Gyenge szezonkezdet

KOSÁRLABDA. Nem várt vereséggel startolt a Phoenix a Veszprém ellen hazai környezetben. A tabella tiszaújvárosi sikert jósolt, a dunántúliak keresztülhúzták a számításokat.
Phoenix KK - Veszprém KK 73-77 (18-14, 19-24, 11-19, 25-20) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (16/12), Lakatos Máté (18/9), Lakatos Péter (1), Okoh Victor Kelechi (-), Kocsis Zalán (6). Csere: Czimer László Adrián (-), Csák Bence (5/3), Orliczki Mátyás (-), Gáspár Balázs (11), Kiss Kolos (11/3), Molnár Bence (3/3), Kovács Zoltán (2). Vezetőedző: Lekli József. 

Hazai találatokkal indult a mérkőzés, ám az első percekben inkább a vendégek akarata érvényesült. A negyed közepén sikerült ritmust váltani, 13-12- nél fordított és eljutott a hategységes vezetésig is a Phoenix (18-12), végül 18-14-es állással zárult a szakasz. A második etap első felében nagyon jól működött a Phoenix gépezete, fokozatosan távolodott ellenfelétől. Az ötödik percre hétpontos előny alakult ki (29-22), azonban ezt veszprémi feltámadás követte. 

A félidő előtti percekben elveszett a vezetés, de végül sikerült egy ponton tartani a hátrányt (37-38). A harmadik szakasz döntőnek bizonyult, ám nem a Phoenix javára. Megszaporodtak a rontott dobások és a labdavesztések, a vendégek pedig hatékonyan használták ki a Phoenix mélypontját. A lemaradás többször is elérte a kilenc egységet, és a negyed végén is ezzel a különbséggel kellett számolni (48-57). A záró etapban nagy energiákat mozgósított mind védekezésben, mind támadásban a hazai csapat, de a dobóforma alig javult. A Veszprém újra és újra elhárította a felzárkózási kísérleteket, csak a hajrá hozott veszélyes közelséget. Az utolsó percekre visszajött a mérkőzésbe a Phoenix, a fordításra is reális esély kínálkozott, hiszen kétszer is egyetlen pontra apadt a hátrány - ám fordítani nem sikerült. Lakatos Máté a mezőny egyik legjobb teljesítményével zárta a mérkőzést (18/9 pont, 2 lepattanó, 2 szerzett labda, 7 assziszt, 5 kiharcolt fault). Ponterősen játszott Bán Tibor (16/12 pont, 4 lepattanó, 1 szerzett labda, 2 assziszt, 3 kiharcolt fault), de tíz egység felett végzett Gáspár Balázs (11 pont, 7 lepattanó, 1 szerzett labda, 3 assziszt, 1 kiharcolt fault) és Kiss Kolos is (11/3 pont, 4 lepattanó, 3 assziszt, 3 kiharcolt fault). 

Lekli József: Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez. 

Geddes Alexander Liam: A Tiszaújváros egy kiváló csapat, megérdemlik a pozíciójukat a tabella előkelő helyén, ezért büszke vagyok a mai teljesítményünkre. Végrehajtottuk azt, amit elterveztünk, megnyertük a meccset. Reméljük, hogy erre tudunk majd építkezni, és előrébb lépünk. Le a kalappal a tiszaújvárosi hangulat és a szurkolók előtt! Remélem, találkozunk még a későbbiekben.

0
Tavalyi eredményeik alapján jutalomban részesült ...
Aranyhalmazt táncoltak

Kapcsolódó hozzászólások