Nagy mesterhármasa is kevés volt

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 17. fordulójában a DVTK II vendégeként szerepelt a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák hiába vezettek két góllal, végül vereséget szenvedtek. DVTK II - Tiszaújváros 4-3 (4-2) Diósgyőr, 100 néző. V.: Szilágyi S. 

Diósgyőri VTK II: Dojcsák - P. Zrnic, Bacsa B., Szamosi Á. (Stavnichuk, 76.), Leshchynskyi (Fekete V., 68.), Obounet (Hetyei, 78.), Gera (Osikov, 46.), Fülöp L., Jurek, M. Zrnic, Demeter M. Edző: Szamosi Tamás. 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Oláh B. (Kollár, 66.), Tóth B. (Vajda C., 66.), Vitelki B. (Lehóczki, 83.), Farkas M., Tóth S., Papp F., Varjas L., Nagy D., Ivánka, Valkay (Géringer L., 66.). Edző: Vitelki Zoltán. 

Két hazai döntetlen után ezúttal diósgyőri szereplés várt a tiszaújvárosiakra. Az előrehozott tavaszi második fordulót téliesnek mondható körülmények között rendezték, ahol igencsak hideg időben álltak ki a felek. A találkozó elején hamar vezetéshez jutott a Tiszaújváros. A 6. percben saját tizenhatosának előterében veszített labdát a hazai együttes, amely csak szabálytalanság árán tudta megakadályozni a gólveszélyt, s ennek tizenegyes lett a vége. A büntetőt Nagy rúgta a jobb alsó sarokba, 0-1. 

Nem sokkal ezután jött az újabb vendégtalálat. A 12. percben egy balról belőtt szöglet után Dojcsák elsőre még hárított, de a kipattanót Nagy közelről a hálóba vágta, 0-2. Kétgólos előnye birtokában nyugodtan futballozhatott a Vitelki-csapat, de talán túlságosan is nyugodtan, hiszen jött a piros-fehér szépítés. A 23. percben Jurek jobbról belőtt szabadrúgására Szamosi Ádám érkezett és kapásból leadott lövése utat talált a vendégek hálójába, 1-2. Mindössze 3 perccel ezután, a 26. percben egyenlítettek a házigazdák. Jurek magasan ívelt előre a tizenegyes pont tájékára, ahol Szamosi a kimozduló Herceget megelőzve csúsztatott az újvárosi hálóba, 2-2. 

Ha hiszik ha nem még mindig nem volt vége a gólgyártásnak az első félidőben. A 32. percben ismét Jurek volt az előkészítő szerepkörben, jobbról középre ívelt labdája Zrnićet találta meg, aki a jobb alsó sarokba továbbított, 3-2. Az első félidő ráadásában, a 46. percben Obunet szerzett labdát, több vendégvédőt kicselezett, majd jó 11 méterről gurított a hosszú sarokba, 4-2. Hiába vezetett így 2-0- ra a Tiszaújváros, a félidőben már a DVTK II állt jobban két találattal. A második játékrészben jobban játszott a Tiszaújváros, és a 72. percben megrúgta 3. gólját. Egy tizenhatoson belüli kavarodás során ismét büntetőt harcolt ki a kék-sárga alakulat. A tizenegyest ezúttal is Nagy végezte el, aki higgadtan lőtt a bal alsó sarokba, 4-3. A vendégeknek a gól után is megvolt az esélyük, hogy egyenlítsenek, de ez nem sikerült, így hiába rúgtak idegenben hármat, mégis vereséggel zárták a 2023-as év utolsó bajnokiját.

A Tiszaújváros így 25 pontjával a 8. helyen áll. A tavaszi szezon, ha az időjárás is úgy akarja, március 3-án kezdődik, amikor a Putnokot fogadják Vitelki Zoltán tanítványai. Szamosi Tamás: Ez egy kaotikus mérkőzés volt, ugyanakkor a csapat erejét mutatja, hogy 0-2-ről visszajöttünk, és megfordítottuk az állást. Nagy győzelmet arattunk, gratulálok a csapatnak. Ez nagyon rendben volt. Vitelki Zoltán: Futballozni jöttünk Diósgyőrbe, de falba ütköztünk, és nem feltétlenül az ellenfél jóvoltából. Ha ezt a meccset egy karakteres játékvezető fújja, akkor minimum iksz a végeredmény. 2-0-s vezetésünk után a három bekapott gól a mi figyelmetlenségből adódott, a negyediket viszont egy szabálytalanság előzte meg. Ugyanakkor ezután is volt három- négy lehetőségünk, amivel eldönthettük volna a meccset. A hazaiak pontrúgások után voltak veszélyesek, kidolgozott helyzetük nem volt. Egy góllal viszont többet lőttek, így megnyerték a mérkőzést. 

0
Egylabdás győzelem
Óriási pontyok érkeztek

Kapcsolódó hozzászólások