Sorsfordító Eötvös napok

A küzdelem kemény volt, mint minden évben, de megérte! A legjobb mindent vitt, és ha csak egy rövid ideig is, de irányíthatta az Eötvös birodalmát. Az idei Eötvös napokat kemény kampányidőszak előzte meg, persze szigorúan politikamentesen. Három osztály négy tanulója vívott kemény harcot a vezetői posztért. Végül Pásztor Zalán, a 11. H osztály tanulójának programja bizonyult a legjobbnak, így ő lett az idei diákigazgató. Múlt héten a tavaszi szünetet megelőző napokban minden a gimisekről szólt. Hétfőn Eötvös diákoktól zengett a Derkovits Művelődési Központ szinházterme, ahol idén újra megrendezték „A színpad a Tiéd" tehetségkutó versenyt. 

Volt, aki citerát vagy elektromos gitárt pengetett, zongorán játszottak, fuvolát vagy trombitát fújtak, baráti társaságokból verbuválódtak zenekarok, kórusban énekeltek, de voltak, akik a tánctudásukat mutatták meg. Sőt! Szülők, pedagógusok, diáktársak együtt izgulták végig Dobos Dániel rekordkísérletét. A Rubik kígyót bekötött szemmel 3.6 másodperc alatt sikerült kiraknia, így Dani új rekordot állított föl. A Guinness bizottságnak már elküldték a kísérletről készült videókat és fotókat, egyelőre a hitelesítésre várnak. Kedden reggel a tornateremben gyűltek össze pedagógusok és diákok, hogy meghallgassanak egy előadást, ami róluk, nekik szólt. Bereczki Enikő - volt eötvösös tanár - évek óta kutatja a korosztályok közti különbséget, fókuszálva a „rejtélyes" Z generációra. 

- A Z generációs fiataloknak nem csak a szokásaik, vagy a gondolkodásuk, hanem az agyműködésük is más, mint 20 évvel ezelőtt - mondta Bereczki Enikő. 

- Ez többnyire a sok internetes behatásnak köszönhető. Érteni kell a tinik nyelvén, de nem úgy kell beszélni velük, ahogy ők egymás közt szoktak! Szerintük kifejezetten visszatetsző, ha az idősebbek az ő szlengjeiket használják, vagy túlzottan fiataloskodni akarnak. Az egyik 200 fős felmérésem szerint a generációk közti különbségek leküzdéséhez a jelen fiataljai szerint 3 dolog lenne nagyon fontos: több együtt töltött idő, a családi ünnepek közös megélése és nagyobb tisztelet az idősebb korosztály iránt. 

A folytatásban városunk története volt a középpontban Kákóczki Balázs történelemóráján, de a Honfoglaló bajnokság sem maradhatott el. Másnap eljött a tanév egyik fénypontja, az egyik legmenőbb nap, ahol koncentrálni nem a matek- vagy töriórára kellett, hanem csak és kizárólag a bulira! Szerda reggel a tanárok és diákok által közösen megválasztott diákigazgató, Pásztor Zalán megkapta az iskola kulcsát, majd minden ígéretét teljesítette. A szerdai DÖK napon lehetetlenség volt unatkozni. 

A focirajongók a FIFA szobában játszhattak, moziélmény várt a Film szobában, lazulni a Spa „részlegen" lehetett, a vadabbak pedig nem csak csillámos, hanem Airbrush tetoválást is rakathattak magukra. Volt tanár- diák röpi- és kosármérkőzés, a védőnői szobában vérnyomás és vércukorszint mérés, Dog dancing bemutató és az elmaradhatatlan 6 próba. Az osztályok közötti harc a 60 ezer forint főnyereményért folyt, amit a nyertes csapat szabadon felhasználhat. Ennyi mindenhez persze kellett az energia is. Töltekezni a Retro-Bisztróban lehetett. A menüben egyszerű, de annál finomabb kedvencek voltak: zsíros kenyér, klasszikus főtt tojásos-pirosaranyos szendvics, nagyi-féle zserbó és mézes krémes szelet. Ezeket leöblíteni szigorúan csak szőke vagy barna kólával lehetett. A diákok nem csak vezetőt választottak maguk közül, hanem letették voksukat a 2023/2024-es tanév legjobb pedagógusai mellett, akik idén Kiss Zoltán és Takács Máté tanárok lettek. 

O.K.

0
Menopauza konferencia városunkban
Újabb tanulmányi sikerek a Kazinczyban

Kapcsolódó hozzászólások