Döntőbe jutott a Phoenix!

KOSÁRLABDA. A hazai mérkőzésen 5, az idegenbeli találkozón 4 ponttal győzött a SMAFC ellen a Phoenix KK, és ezzel bejutott az NB I/B Zöld csoportjának döntőjébe. Ellenfele az alapszakaszt megnyerő Dávid Kornél KA lesz. 

Akadozott a Phoenix játéka az elődöntő első találkozóján, de sikerült győzelmet aratnia, és megvédte a pályaelőnyt április 20-án, a Sopron elleni, hazai derbin. 

Phoenix KK - SMAFC 67-62 (13-23, 22-11, 17-13, 15-15) 

Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK: Csák Bence (16/12), Lakatos Máté (2), Molnár Bence (-), Okoh Victor Kelechi (7), Kocsis Zalán (8). Csere: Orliczki Mátyás (2), Lakatos Péter (-), Gáspár Balázs (12), Kiss Kolos (12/9), Vaskó György (8/6), Kovács Zoltán (-). Vezetőedző: Lekli József. A vendégek nagy energiával kezdték a játékot, és bár a lendület a tiszaújvárosi oldalon is megvolt, hiányzott a kellő összpontosítás, amit nem segített a meglehetősen furcsa faultarány sem. A második szakaszban már egészen más játékot mutatott a Phoenix. A negyed első felében a Kocsis-Csák-Gáspár trió tett róla, hogy négy egységig felzárkózzon (26-30), majd Vaskó és Kiss találataival teremtette meg a fordítást (31-30). 

Elszakadnia nem sikerült ugyan a Soprontól, de előnnyel fordulhatott a második félidőre. Fej-fej melletti küzdelmet hozott a harmadik negyed eleje, de aztán az ötödik percben Csák-triplájával megtalálta a lendületét a Phoenix, és egy szép szakasszal, illetve a Csák-Kiss duó találataival tíz egységig növelte az előnyt (52-42). Az etap hajrájában ismét a Sopron tudott jobban koncentrálni, így soványabb különbséggel, de még mindig ötegységes vezetéssel várhatta a záró felvonás a Phoenix (52-47). A rivális egyenlítési kísérleteit a negyedik szakasz első felében Vaskó, Csák és Gáspár kosaraival hárított el a hazai csapat, majd Kelechi visszaállította a tízpontos előnyt (64-54). A végjáték is hozott feszültséget, a legnagyobb bajt azonban sikerült elkerülni. Lekli József: Nehéz mérkőzés volt, mert nagyon rosszul játszottunk. Szerintem a rájátszásban eddig ez volt a legrosszabb mérkőzésünk. Fejben nagyon nem volt itt a társaság, nem tudtuk megcsinálni azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk edzésen, nem játszottuk le normálisan a figuráinkat. Nagyon nagy öröm, hogy így is tudtunk nyerni, de ettől sokkal több kell, mert most az ellenfél csapatából meghatározó játékosok hiányoztak, és ha be akarunk jutni a döntőbe, akkor sokkal koncentráltabban kell játszanunk. Farkas Dávid: Az, hogy miért ma kezdődött ez az elődöntő, arról nem szeretnék nyilatkozni, a megfelelő emberek már megtették ezt a megfelelő helyen. Emberfelettit küzdöttünk, pedig nem ma kellett volna itt lennünk. 

Péntek délután nyolc embert tudtunk összeszedni munkahelyi és egyéb elfoglaltságok miatt, ez sajnos nem méltó egy ilyen párharchoz, melyről nem játékosaim tehetnek. A második mérkőzésen sokáig kétséges volt a siker, de aztán jött egy fantasztikus negyedik etap!

SMAFC - Phoenix KK 77-81 (17-12, 20-22, 23-15, 17-32) 

Lekli József: Először is szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert sikerült kiharcolni a döntőbe jutást. Egy „hullámvasút" mérkőzésen vagyunk túl, mert amikor megcsináltuk azokat a dolgokat, amiket gyakoroltunk,, akkor tudtunk nagyon jól kosárlabdázni, és voltak olyan periódusok, amikor ami addig működött, azt utána nem csináltuk, nem azokat a játékokat játszottuk, és szétesett a támadásunk. A végére szerencsére összeszedtük magunkat fejben, és egy nagyon jó negyedik negyeddel sikerült bejutnunk a döntőbe. Nagyon büszke vagyok a srácokra, tényleg nagyon sokat dolgoztunk ezért a döntőért, úgyhogy hatalmas gratuláció illeti meg őket, és további sok sikert a SMAFC csapatának is.

0
Kevés az atléta
Egy gól, két kapufa, három pont

Kapcsolódó hozzászólások