Nyilvántartásba vett jelöltek

Az elmúlt egy hét során két alkalommal is ülést tartott a Helyi Választási Bizottság. A grémium a június 9-ei polgármester- és önkormányzati képviselőválasztáson, illetve a roma nemzetiségi önkormányzati választáson induló jelölteket vett nyilvántartásba, akik ezzel hivatalosan is jelöltekké váltak. A jelöltek nyilvántartásba vételét megelőzően a Helyi Választási Iroda az ajánlóíveken összegyűjtött ajánlásokat a központi névjegyzék (nemzetiségi névjegyzék) a szavazókörök és a választókerületek adatival összevetve ellenőrizte. Ezt követően a választási iroda elvégezte bizonyos számú ajánlás tételes ellenőrzését, s minden esetben azt állapította meg, hogy az érvényes ajánlások száma eléri a jelöléshez szükséges mennyiséget. (A további ajánlások tételes ellenőrzését - a választási eljárásról szóló törvény alapján - mellőzte.) 

A választási bizottság az ajánlások ellenőrzéséről kapott tájékoztatás, valamint helyszíni ellenőrzés alapján megállapította, hogy a jelöltek bejelentése a törvényes feltételeknek megfelelt, így az adott jelöltet nyilvántartásba vette, s ezt - minden egyes személy esetében - határozatban rögzítette. Mindezek alapján lapzártánk időpontjáig a Fidesz-KDNP és a Városért Egyesület közös polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei, valamint a Tiszaújvárosi Lokálpatrióta Egyesület polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei nyilvántartásba vétele történt meg. (A két szervezet polgármesterjelöltjeit, illetve választókerületi képviselőjelöljeit múlt heti számunkban közöltük. A választási bizottság ugyancsak nyilvántartásba vette a Roma Polgárjogi Mozgalom B-A-Z Megyei Szervezete képviselőjelöltjeit, akik így indulhatnak a roma nemzetiségi önkormányzati választáson. Az ajánlási időszak május 6-án 16 órakor zárul.

Választási Információs Szolgálat

Ezúton tájékoztatjuk a választópolgárokat, hogy az Európai Parlament tagjainak, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. évi általános választásával kapcsolatos tájékoztatás elősegítése érdekében a Tiszaújvárosi Helyi Választási Iroda választási információs szolgálatot működtet. A Választási Információs Szolgálat elérhetőségei: Cím: 3580 Tiszaújváros, Bethlen Gábor út 7., Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal. Helyi Választási Iroda vezetője: dr. Juhos Szabolcs. Telefonszám: (49) 548-014. e-mail: valasztas@tujvaros. 

hu Helyi Választási Iroda

0
Matróna-búcsúztató
Csapatépítő szemétszedés

Kapcsolódó hozzászólások