A második félidő döntött

LABDARÚGÁS. Az NB III Északkeleti csoportjának 7. fordulójában Gyöngyösön lépett pályára a Termálfürdő FC Tiszaújváros. Vitelki Zoltán tanítványai ezúttal úgy nyertek, hogy gólt sem kaptak, így jól hangoltak a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésre.

Gyöngyös - Tiszaújváros 0-2 (0-0) Gyöngyös, 150 néző. V.: Drabon
 

Gyöngyösi AK: Tóth B. - Trombola, Márkus (Muhari, 78.), Lakatos, Babarcsik (Uram, 71.), Krán, Kovács D. (Móga, 85.), Gonda (Szabó T., 85.), Szentannai, Nagy-György, Bezzeg (Béla S., 85.). Vezetőedző: Majzik Zoltán.
Termálfürdő FC Tiszaújváros: Herceg - Tóth B. (Erős, 59.), Oláh B. (Kollár, 59.), Farkas M., Tóth S. (Lehóczki, 35.), Géringer L., Papp F., Vajda (Bussy, 59.), Varjas L., Nagy D. (Vitelki B., 76.), Valkay. Vezetőedző: Vitelki Zoltán. A DVSC II elleni hazai vereség után nagyon bosszúsak voltak a tiszaújvárosi játékosok, hiszen úgy érezték, nyerhettek volna azon a meccsen. Kesergésre azonban nem volt sok idő, mivel szombaton már gyöngyösi fellépés várt az újvárosi legényekre. Az első kapura tartó lövésre 25 percet kellett várni, ekkor Gonda lőtt jó 25 méterről, Herceg azonban védett. A 40. percben már a vendégek is veszélyeztettek. 

Egy szöglet utáni fejesnél a felső léc mentette meg a mátraaljaiakat a góltól. Az első félidőben többet birtokolták a labdát a vendégek, de gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így 0-0-al ért véget az első 45 perc. Fordulás után, az 55. percben Márkus 30 méteres szabadrúgása okozott gondot Hercegnek, aki végül, ha nehezen is, de bravúrral szögletre ütötte a labdát. Az 59. percben hármas cserét hajtott végre Vitelki: Bussyt, Erőst és Kollárt is csatasorba küldte. A 62. percben megszületett a vendégek vezető gólja. Egy szögletből belőtt labdát a gólfelelős Nagy D. továbbított fejjel a kapuba, 0-1. 

A 82. percben megpecsételődött a házigazdák sorsa. A gyöngyösi tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanságért a bíró 11-est ítélt. A büntetőt Valkay nagy erővel rúgta a kapu bal sarkába, 0-2. A hátralévő szűk 10 percben újabb gól már nem született, így a Tiszaújváros, ha nehezen is, de elvitte a 3 pontot Gyöngyösről. Lőrinczék így 11 ponttal a 6. helyen állnak a bajnokságban. A sárga-kékek legközelebb szeptember 17-én, vasárnap 15 órától az NB II-es Nyíregyházát fogadják Magyar Kupa-mérkőzésen. Majzik Zoltán: Megérdemelten nyert a Tiszaújváros, hiszen végig fölényben játszott. Jelen helyzetünkben ennyi van bennünk, a fiúk megtettek mindent. A sérült játékosunkat várjuk mielőbb vissza és szeretnénk elkezdeni a pontgyűjtést. 

Vitelki Zoltán: A legfontosabb a 3 pont, kötelező győzelem volt, annak minden negatívumával és pozitívumával. Magunknak tettük picit görcsössé a meccset. Szerettünk volna már sokkal hamarabb gólt rúgni, de végül sikerült felőrölnünk a nagyon szimpatikus hazai csapatot. 

0
Ezüstöt hozott a francia kapcsolat
Újabb Piros csoportos skalp

Kapcsolódó hozzászólások