Egy félidő ide, egy oda

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 29. fordulójában igazi rangadó várt a játéknap előtt 6. helyen álló Tiszaújváros együttesére, ugyanis a pontvadászatban egy hellyel és 3 ponttal előttük álló DEAC csapatát fogadták. A mérkőzésen csak büntetőből születtek gólok. A Tiszaújváros rendkívül rapszodikus teljesítményt nyújtott az elmúlt hetekben, hiszen a Kisvárda II. ellen vendégként győzött, de a bajnokságban utolsó előtti helyen álló REAC ellen hazai pályán csak döntetlenre futotta. Vajon melyik arcát mutatja a pontvadászatban 5. helyen álló DEAC ellen a Vitelki csapat? A jogos kérdésre hamar választ kaptunk, hiszen lendületesebben kezdtek a vendéglátók. Kollár és Varjas is nagy helyzetet puskázott el, a debrecenieknek nem volt komoly lövésük, fölényüket a szögletek száma jelezte. A 34. percben járt az óra mutatója, amikor Tóth S. ívelt középre egy szabadrúgást, a kapura törő Varjast Tóth D. lerántotta, ezért a bíró tizenegyest ítélt. 

A büntetőt Papp lőtte a jobb felső sarokba, 1-0. A bekapott gól után igyekezett a Debrecen, a 38. percben Tochkwu lövésénél Hrabina hárított, majd a 45. percben a hazaiak is jelezték támadókedvüket, de Farkas távoli bombájánál a vendégek kapusa résen volt. A második játékrészben mindkét csapat visszafogottabban kezdett. Az eseménytelen időszakot a 67. percben törték meg a hajdúságiak. Lakatos tört be a tizenhatoson belülre, ahol Farkas elütötte, melyért büntetőt kapott a DEAC. A 11-est Korhut magabiztosan ballal laposan lőtte Hrabina alatt a kapuba, 1-1. A hátralévő időszakban a vendégek veszélyeztettek, de a 81. percben Korhut lövése Pappról pattant kapu mellé. A döntetlen igazságosnak mondható, de kis szerencsével bármelyik csapat megszerezhette volna a 3 pontot. A Tiszaújváros 45 pontjával maradt a 6. helyen, és május 26-án, vasárnap 17 órától a Sényő vendégeként zárja a 2023/2024-es idényt. 

Tiszaújváros - Debreceni EAC 1-1 (1-0) Tiszaújváros, 150 néző. V.. Práth 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Kollár (Cseh, 64.), Farkas M., Varjas L., Tóth S., Géringer L. (Lehóczki, 86.), Papp F., Bökönyi (Bencsik, 79.), Vitelki B. (Valkay, 79.), Skripek (Bidzilya, 64.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. DEAC: Ratku - Kónya M., Batta (Trencsényi, 59.), Lakatos B., Korhut, Virág (Lénárt, 46.), Tóth D., Szabó L., Vincze Á., Jankelic, Toboy (Tomola, 59.). Vezetőedző: Urbin Péter. G.: Papp F. (35. - 11-esből), ill. Korhut (67. - 11-esből). Jók: Ivánka, Papp F., ill. Korhut, Szabó L., Vincze Á. Vitelki Zoltán: Ebben a mérkőzésben ennyi volt, az eredményt igazságosnak érzem. Picit tompábbak voltunk a második félidőben, nem volt igazán jó a támadójátékunk, hiányzott belőle az átütőerő. Az adódó lehetőségeinkkel jobban kellett volna sáfárkodnunk, és a döntő szituációkban koncentráltabban futballozni. Összességében azt kell mondanom a csapat megtett mindent, ma így sikerült. Urbin Péter: Teljesítményünk miatt nem, de az eredmény miatt csalódott vagyok. A kapu előtt határozottabbnak kellett volna lennünk. 

A találkozó 60-70 percében jobban játszottunk, mint az ellenfél, de meg kellett elégednünk az egy ponttal. Miután vezetést szerzett a hazai csapat nehéz volt tiszta helyzetet kialakítani.

0
Győzött, mégsem nyert a Phoenix
Forgalmi vizsga Tiszaújvárosban

Kapcsolódó hozzászólások