Nem érdemeltek győzelmet

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 27. fordulójában a kiesés ellen küzdő REAC-ot fogadta a Termálfürdő FC Tiszaújváros. A kék-sárgák hívei joggal várták, hogy csapatuk könnyű és magabiztos győzelmet arat. A fővárosi együttes azonban egy szerencsés góllal vezetést szerzett és a meccset 10 emberrel befejező hazaiak örülhettek az egy pontnak. 

Tiszaújváros - REAC 1-1 (0-1) Tiszaújváros, 150 néző. V.: Sándor Cs. 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Papp F., Bökönyi, Varjas L., Cseh, Vitelki B. (Bidzilya, 66.), Farkas M., Tóth S. (Bussy, 46.), Géringer L., Skripek (Kollár, 68.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. REAC: Mészáros M. - Csákány (Micheller, 46.), Kárász (Csúri, 70.), Markos, Lakatos, Nagy G., Werle (Csitári, 77.), Horváth K. (Tóth Gy., 70.), Petrezselyem, Tóth B., Gál B. (Vajda, 90.). Vezetőedző: Urbán Flórián. A 15. helyen tanyázó REAC nem tartozik az acélos csapatok közé, ám pont ez adta a meccs nehézségét. A találkozó hazai gólhelyzettel indult, ám Vitelki 15 méterről leadott lövésénél Mészáros a helyén volt. 

A Tiszaújváros többet birtokolta ugyan a labdát, de kapura nem volt elég veszélyes. A 33. percben meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. Egy előreívelt labdánál sem a védő Papp, sem a kapus Hrabina nem tudott felszabadítani és a szemfüles Weerle kettőjük között 16 méterről fejelte a kapuba a labdát, 0-1. A második félidőben gyorsan összejött a hazai gól. Az 53. percben Varjast vágta fel a 16-oson belül Nagy Gergő, amelyért a bíró büntetőt ítélt. A tizenegyest Skripek nagy erővel rúgta a bal sarokba, 1-1. A 68. percben szertefoszlani látszódtak a hazai vezetésről szőtt álmok, Cseh fölöslegesen szabálytalankodott és második sárgalapja után a kiállítás sorsára jutott. Az emberelőnyben játszó fővárosiak nem tudtak élni a létszámfölénnyel. 

A helyzeteik megvoltak, Micheller a 83., Lakatos a 94. percben is kedvező helyzetből lőhetett, de a kapu mellett hagyta el mindkétszer a labda a játékteret. A hazaiaknak is volt gólszerzési esélyük, de a hajrában Bussy nem találta el a kaput, így a végeredmény igazságosnak mondható. A megszerzett 1 ponttal is előrelépet az újvárosi együttes, mely 41 pontjával immár a 6. helyen áll és legközelebb május 12-én, vasárnap 11 órától a Kisvárda II vendégeként lép pályára. 

Vitelki Zoltán: A megszerzett 1 pont a csapat érdeme, az elbukott 2 az én saram. 

Urbán Flórián: A mi helyzetünkben az egy pont nem jelent semmit. Több volt ebben a mérkőzésben. Kabaréba illő tizenegyest kaptunk, mert fejben nem koncentráltunk eléggé. 

0
Ezüstérmes lett a Phoenix
Verőfényes majális

Kapcsolódó hozzászólások