Újabb Piros csoportos skalp

KOSÁRLABDA. Szeptember 8-án Debrecenben, a Piros csoportos DEAC U23 otthonában vendégeskedett a Phoenix, amely ezúttal is rendkívül nehéz mérkőzést vívott, ám nagyszerű eredménnyel zárta a találkozót.
DEAC U23 - Phoenix KK 50-61 (19-10, 17-16, 6-19, 8-16)
Phoenix KK: Bán Tibor (9/3), Gáspár Balázs (13), Molnár Bence (4), Kocsis Zalán (5/3), Lakatos Máté (6). Csere: Czimer László Adrián (2), Csák Bence (-), Orliczki Mátyás (2), Kiss Kolos (14/3), Okoh Victor Kelechi (6), Kovács Zoltán (-), Nagy Balázs (-). Vezetőedző: Lekli József. 

A mérkőzés elején még úgy látszott, hogy a papírforma fog érvényesülni, kilenc ponttal előzött a Debrecen egyetlen negyed alatt. A második etapban már erősíteni tudott a Phoenix és feljavult a dobószázalék is, de a hátrány így is 10 pontra nőtt. A nagyszünet után a Phoenix megtalálta a lendületet, és mind támadásban, mind védekezésben hatékonyabbá vált a játéka. A harmadik negyed végén már hárompontos vendégelőnyt mutatott az eredményjelző, és az energia kitartott a záró etapban is, így szép győzelem született. Kádár Tamás: A felkészülés leggyengébb meccsét játszottuk. Agresszivitás és akarat nélkül kosárlabdáztunk, így nem lehetett más a végeredmény. Lekli József: Nagyon örülök a győzelmünknek, mert ez nagyon értékes eredmény volt a felkészülésünkben. 

A hét elején Jászberényben is játszottunk egy mérkőzést, a két meccs közé pedig elég kemény edzéseket raktunk be. Fáradtan érkeztünk a mérkőzésbe, ez a találkozó elején látszott is, főleg támadásban hibáztunk rengeteget, illetve nem volt meg a jó játékhoz szükséges ritmus. A külső dobószázalékunk is elég gyatra volt, de annak nagyon örülök, hogy a rossz külső dobószázalék mellett tudtuk megnyerni ezt a meccset. Agresszívek voltunk védekezésben, a gyűrűt is agresszíven támadtuk, és ez pozitív változás. Még van hová fejlődni, de van még két hét a bajnokság kezdetéig. Addig további három felkészülési mérkőzés vár ránk, megpróbáljuk a hibákat kijavítani, és amiben kell, fejlődünk. * A háromból egy már lement, a MEAFC-cal feszes iramú, nehéz találkozót vívott a Phoenix. Ezúttal nem sikerült felülkerekednie, de egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a Piros csoport újoncával szemben.

MEAFC - Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-84 (29-20, 22-23, 18-16, 20-25) 

0
A második félidő döntött
Az iskolásokra vigyáznak

Kapcsolódó hozzászólások