Szülők és nevelők báloztak

Idén is megszervezte népszerű szülő- nevelő bálját a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola, immár 8. alkalommal. A rendvényen nem csak ismerkedni lehetett, hanem az intézményt támogatni is. A jótékonysági estet a nyolcadikosok keringővel nyitották, majd Luca Belduccio olasz zenész szórakoztatta a vendégeket olasz sanzonokkal. Közel százan vettek részt a katolikus iskolai idei jótékonysági bálján. Egy kötetlen este vacsorával és tánccal, ahol szülők és pedagógusok ismerkedhetnek egymással. 

- Nem először vagyunk ezen a bálon, mindkét gyermekem ebben az iskolában tanult, ma már csak a kislányom, ő most nyolcadik osztályos - kezdte Matócsiné Kovács Krisztina. 

- Nagyon fontos, hogy a nevelőkkel, tanárokkal így is találkozzunk, kicsit kötetlenebb formában. Illetve amikor csak tudjuk, támogatjuk az iskolát, hiszen nem biztos, hogy elég az a keret, amiből tudnak gazdálkodni, ezért mint mindig, ma is tettünk tombolafelajánlásokat. - Kellenek ezek a bálok, kell, hogy találkozzunk mi szülők egymással, és persze a tanárokkal is - mondta Aranyos-Molnár Zsuzsa.

- Az én lányom másodikos, miatta jöttünk ma ide. A legfontosabb, hogy támogassuk az iskolát, közben pedig egy kis kikapcsolódás is, a kellemest a hasznossal kötjük össze. Bár a pandémia miatt kiesett néhány alkalom, az iskola igyekszik továbbra is megtartani a szülő-nevelő bál hagyományát. Ezeken az esteken tombolafelajánlásokkal és támogatói jegyekkel is lehet az intézményt segíteni. A bevétel teljes egészében az iskola kasszájába kerül, amit aztán a diákokra fordítanak. 

- A bál elsődleges célja, hogy együtt legyünk, beszélgessünk, erősödjenek az osztályközösségek - mondta Koscsó Mónika, az iskola igazgatója. - Vannak olyan társaságok, akik szinte várják, hogy mikor lesz már bál. Örülnek a rendezvénynek, fontos nekik is, mert ilyenkor talán egy kicsit mindenki kimozdulhat a szürke hétköznapokból. Ilyenkor az iskolánk támogatására is lehetőség nyílik. A bevételt minden évben a gyerekekre fordítjuk, programokat szervezünk, jutalomkönyveket vásárolunk, táncos ruhákat varratunk nekik. Idén azt szeretnénk, ha a családi napunkat tudnánk egy kicsit támogatni, hiszen az elmúlt évben kétszer is sikerült megrendezni és hatalmas sikere volt, közel 500-an voltunk, teljes osztályok, szülőkkel, családdal, együtt játszottak és szórakoztak. Ez lenne idén is a célunk. 

venna 

0
Országos ötödik a BrassBridge
Ösztöndíjas pedagógusok

Kapcsolódó hozzászólások