Kevés az atléta

DIÁKSPORT. Távolugrás, súlylökés, kislabdadobás, rövid- és középtávfutás. Ezekben a számokban mérettették meg magukat a tiszaújvárosi általános iskolák diákjai hétfő- és kedd délután az atlétika Diákolimpián. Bár a hideg időjárás nem minden indulónak kedvezett, az edzők szerint nem ez a felelős a kivételesen alacsony létszámért. Az 5-6. és 7-8. osztályosok versengtek az idővel, a távokkal, egymással és önmagukkal a Sportcentrum atlétikapályáján szervezett Diákolimpián. A tét nagy volt. 

- Nagyon szeretnék továbbjutni a megyeire, onnan pedig majd az országos döntőbe, ez a célom - kezdte Németh Zalán, a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola tanulója. 

- Én focira járok, rengeteget edzek, ez is segített, hogy fel tudjak készülni erre a versenyre, főleg a futásra, hiszen edzéseken is sokat futunk, és elég gyors vagyok. 

- Minden évben indulok ezen a versenyen és eddig jó eredményeket értem el, de a tesitanárom is javasolta, hogy jöjjek idén, ezért vagyok itt - mondta Onder Gerda Viktória, a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákja. - Kislabdadobásban, távolugrásban és váltóban indulok. Alig néhány hete készülök a mai napra, mert egyébként Diósgyőrben kosárlabdázok. Nem minden esetben csak a győztesek jutnak tovább. Ha a második helyezett is kiemelkedően teljesít, ő is mehet a megyei döntőre. A szeles, hideg időben ez is motiválta az indulókat. A létszám viszont talán minden eddiginél alacsonyabb volt. 

- Most az időjárás sem igazán kedvez a versenyzőknek, de nem ez okolható a kevés indulóért - nyilatkozta Jakab István, a TSC Atlétika Szakosztály edzője. 

- Régebben egyetlen versenyszámban többen indultak, mint most az egész versenyen. Sajnos a sport egészen kezd háttérbe szorulni, nem csak az atlétikában, máshol is. Nagyon küzdünk az utánpótlásért, mert egyre kevesebben vállalják a rendszeres edzésmunkát. Ez nálunk, Tiszaújvárosban is jellemző. Ezért is próbálunk toborozni, szervezünk nyáron atlétikai napközis tábort is, mert azt reméljük, hogy a fiatalok, akik oda eljönnek, ott ragadnak, bevállalják, hogy később versenyszerűen is műveljék ezt a szép sportágat. 

venna 

0
Hunyadis siker
Döntőbe jutott a Phoenix!

Kapcsolódó hozzászólások