Ezüstöt hozott a francia kapcsolat

TRIATLON. A francia Grand Prix sorozat idei utolsó állomásán, Saint-Jean-de-Monts városában ezüstérmet nyert Lehmann Csongor, míg Kiss Gergely a 13. helyen zárt. A napokban befejezett, jól sikerült livignoi edzőtáborozás után a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzőinek útja nem haza vezetett, hanem Franciaországba, ahol szeptember 10-én, vasárnap kinti klubjaik színeiben az ottani Grand Prix sorozat idei, sprint távon megrendezett befejező állomásán álltak rajthoz. 

A 750 méter úszásból, 20 km kerékpározásból és 5 km futásból álló viadalon 2021 Európa-bajnoka, a francia Dorian Coninx, a tavalyi müncheni Eb után ismét Lehmann Csongorral harcolt az éremért. Akkor és ezúttal is a hazája mix-váltójával olimpiai bronzérmes Coninx végzett egy hellyel előrébb. Kiss Gergely is szépen helytállt a népes és erős mezőnyben. Csongor 6. lett csapatával a francia GP-n, míg Gergőék a 8. pozícióban zárták az idei sorozatot. A két sportoló formája igazán biztató a két hét múlva megrendezendő spanyolországi világbajnokság előtt. Kiss Gergely és a múlt hét végén Zágrábban a junior Európa- kupa mellett megrendezett nyílt versenyt megnyerő, szintén ígéretes formát mutató Sinkó-Uribe Ábel az U23- as korcsoportban, míg Lehmann Csongor az elit mezőnyben bizonyíthat majd. 

Eredmények Férfiak (94 induló): 1. Dorian Coninx (Poissy Triathlon, francia) 51:07, 2. Lehmann Csongor (magyar, Valence Triathlon) 51:12, 3. Yanis Seguin (Triathlon Club Lievin, francia) 51:17, …13. Kiss Gergely (Triathlon Toulouse Metropole, magyar) 51.46. * A Horvátországban megrendezett junior Európa-kupán a fiúknál Hóbor Zalán révén magyar siker született, a tiszaújvárosi Kovács Gyula az előkelő hetedik helyen zárta a versenyt. A lányoknál az ezüstérmes Nádas Nóra bizonyult a legjobb magyarnak. 

A Tiszaújvárosi Triatlon Klubot képviselő Lehmann Sára a 18. pozíciót harcolta ki. 

0
Rágcsálómentesítés
A második félidő döntött

Kapcsolódó hozzászólások