Barlangban is futhatnak

ATLÉTIKA. A szeptember 9-én megrendezendő XII. Baradla Underground Trail elnevezésű terepfutó verseny három - barlangi szakaszt is magába foglaló - pályát kínál a sportág kedvelői számára Aggteleken. A szervezők ezúttal is gondolnak a legkisebbekre is, nekik gyermekfutamot kínálnak. A Baradla Underground Trail az egyetlen olyan verseny, melynek pályája áthalad az Aggteleki Cseppkőbarlangon, útvonala pedig zömében az Aggteleki Nemzeti Parkon keresztül vezet. A három hosszabb pálya egyaránt érinti a Vörös-tói középtúrát, ami a Baradla-barlang leghosszabb, 2300 méteres, villanyvilágítással ellátott, a világörökség részét képező szakasza. Színpompás cseppkőoszlopok, zászló-, függő- illetve álló cseppkövek között vezet az út, elhaladva Magyarország legmagasabb álló cseppköve, a 19 méter magas Csillagvizsgáló mellett. 

A Sárkányfejet, valamint a barlang legnagyobb termét, a különleges akusztikájú Óriások termét is meg lehet csodálni futás közben. A barlang teljes hossza ki lesz világítva, de az esetleges technikai problémák, illetve a sérülések elkerülésére és a járatok jobb beláthatósága érdekében ajánlott minden versenyzőnek fejlámpát használnia a verseny ezen szakaszán. A legfelkészültebbeket 9.00 órától a Baradla Undergound Trail 34,2 kmes, 1200 méteres szintemelkedéssel nehezített távja várja. 10.00 órától a Baradla Undergound Trail 15,1 km-es, „csak" 500 méteres szinttel megspékelt pályáján mérethetik meg magukat a sportemberek. 

A 2 km-es gyermek futam 10.10 órakor veszi kezdetét. Ennek a három számnak a rajtja és célja az aggteleki Baradla Camping hátsó bejáratánál lesz. Délután 5 órakor a Baradla-barlang Vörös-tói kijáratától 100 méterre jelölik ki a Baradla Undergound Trail 6 km-es, 200 méter szinttel kísért távjának versenyközpontját. Ott lesz a rajt és a célba érkezés is. A kedvezményes előnevezésre a www.maratonclubmiskolc.hu honlapon augusztus 27-én 24.00 óráig van lehetőség. Nevezni a 15,1 és 34,2 km -es távra 16 éves életkortól lehet. 

A 6 km-es távon a 10 éves kor alatti versenyző csak szülői engedéllyel indulhat. A rajtszámok átvételére, illetve a helyszíni nevezésre szeptember 8-án, pénteken, 16.00-19.00 óra, illetve szeptember 9-én, szombaton, 7.15- 9.45 között az aggteleki kemping hátsó bejáratánál kialakított versenyközpontban, illetve 15.30-16.30 között, a Vörös-tavi kijáratánál kijelölt rajt-cél területen lesz lehetőség. Az előnevezettek a rajtcsomagot kizárólag csak a helyszínen, személyesen vehetik át. További információk Szűcs Máté versenyigazgatótól kérhetők a +36 30-627-6898-as telefonszámon, valamint e-mailben, a mate.brogli@ maratonclubmiskolc.hu, és az istvan. Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címeken. Részletek a www.maratonclubmiskolc. hu oldalon. 

SZIS 

0
Lehmann Csongor az olimpiai pályán
Kvótáért eveznek

Kapcsolódó hozzászólások