A Napról álmodik

Második könyvét mutatta be a Hamvas Béla Városi Könyvtárban városunk szépkorú lakója, Oláh Gyula. Én a Napról álmodom című kötetében ezúttal 148 versét gyűjtötte csokorba, költeményeiben a természet, az évszakok iránti szeretete, valamint élete legfontosabb állomásainak és építőköveinek szemléltetése mellett a számára nyugtalanító történésekről is vall. 

- Oláh Gyula verseiben mindennapi érzelmekkel teli életének pillanatait, fordulópontjait láttatja. Mi, akik olvassuk, erőt meríthetünk belőlük, elgondolkodtatnak, és örök értékeket fedezhetünk fel bennük - mondta az esemény nyitányaként Kázsmér Ágnes könyvtárvezető, majd a kötet címadó költeményének előadása után Csengéné Bányász Terézia kérdéseire válaszolva vitte közelebb az érdeklődőket a könyvhöz és önmagához a szerző. 

- Márciusi gyerek vagyok, és ez meghatározza az egész életemet. Hiába éltem már meg 75 évet, mindig rácsodálkozom arra, milyen energiákat ad a Nap - fejtette ki a könyv címével kapcsolatos gondolatait Oláh Gyula. Nem csupán a szerző szavalt a könyvtár aulájában, a Kaffka Margit Nyugdíjas Klub tagjai - Botosné Simon Edit, Hajas Károlyné, Oláhné Alföldi Katalin és Vámos Dénesné - is idéztek a kötetből. Az elgondolkodtató percek után az esemény főszereplőjének közmondás-átiratai okoztak derűs pillanatokat a közönségnek. A könyvbemutató zárásaként Szeretem című versét adta elő a publikumnak Oláh Gyula, majd dedikálta könyvét a megjelenteknek. 

Ördögh István 

0
Nem sikerült a kvótaszerzés
Bátrak, gyorsak, pontosak

Kapcsolódó hozzászólások