Matróna-búcsúztató

Steinerné Vasvári Éva.
Vendlerné Polyák Ilona

A képviselő-testület jelenlegi tagjai közül ketten - Steinerné Vasvári Éva és Vendlerné Polyák Ilona - biztosan nem lesznek tagjai az új grémiumnak, mivel nem indulnak a választáson. Matrónák ők, olyan idősebb nők, akiknek kijár a tisztelet, a megbecsülés. Mandátumuk októberig szól ugyan, de dr. Fülöp György polgármester a legutóbbi ülésen vett búcsút tőlük, s köszönte meg közéleti tevékenységüket. 

- Steinerné Vasvári Éva frakcióvezető asszony több mint két évtizedet töltött el a helyi politikában, és országgyűlési képviselő is volt, ami, én azt gondolom, hogy egy közéleti pályafutásnak a csúcsa. Rengeteg vitában, döntésben vett részt, de azt gondolom, hogy senki nem vitathatja tőle, hogy számára is az első a város volt, a közösség. A mi kapcsolatunk úgy alakult, hogy a covid idején a frakcióvezetőkkel egyeztetni kellett, és azt gondolom, hogy ez elég konstruktívan sikerült. Köszönöm szépen ezt a fajta konszenzust, túl azon, hogy persze vannak vitáink, meg legyenek is, nincsen ebből semmi probléma, de én ezt nagyon szépen köszönöm. Tisztelt képviselő asszony, tisztelt frakcióvezető asszony, kedves Éva néni, engedje meg, hogy valamennyi képviselőtársam és a város valamennyi lakója nevében megköszönjem azt a közéleti, közösségért végzett munkát, amit az elmúlt évtizedekben értünk és a városért tett - mondta a polgármester, aki Pap Zsolt alpolgármester társaságában egy virágcsokrot nyújtott át Steinerné Vasvári Évának, aki - talán a meghatottság miatt - nem kért szót. 

- És van egy másik hölgy a képviselő- testület tagjai közül, az ő pályafutásának különlegessége, hogy öt egymást követő választáson, amelyen elindult, mindig nyert - fordult Vendlerné Polyák Ilona felé a polgármester. 

- Rendkívül agilis, odafigyelő és végtelenül empatikusan képviselte mindig a választópolgárokat. Volt olyan, hogy egy-egy üggyel bejött az ajtón, és mi úgy éreztük, azt nem tudjuk elintézni, akkor utána ő bejött az ablakon, amíg az az ügy el nem lett intézve. Végtelenül jószívű, rendkívül agilis embert ismertünk, meg Vendlerné Polyák Ilonában. Nagyon sajnálom, hogy úgy döntöttél, abbahagyod a közéleti pályafutásodat, de meg kell értenem, hogy most olyan élethelyzet van, amikor a családodnak szüksége van rád. Nagyon-nagyon köszönöm képviselőtársaim és valamennyi városlakó nevében azt a több mint két évtizedet, amit a város szolgálatában végeztél, és engedd meg, hogy téged is egy csokor virággal köszöntselek. 

- Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntelek benneteket és a városlakókat is - mondta Vendlerné Polyák Ilona. 

- Szeretném megköszönni nekik azt, hogy huszonkét éven keresztül aktív képviselő lehettem, hogy öt cikluson át támogattak. Frakciótársaimnak meg azt, hogy támogatták a kéréseimet. 

f.l.

0
Fürdőnyitás, ingyenes csobbanás
Nyilvántartásba vett jelöltek

Kapcsolódó hozzászólások