Egy gól, két kapufa, három pont

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 25. fordulójában azzal a Hatvannal csapott össze a Termálfürdő FC Tiszaújváros, amely ősszel 3-1-re legyőzte. A Vitelki csapatot fűtötte a visszavágás vágya. A mérkőzés számos helyzetet, de mindössze 1 gólt hozott. A mérkőzés előtt Vitelki Zoltánt köszöntötte a klubvezetés, aki a legutóbbi fordulóban Salgótarjánban ült századszor a Tiszaújváros kispadján. A tréner hamar ünnepelhetett, hiszen csapata már a 11. percben megszerezte a vezetést. Farkas ment el nagyszerűen a jobb oldalon, középre adását Cseh ragyogó labdaátvétel után félfordulatból 5 méterről lőtte a vendégek kapujába, 1-0. A gól után is többet birtokolta a labdát az újvárosi együttes, sokkal veszélyesebb volt kapura, de az újabb találat nem jött össze. A második játékrész elején Cseh lövését védte Menczeles, majd az 57. percben a Hatvan szabadrúgásból veszélyeztetett, de Hrabina a helyén volt. A 67. percben Vitelki B. lőtt kapufát, majd az ismétlésnél Bökönyi nem találta el a kaput. A félidő derekán a saját nevelésű Elek Mátyás becserélését követelte a szurkolók egy része, ám kívánságuk nem teljesült. 

A házigazdák a mérkőzés hajrájában gólveszélyesebbek voltak és a 88. percben Géringer távoli lövésénél a kapufa mentette meg a Hatvant az újabb góltól. Vitelki Zoltán együttese megszerezte 11. győzelmét a bajnokságban és 39 ponttal a 7. helyen áll. Lőrinczékre április 28-án, vasárnap délelőtt 11 órakor az Újpest II elleni meccs vár a fővárosban. 

Tiszaújváros - Hatvan 1-0 (1-0) Tiszaújváros, 150 néző. V.: Tóth T. 

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Hrabina - Ivánka, Cseh (Kollár, 83.), Vitelki B. (Tóth S., 83.), Farkas M., Géringer L., Papp F., Lőrincz, Bökönyi (Bussy, 94.), Varjas L. (Skripek, 94.), Valkay (Bencsík, 70.). Vezetőedző: Vitelki Zoltán. FC Hatvan: Menczeles - Nagy Zs., Szabó Sz., Czibolya, Mundi (Fekete, 81.), Panyi (Bodnár, 46.), Sárossy (Vince, 90.), Burzi, Tarjáni, Fellner (Kanálos, 64.), Dinka. Vezetőedző: Zoran Spisljak. Vitelki Zoltán: Jó mérkőzést játszottunk és most is nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket sajnos elpuskáztuk. Ez kicsit már bosszantó, erre sokkal jobban kell koncentrálnunk. Zoran Spisljak: Iszonyatosan nehéz mérkőzésre készültünk, több sebből is vérzünk, négy meghatározó játékosunk is hiányzott. A mérkőzés elején a hazai csapat megszerezte a vezetést, utána átvettük az irányítást. A második félidőben hátul kinyíltunk, több lehetősége volt a Tiszaújvárosnak, de nekünk is volt esélyünk az egyenlítésre 

0
Döntőbe jutott a Phoenix!
A Biztonság Napja - 2024

Kapcsolódó hozzászólások