Forgalmi vizsga Tiszaújvárosban

Előreláthatólag a nyár közepétől már Tiszaújvárosban is lehet forgalmi vizsgát tenni azoknak, akik „B" típusú jogosítványt szeretnének szerezni. A tíz vizsgakört már kijelölték, a tanulók pedig már gyakorolnak, főleg azok, akik úgy döntöttek, hogy élnek a lehetőséggel és a város utcáin vizsgáznak majd. 

- Örülök, hogy a városban is kijelöltek vizsgaköröket - mondta Nagy Luca, aki már elkezdte a felkészülést a vizsgára. 

- Jó, mert nem kell minden délután elvezetni Miskolcra, így könnyebb lesz, mert hamarabb letudom azokat az órákat, amiket vezetnem kell ahhoz, hogy vizsgázni mehessek. Az órákat és a kilométereket is számolni kell, 580 kilométert kell vezetni a vizsga előtt, ennek nagy részét Tiszaújvárosban is teljesíthetik majd a tanulók. 

- A város forgalma már elérte azt a szintet, hogy tudunk itt gyakorolni és vizsgázni is - nyilatkozta Kapusi Zoltán, az Ön-Indító Autósiskola vezetője. 

- Minden feltételnek megfelel a tiszaújvárosi forgalom és közlekedés. Vannak egyirányú utcák, van párhuzamos közlekedés, körforgalom, vasúti átjáró, van lehetőség a párhuzamos parkolásra, az Y megfordulásra és még sorolhatnám. Az a lényeg, hogy ami a tananyagban szerepel, az Tiszaújvárosban is teljesíthető. És ha már tananyag, továbbra is benne van az autópályás vezetés és a nagyvárosi közlekedés, természetesen továbbra is fogunk menni Miskolcra, hogy ezeket a kilométereket és tapasztalatokat is megszerezze a tanuló. Viszont amikor már csak a forgalomban való közlekedést kell gyakorolni, akkor helyben is meg lehet majd oldani, amivel időt, energiát és nagy valószínűséggel pénzt is megtakarítanak majd. Fontos megemlíteni, hogy a tiszaújvárosi vizsga csak lehetőség, aki szeretné, kérheti, hogy Miskolcon teljesítse a forgalmi vizsgát. Az ötlet a három tiszaújvárosi autósiskolától származott, kezdeményezésüket a város vezetése is támogatta. 

- A három autósiskola megkeresett és jelezték, hogy jó lenne, ha helyben is lehetne a forgalmi vizsgát teljesíteni - nyilatkozta lapunknak dr. Fülöp György polgármester. 

- Az egyeztetések után levelet írtunk az illetékes minisztériumnak és a szakhatóságoknak, illetve egyeztettünk a helyi rendőrkapitánysággal is. Minden szerv úgy látta, hogy Tiszaújváros közlekedése alkalmas, hogy a gyakorlati forgalmi vizsgát le lehessen itt bonyolítani. Az engedélyt megkaptuk, így bízom abban, hogy sok tanulót fog motiválni az, hogy helyben vizsgázhat. 

ema 

0
Egy félidő ide, egy oda
Békés, demokratikus Magyarországot!

Kapcsolódó hozzászólások