Gyógynövényes, sportos, tanyasi

Sok szervező már februárban meghirdeti nyári táborait, nem hiába. Tiszaújvárosban nagy az igény a napközis vagy akár az ottalvós táborokra is a többhetes nyári szünidő alatt. A legnépszerűbbekben alig néhány hét alatt betelnek a férőhelyek, hiszen sok az új és a visszajáró gyermek is. Tavaly nagy sikere volt a tiszaszederkényi gyógynövényes tábornak, amit Luczai Gabriella természetgyógyász akkor szervezett meg először. Úgy döntött, idén is visszatér és újdonsággal is készül. -

Egyik nap szeretném a gyerekeket elvinni Gyuri bácsi kertjébe Bükkszentkeresztre, mert ott rengeteg gyógynövénnyel találkoznának, sokkal többel, mint nálam - mondja Gabriella.

- Tavaly már az itteni kerti gyógynövényeket megismerhették, kimentünk a gátra és ott is találkoztak néhánnyal, de Gyuri bácsi kertjében még többel tudnának. Illetve ott egy erdei túrát is szeretnék majd szervezni nekik. Egyébként meg rengeteg házi krémet, mosogatószert, masszázstömböt csinálunk, festenek növényekkel, de készítenek szopogatós gyógycukorkát is. A szülőktől azt hallom, hogy még most is használják azokat a kencéket, amiket tavaly a táborban alkottak a gyerekek. Az ár maradt a tavalyi, 35 000 forint lesz a tábor egy gyereknek. Tenisz, kosárlabda, foci, röplabda, úszás, lovaglás. 

A szabadidős sportnapköziben nyáron 5 turnus indul, június 24-től július 26-ig. Az árak tavalyhoz képest nem változtak, a program annál inkább. Idén már nem csak sportolhatnak a gyerekek, kutyabemutató is várja őket. - Nálunk nagyon sokszínű a program, talán ezért is ennyire népszerű - mondja Császár Zoltán, a tábor szervezője.

- Szakképzett pedagógusok figyelnek a gyerekekre, a teniszoktatást teniszedző végzi, a labdarúgó oktatást labdarúgó edző, és így tovább. Igyekszünk úgy szervezni, hogy a tábor ne csak tartalmas legyen, hanem biztonságos programokat is nyújtson a gyerekeknek. Aki a sportok helyett inkább a tanyasi életérzéshez szeretne közelebb kerülni, az sem marad tábor nélkül. A sajóörösi tanyatáborban két napközis és egy ottalvós turnus is indul a nyáron. 

Tavaly egy nyelviskolával közösen angol lovastábort szerveztek, most is lesznek ugyan angol feladatok, de idén nem a tanuláson lesz a hangsúly. Ide 6 éves kortól lehet jelentkezni. - Már tavaly is lett volna igény bentlakásos táborra, ezért most úgy döntöttünk, hogy megvalósítjuk - mondja Ruzsányi Éva. 

- Egy eredeti mongol jurtát rendeltem, amit hamarosan szállítanak, ebben körülbelül 10 gyerek fog majd aludni. A napközis táborban is ugyanúgy belecsöppennek a gyerekek a tanyasi életbe, hiszen lovaskocsikázunk, kézműveskedünk, különböző termésekből, búzából készítünk mindenfélét. A gyerekek beülhetnek a karámokba, és egész nap az állatokkal lehetnek, hiszen ilyenkor az állatok is kint vannak szabadon, így rengeteget tanulhatnak róluk. Szervezünk szabadulószobát az istállóban, de lesz pólófestés, kavicsfestés is, úgyhogy színes lesz a program. 

venna

0
Fiókgyógyszertárak patikusok nélkül
Minden máshogy van, mint eddig

Kapcsolódó hozzászólások