Ezüstérmes lett a Phoenix

KOSÁRLABDA. A döntő második és harmadik mérkőzésén is nagyot küzdött a Phoenix KK, de az alapszakaszt is megnyerő Dávid Kornél KA - ha csak néhány ponttal is - mindkétszer legyőzte, így a fehérváriak szerezték meg az NB I/B Zöld csoportjának bajnoki címét. A döntő második - hazai pályán rendezett - mérkőzésén remek első félidőt játszott a Phoenix a Fehérvár ellen, de az utolsó negyedre elfogyott az előny, megérdemelten gyűjtötte be második győzelmét a DKKA. 

Phoenix KK - Dávid Kornél KA 61-63 (19-17, 17-10, 14-21, 11-15) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (2), Lakatos Máté (10/9), Molnár Bence (2), Kocsis Zalán (6/3), Okoh Victor Kelechi (-). Csere: Czimer László Adrián (-), Orliczki Mátyás (-), Bán Tibor (3), Gáspár Balázs (17/3), Kiss Kolos (10/6), Vaskó György (10/6), Kovács Zoltán (1). Vezetőedző: Lekli József. Lekli József: Gratulálok a csapatomnak, mert hősiesen küzdöttünk. Sajnos a végén nem dobtuk be a helyzeteinket, így egylabdás meccsen nyert a Dávid Kornél. Gratulálok nekik, mert ők is keményen dolgoztak. Úgy gondolom, hogy ez jó színvonalú mérkőzés volt. Az döntött, hogy a második félidőben olyan nyomást kaptunk az ellenfél védekezésétől, ami ellen nem tudtuk megjátszani az üres helyzeteinket. Ebben kell fejlődnünk; megyünk Székesfehérvárra, megpróbálunk bent maradni a döntőben és visszahozni még egy meccs erejéig a Fehérvárt. Dzunic Branislav: Egy kiélezett meccsen - mondhatni, egylabdás meccsen - nekünk jobban sikerült a végjáték. Ezt a második félidőben mutatott jó játékunknak köszönhettük. A vezetőedző vágya nem teljesült, a harmadik összecsapás is kiélezett küzdelmet - és fehérvári sikert hozott.

Dávid Kornél KA - Phoenix KK 77-72 (20-20, 24-19, 16-21, 17-12) 

Phoenix KK: Gáspár B. 17/6, Lakatos M. 8, Csák 2, Molnár B. 2, Kelechi 2. Csere: Kiss K. 15/9, Kocsis Z. 6, Vaskó 7/3, Orliczki M. 11/3, Kovács Z. 2. Vezetőedző. Lekli József. 

Dzunic Branislav: Nagyon örülök a bajnoki címnek. Gratulálok a csapatomnak, nemcsak a mai meccshez, hanem az egész idényhez. Gratulálok a vezetőségnek és az itt dolgozóknak, akik lelkesen végzik a munkájukat. Nagyon jó érzés ez, ami elsősorban a játékosoknak köszönhető. Jár a gratuláció a Tiszaújvárosnak is, akik megmutatták, hogy ők voltak ebben a bajnokságban a mi igazi ellenfelünk. Jó csapatuk van, amely fiatalabb, mint a miénk, mi mégis mind az öt egymás elleni mérkőzést a végjátékban nyertük meg. Ez nagy dolog, és sokat elárul rólunk. 

Lekli József: Gratulálok a csapatnak, megtettünk ismét mindent, nüanszokon múlt a győzelem. Megint kezünkben voltak a mérkőzés, de hasonló volt a forgatókönyv, mint legutóbb, amikor fontos helyzetben kimaradtak a dobások. Nagyon jó döntőt vívtunk, büszke vagyok a fiúkra! Pihenünk két napot, és aztán készülünk a helyosztóra, hogy feljussunk a Piros csoportba. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye 3-0 a Dávid Kornél KA javára. A Phoenix a folytatásban kuparendszerű csatát vív a Piros csoport utolsó előtti helyezettjével. Aki ebben jobbnak bizonyul, az a Piros csoportban kezdi a következő szezont.

0
Bragatoék nyerték az első válogatót
Nem érdemeltek győzelmet

Kapcsolódó hozzászólások