Közterületi beruházások, felújítások

A város több területén zajlanak munkálatok. A Mátyás király úti járda felújítása már a finisben, a Széchenyi úti parkoló építését a múlt héten kezdték el, az Árpád úti csapadékvíz-elvezető korszerűsítése pedig napokon belül megkezdődik. Egyre több az autó az utakon, egyre nagyobb a forgalom és ezzel együtt egyre égetőbb gond a parkolóhely-hiány. 

A probléma az egész városban érzékelhető, de a Munkácsy út környékén talán a legnehezebb a parkolás. Nem egyszerű a helyzet, a környéken lakók csak az út szélén tudnak megállni autójukkal. - Mikor végzek a munkával és kijövök a boltból, néha keresnem kell a kocsimat, azt se tudom, hol, merre állok, mert néha olyan messze tudok parkolni, hogy szörnyű - meséli Szabó Katalin, egy helyi kisbolt tulajdonosa. 

- Már évek óta mondom, hogy kellene ide néhány parkoló, úgyhogy nagyon örülök, hogy végre építenek egyet. 

- Minden nap nehéz parkolóhelyet találni, főleg, hogy sokan nem tudják, hogy kell helyesen megállni normális távolságra a másik autótól - mondja egy környéken lakó, Czaga Edit. 

- Jó ötlet, hogy végre épül egy új parkoló, de vannak itt még kihasználatlan területek, járdák, ahova lehetne halszálkás parkolót is csinálni, az is sokat segítene. A Széchenyi út Lorántffy és Munkácsy út közötti szakaszán egy új, 21 állásos parkolóval igyekeznek orvosolni a problémát. A beruházás várhatóan július 31-ére készül el, tudtuk meg Vismeg Mónikától, a Polgármesteri Hivatal Pénzügyi, Fejlesztési és Városüzemeltetési Osztályának vezető-helyettesétől. 

- Az útszakasz északi oldalán 9, míg a déli oldalán 12 parkolóhely épül - mondta az osztályvezető-helyettes. 

- Jelenleg az északi oldalon folynak a munkálatok, a járdát áthelyezik majd a parkolók túloldalára és az útszakaszt is kiszélesítik. A parkoló és a járda nyomvonalát már kialakították, most építik az alapot. A munkálatokat a múlt héten kezdték, a beruházás összértéke bruttó 17 millió forint. De nem csak itt zajlanak felújítási munkálatok. A Mátyás király úton már az utolsó simításokat végzik, csak az aszfaltozás van hátra. Ott egy 50 méter hosszú és 3 méter széles járdát újítottak fel bruttó 5,5 millió forintból, ami így akadálymentesített is lesz. A kivitelezési határidő június 30. Átadták a területet az Árpád út 26-40. szám előtt is, bár a kivitelező még nem vonult fel. A társasház déli oldalán garázsok, üzlethelyiségek vannak, itt a csapadékvíz-elvezető folyókát építik át, mert a betontest és a fedlapok is elöregedtek már és töredeznek, billegnek. Rácsos kivitelezésű lesz, ugyanúgy, mint az Örösi úton. A bruttó 26 millió forintos beruházás várhatóan a napokban kezdődik és július 31-ére érnek a végére. 

venna

0
Vízmelegítő termálvíz és napelemes parkoló
Emelkedő költség, csökkenő fejlesztés

Kapcsolódó hozzászólások