Győzött, mégsem nyert a Phoenix

KOSÁRLABDA. Megbosszulta magát a gyenge dobószázalék az osztályozó első mérkőzésén, a tudása alatt teljesítő Phoenix 13 pontos vereséget szenvedett Óbudán. A hazai visszavágón nagy meccset játszott a Phoenix az Óbudai Kaszások ellen, a győzelem is meglett, ám legalább 14 ponttal kellett volna túlszárnyalni a vendégeket, és ez nem sikerült. A Phoenix a következő szezont is a Zöld csoportban tölti, de szégyenkezésre nincs oka a csapatnak, a rangos második helyen végzett, ami a tavalyi bronz után előrelépést jelent. 

Óbudai Kaszások - Phoenix KK 69-56 (14-8, 17-14, 18-17, 20-17) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Gáspár Balázs (8), Kiss Kolos (9), Molnár Bence (9/6), Vaskó György (4/3), Kocsis Zalán (15/3). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (-), Bán Tibor (8/3), Lakatos Máté (1), Lakatos Péter (-), Okoh Victor Kelechi (-), Kovács Zoltán (2). Vezetőedző: Lekli József. Lekli József: Egy mérkőzés lement a párharcból. Tizennégy ponttal kikaptunk a Kaszásoktól, de nem történt nagy tragédia. Hatvankilenc pontot kapni vendégként szerintem tökéletes, jó védekezésünk volt, a végén kaptunk egy-két extra kosarat. Amit tennünk kell: megtartani ezt a védekezést, támadásban javulni, de először is le kell higgadnunk fejben, azután hazai pályán tizenöt ponttal nyerni. A második mérkőzésen óriási szurkolás mellett összejött a győzelem, de az áhított feljutás nem. Bár a Phoenix 17 pontos előnyben is volt, végül ez 9-re olvadt.

Phoenix KK - Óbudai Kaszások 78-69 (19-19, 16-15, 19-11, 24-24) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Bán Tibor (19/12), Gáspár Balázs (18/12), Kiss Kolos (9), Vaskó György (-), Kocsis Zalán (17/9). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (3), Lakatos Máté (10/3), Lakatos Péter (-), Molnár Bence (-), Okoh Victor Kelechi (2), Kovács Zoltán (-). Vezetőedző: Lekli József. Szépen indult a Phoenix, Gáspár Balázs három triplájával nyitott, majd Kiss Kolos és Kocsis Zalán találataival 9 ponttal ellépett (16-7). A negyed utolsó percei azonban a Kaszásoké voltak. 

Az Óbuda lendülete kitartott a folytatás első perceiben is. Egy fordítással kezdtek, de Kocsis Zalán és Lakatos Máté találataival sikerült egyenlíteni, majd Bán trojkája ismét a Phoenix javára billentette a mérleget (26-23). A vendégek kapaszkodtak, ám Gáspár Balázs újabb távolija, aztán Kocsis Zalán kosarai megakadályozták az egalizálást. A félidő hajrájában egy pontra érkeztek meg az óbudaiak. Remekül sikerült a harmadik etap. A Phoenixet Bán Tibi találatai tartották versenyben, majd a negyed derekán Gáspár Balázs is jelentkezett egy duplával. Újabb nehéz percek teltek el hazai kosarak nélkül, a vendégek minimális előnyhöz jutottak (43- 44), aztán Lakatos Máté adott lendületet a hazai szekérnek két büntetővel. 

A negyed hajrájában Kiss Kolos, Kocsis Zalán, majd Orliczki Mátyás is eredményes volt, ezzel ismét jelentősebb előnyhöz jutottak a házigazdák, és 9 pontos különbséggel várhatták a záró szakaszt (54-45). Az utolsó felvonásban megvolt az esély a 14 pontos vezetés elérésére. Bán, Lakatos Máté és Kocsis Zalán repítették a Phoenixet, Gáspár Balázs zsákolásával pedig a 16 is meglett (64-48). Kiss és Bán kosaraival a 17 pontig is eljutott a Phoenix a negyed közepén (71-54), de ezután sokáig csak fővárosi találatok születtek. A nyolcadik percben már csupán tíz pont volt köztük (71-61); aztán Gáspár Balázs ismét visszahozta a reményeket (73-61), de már nem sikerült elérni a vágyott 14-et. A végjáték is hozott izgalmakat, Lakatos Máté találatai, majd Bán triplája még egyszer visszahozta a reményt, ám nem tiszaújvárosi hármas zárta a játékot, hanem óbudai büntetők. A találkozó a Phoenix győzelmével zárult, most azonban ez kevés volt (78-69). Lekli József: Gratulálok az Óbudának a bennmaradáshoz, és gratulálok a saját csapatomnak is, mert hatalmasat küzdöttek, és az egész idényben nagyot teljesítettek.

0
Földi kémiai szúnyogirtás
Egy félidő ide, egy oda

Kapcsolódó hozzászólások