Egylabdás győzelem

KOSÁRLABDA. Nehéz találkozóra számíthatott Pécsett a Phoenix és azt kapta, amit várt, de rendkívül szoros, a végéig kétesélyes mérkőzésen sikert aratott a csapat. NKAU Pécs II. - Phoenix KK 74-77 (20-18, 23-22, 14-22, 17-15) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (9/6), Lakatos Máté (9/3), Lakatos Péter (6/3), Gáspár Balázs (10), Kocsis Zalán (9/3). Csere: Csák Bence (13/9), Demkó Milán (-), Orliczki Mátyás (2), Kiss Kolos (9/3), Molnár Bence (1), Okoh Victor Kelechi (4), Kovács Zoltán (5). Vezetőedző: Lekli József. 

Gáspár Balázs a találkozó egyik legjobb teljesítményével zárt (10 pont, 9 lepattanó, 3 assziszt, 5 kiharcolt fault), hasonló eredményességgel játszott Kocsis Zalán (9/3 pont, 9 lepattanó, 2 szerzett labda, 2 assziszt, 2 blokk), ám gólerőben Csák Bence volt az első (13/9 pont, 1 lepattanó, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault). Csirke Ferenc: Először is gratulálok a Tiszaújvárosnak. Gratuláció illeti a csapatomat is azért a nagy munkáért, amit beletettek ebbe a mérkőzésbe. 

Visszajöttünk 10 pontos hátrányból, aztán az utolsó 12 másodpercben történt, ami történt. Voltak hibáink, ami az összeszokatlanságra vezethető vissza, de hiszem, hogy lépésről lépésre haladva lesznek nagy sikereink a későbbiekben. Lekli József: Gratulálok a csapatomnak, mert végre sikerült megnyerni egy nagyon nehéz mérkőzést idegenben. Az utóbbi két idegenbeli mérkőzésünkön, amit a Dávid Kornél és SMAFC ellen játszottunk, nem jött össze, és hát itt is elég izgalmasra sikeredtek a dolgok. Én úgy gondolom, hogy ha koncentráltabban játszanánk bizonyos szituációkban, akkor lehetne ez még jobb is. Ezt a mentális gátat kell átszakítani, hogy könnyebb győzelmeket tudjunk szerezni, és ne kelljen belekényszerülnünk ilyen szituációkba a végjátékok során, mert ez is egy egylabdás mérkőzés lett a végére, bármelyik irányba billenhetett volna a mérleg - de nagyon boldog vagyok, és örülök, hogy sikerült nyernünk. 

0
Dévay Zsombor és Kovács Gyula a díjazott
Nagy mesterhármasa is kevés volt

Kapcsolódó hozzászólások