Filmklasszikusokkal gáláztak

Telt házas nézőtér fogadta a Tiszaújvárosi Gimnasztrádát vasárnap a Derkovits Művelődési Központban. A csoport hagyományos év végi gálaműsorának koreográfiáit ezúttal Oscar-, Grammy- és Emmy-díjas filmalkotások, zeneszerzők ihlették, a Stars című produkció örökzöld mozislágerek kíséretében ébresztette fel a nézőkben mindazon érzéseket, amelyek a hollywoodi álomgyár kasszasikerei mögött is meghúzódnak. - A mai gálát egy hatalmas csapatmunka előzte meg, melyből a gyerekek és az edzőtársaim mellett a szülők is jelentősen kivették a részüket, többek között a színpadi díszlet, a fellépőruhák és a jelmezek készítése során - kezdte nyilatkozatát lapunknak Madár Éva, a Tiszagym vezetőedzője. - Szerencsésnek is érzem magam, hogy ilyen nagy team áll mögöttem. 

- Túl vagyunk a tanévkezdésen. Mit jelentett ez önöknél? 

- Több, mint húsz taggal bővültünk szeptemberben. Sajnos egy idő után közölnünk is kellett: nem tudunk több jelentkezést fogadni. De biztattuk a szülőket, a következő beiratkozáskor biztosan lehetőséget kapnak majd a gyerekek. 

- Mi vár még idén a csapatra? 

- Sűrű a menetrendünk. Egy nemzetközi kupasorozat minősítő táncversenye következik, és közeleg a Sportgála is. 

- Nyáron úgy fogalmazott, hogy a külföldi versenyeztetési költségek növekedése súlyosan megnehezítette közösségük életét. Hogyan tekint 2024-re? 

- Bizakodunk, mert Tiszaújváros önkormányzata és a Magyar Torna Szövetség egyaránt a támogatásáról biztosított bennünket, tehát ha csak az anyagiakon múlik, nem hiszem, hogy probléma lesz a kijutásunkkal a norvégiai világbajnokságra. Ígéretét az est nyitányaként elhangzott köszöntőbeszédében is kiemelte dr. Fülöp György polgármester. A csoport november 13-án (hétfőn) 18 órától másodszor is előadja gálaműsorát a Derkovitsban, jegyek kaphatók a művelődési központ pénztárában. 

Ördögh István 

0
Szeretni Tehozzád szegődtem
Fantasztikus nemzetközi siker

Kapcsolódó hozzászólások