Bragatoék nyerték az első válogatót

KAJAK-KENU. A frissen alakult páros győzött női C-2 500 méteren az első válogató versenyen. A tavaly még Nagy Biankával kvótát szerző tiszaújvárosi Bragato Giada a fiatal Benkucs Kírával térdelt össze, és az előfutam megnyerése után a döntőben is ők bizonyultak a legjobbnak. 

- Elégedett vagyok a pályánkkal - emelte ki Giada a döntő megnyerése után. 

- A cél az volt, hogy adjuk ki magunkból azt, ami bennünk van. Ez az eredmény egy nagyon jó visszaigazolása újonnan alakult párosunknak. A mindössze 18 esztendős Benkucs Kíra is hasonlóan pozitívan látja a duó jövőjét. - Már a kezdetektől azt éreztem, hogy nagyon jól mennek a dolgok. Az első pályánk után eldőlt, hogy mi ketten együtt fogunk indulni - mondta Kíra. Hüttner Csaba szövetségi kapitány elismerően szólt a párosról. 

- Meggyőző győzelem volt, mind az előfutamban, mind a döntőben ők voltak a legjobbak, kiemelkedtek a mezőnyből - nyilatkozta a szakember.

- Ki fog derülni, hogy ez mire lesz elég a világkupán. Remélem, meggyőzőek lesznek ott is, és tudunk előrébb lépkedni, mert Giada azt gondolom, most mindenkinek bebizonyította, hogy sokat lépett előre. A világkupa-versenyt május 10-12. között rendezik Szegeden, Giada C-2 200 és C-2 500 méteren áll rajthoz. További hír, hogy Bragato Giada a napokban vette át a vármegye év női sportolója díjat, melyet a közönségszavazatok alapján ítéltek oda.

0
Földi kémiai szúnyogirtás
Ezüstérmes lett a Phoenix

Kapcsolódó hozzászólások