Irány az ovikba be!

Tiszaújváros óvodáiból hamarosan elballagnak a nagycsoportosok, a tanköteles korú gyerekek, a helyükre pedig jönnek a kicsik, a háromévesek. Április 23-24. az óvodai beiratkozás időpontja, amikor a szülőknek személyesen, kezükben a felvételi kérelmekkel kell megjelenniük az intézményben. Az intézmények nyílt napokkal is segítik a gyerekeket és szüleiket, ahol belekóstolhatnak az óvodai életbe, megismerhetik a leendő óvónőket és az intézményeket.

- Azért jöttünk, hogy megismerkedjünk magával az óvodai légkörrel - kezdi Páli-Szabó Evelin a Bóbita óvodában - eddig nagyon tetszik a fiamnak, nagyon jól érzi magát és kedvesek az óvó nénik is. Szerintem azt az ovit fogjuk választani, amelyik a legközelebb van hozzánk, tehát amelyik a legkényelmesebb. A felvételi kérelem letölthető a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda honlapjáról, de elkérhető mind a négy épületben is. Ebben az óvodában 157 tanköteles korú gyermek van, közülük 102-en kezdik meg iskolai tanulmányaikat szeptemberben.

- A Bóbitában és a Tündérkertben egy-egy tiszta és egy-egy vegyes csoport indul - mondja Szakácsi Virág, a Tiszaújvárosi Napközi Otthonos Óvoda általános igazgatóhelyettese, 

- a Szederindában vegyes csoportokban, míg a Szivárvány épületünkben két tiszta csoportban várjuk ősszel a gyerekeket. A szülők a felvételi kérelmükön sorszámozással jelezhetik, hogy melyik óvodai épületünket preferálják, mi igyekszünk minden kérésre odafigyelni, de azért vannak bizonyos törvényi hátterek, amiknek meg kell felelnünk, úgyhogy nekünk ezeket is figyelembe kell vennünk a döntések során. A szülők egyházi óvodát is választhatnak, ide a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában, a Munkácsy Mihály út 18. alatt lehet beiratkozni. 

- A beiratkozásra minden közokiratot és szükséges dokumentumot hozni kell - mondja Germuska-Fakó Dóra, a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola és Óvoda tagintézmény vezetője. 

- Az óvodánkból nem sok gyerek ballag el idén, és az ő helyükre tudunk új gyerekeket felvenni. Nálunk mindhárom csoport vegyes, ami azt jelenti, hogy három korosztály van együtt. Ettől eleinte megrémülnek a szülők, de aztán rájönnek és látják, hogy a kisebbeket hogyan támogatják a nagyobbak, és hamar beilleszkednek. Mivel egyházi intézmény vagyunk, nagy előnyünkre válik a hitéleti nevelés, ami szintén megkönnyíti a munkánkat, és a gyerekek is könnyebben alkalmazkodnak egymáshoz. venna 

0
Református nyelvelők a Kazinczyban
Egy előadás, amely a valóságból ered

Kapcsolódó hozzászólások