Nekünk ennél több kell

KOSÁRLABDA. Nehéz mérkőzést játszott idegenben a Phoenix, amely esélyesként érkezett Békéscsabára, mégis hátrányban küzdött a találkozó nagy részében. A hosszabbításra azonban az Újvárosnak maradt több energiája, így győztesen térhetett haza.
Békéscsaba - Phoenix KK 76-79 (16-9, 16-21, 21-19, 18-22, 5-8)
Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (8/6), Lakatos Máté (11/6), Molnár Bence (-), Okoh Victor Kelechi (10), Kocsis Zalán (21/9). Csere: Czimer László Adrián (-), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (7/3), Bán Tibor (2), Gáspár Balázs (12), Kiss Kolos (6), Kovács Zoltán (2). Vezetőedző: Lekli József. Kifejezetten rosszul kezdett a Phoenix. 

A hazaiak kilenc egységet gyűjtöttek az első lendülettel, amire mi öt percen keresztül csak rontott dobásokkal tudott válaszolni a csapat, aztán Kocsis és Csák találataival végre megkezdte a felzárkózást. Hiába volt azonban eredményes Kiss és Gáspár is, hétpontos hátránnyal kellett számolni a nyitó etap végén. A második negyed érezhető változást hozott, bár fordítani nem sikerült, mindenképpen hatékonyabbá vált a Phoenix támadásban, és az Orliczki-Kelechi duó vezérletével három-négy ponton tartotta a lemaradást. A harmadik etapot gyors egyenlítéssel nyitotta a Tiszaújváros Kocsis révén, de a Békéscsaba hamar visszavette a vezetést. A negyed derekán rövid időre sikerült fordítani (39-40), de továbbra is az üldöző szerepét töltötte be a Phoenix. 

Az utolsó negyedben sokáig meggyőző fölénnyel játszott, és mindenekelőtt Lakatos, Kocsis és Gáspár találataira támaszkodva a harmadik percben átvette a vezetést (57-59) a Phoenix, majd 62-64 után már tartósan nála volt az előny. Eljutott a hétpontos különbségig is (64-71), a végjátékra azonban ismét feltámadtak a hazaiak, és egy nagy hajrát bemutatva hosszabbításra mentették a találkozót (71-71). A továbbiak a hosszabbítás felénél már gyakorlatilag eldőltek, a két fáradt csapat az utolsó két és fél percben már nem ért el sikeres találatot. A Phoenix Kocsis dupláival, Gáspár büntetőivel, végül Kiss közelijével gyűjtött össze nyolc egységet, ezzel 76-79-re megnyerte ezt a nagyon nehéz találkozót. Vuk Pavlovic: Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Nagyon fizikális mérkőzést játszottunk és annak ellenére, hogy kevés pontos volt, látványos meccs volt. A végén, ahogy visszajöttünk, a kitartásunk és az akaratunk egy kis szerencsével is párosult. A hosszabbításban már a Tiszaújvárosnak volt egyszer-kétszer szerencséje. 

Már nem tudtunk visszajönni, de maximálisan elégedett vagyok a csapattal. Ellenük a legutóbbi mérkőzésen nagy különbségű vereséget szenvedtünk, most egy hosszabbításos meccsen kaptunk ki. Ha így folytatjuk, akkor a későbbiekben top csapatokat is el tudunk kapni. Lekli József: Csapatunknak gratulálok a győzelemhez! Igazából csak ehhez tudok, mert ezt megint magunknak nehezítettük meg. Változtatásokat kellenek, mert a fejekben - úgy érzem - problémák vannak. Meg kell találnunk ennek az okát, és sürgősen ki kell javítanunk, mert zsinórban a második mérkőzésen saját magunkkal harcoltunk és nem az ellenféllel. Gratulálok a Békéscsabának, mert hajtottak, küzdöttek, megbüntették a hibáinkat. Nekünk ettől sokkal több kell.

0
Megkezdődött a felkészülés
Még csak automaták vannak

Kapcsolódó hozzászólások