömünkre szolgált, hogy a Nikodémus Idősek Otthonából és az Ezüsthíd Gondozóházból is voltak fellépők. A rendezvényen elhangzott alkotásokat több mint 70 fő vendégnek mutatták be. Ezekre a településekre minden bizonnyal elvitték a résztvevők Tiszaújváros jó hírnevét is, hiszen egy részük visszatérő szereplő a gálán. 

A szakértő zsűri tagjai voltak: Tompáné Mészáros Hedvig, Halászi Aladár és Oláhné Alföldi Katalin. Az értékelésük során mindhárom kategóriában kiemelték az általuk legjobbnak ítélt előadásokat. Az első helyezettek könyvutalványt kaptak. A közönség is szavazhatott az általa legjobbnak ítélt produkcióra. A közönségdíjas előadó is könyvutalványban részesült. Takács József, Újtikos polgármestere különdíjat ajánlott fel egy versmondónak, melyet szintén a zsűri ítélt oda. A gála befejezéseként minden versmondó egy-egy szál virágot és egy emléklapot kapott. A bemutatott versek által a versírók és versmondók sikerélményhez jutottak, bemutathatták tehetségüket, ezáltal ösztönzést kaptak irodalmi tevékenységük folytatásához. A közönség tartalmas órákat töltött együtt, irodalmi élményekkel gazdagodva térhettek haza. Ezúton szeretnénk megköszönni Tiszaújváros önkormányzatának és képviselő- testületének anyagi támogatását, mellyel lehetővé tették a rendezvény színvonalas megrendezését. 

Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesületének elnöksége 

0
Tiszaújváros 2.0 - Újratervezés közösen
Tifós nagycsalád

Kapcsolódó hozzászólások