Zárógondolatok a fesztiválról

A Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválról tette közzé alábbi zárógondolatait közösségi oldalán dr. Fülöp György polgármester. Laikusként nehéz elképzelni és sokan talán bele sem gondolnak, hogy milyen rendkívül összehangolt, magas szakmai színvonalú és megfeszített munkára van szükség a nemzetközi sportversenyek és a hozzájuk kapcsolódó kísérőprogramok megszervezéséhez. A versenyek lebonyolítását könnyű egzakt és objektív módon értékelni: mind a Nemzetközi Triatlon Szövetség, mind pedig a Magyar Triatlon Szövetség elismerését és köszönetét fejezte ki Tiszaújvárosnak és a rendezvény szervezőinek. 

Azt gondolom, hogy az esemény sportszakmai részét illetően ettől nagyobb és komolyabb elismerést nem is kaphattunk volna. Összesen 45 országból láttunk vendégül közel 300 sportolót, akik egytől- egyig óriási lelkesedéssel érkeztek „Tiszy"-be. A világkupa futamokat élőben közvetítette az M4 Sport+, ennek, valamint a live stream-nek köszönhetően az ország, sőt a világ minden tájáról Tiszaújvárosra figyeltek a sportág kedvelői. Sportolóink teljesítményére szintén büszkék lehetünk, hiszen valamennyi magyar triatlonista becsületesen helytállt a versenyek során, csodálatos eredmények születtek, Lehmann Csongor győzelme pedig nagyszerű zárása volt a versenysorozatnak. 

A kísérőprogramok értékelése esetében nehéz objektívnek maradni, hiszen, ahogy mondani szokás: ízlések és pofonok… A hagyományos tömegsportrendezvények és a Bogratlon idén is osztatlan sikert arattak, több mint 2000 embert mozgattak meg. Az esténként összegyűlt közönség létszáma arra enged következtetni, hogy nagyon sokan - több ezren - várták a koncerteket és vágytak arra, hogy egy igazi közösségként élvezzék a programokat és bulizzanak. Igyekeztünk a hazai zenei élet legnagyobbjai közül válogatni, azt viszont meg kell értenünk, és el kell fogadnunk, hogy 4 nap alatt minden érdeklődő zenei igényét nem tudjuk kielégíteni. Ki kell emelnem az Azahriah koncertet, hiszen soha nem látott tömeget vonzott Tiszaújvárosba ez a fiatalember. 

Büszke vagyok rá, hogy egy olyan népszerű előadó ingyenes koncertjével tudtuk zárni a rendezvénysorozatot, aki nemrégiben megtöltötte a Papp László Sportarénát és hamarosan külföldi turnéra indul. Soha ennyien nem érkeztek még egyszerre Tiszaújvárosba, erre minden lehetséges módon igyekeztünk előre felkészülni. Tudom, hogy az óriási nézőszám egyes városlakóknak okozhatott ideiglenes kellemetlenségeket, de a nagy létszám ellenére sem kellett komolyabb atrocitásokkal szembesülnünk. A rajongó fiataloknak egy életre szóló élményt szereztünk, és hétfő reggelre rendeztük sorainkat, minden visszatérhetett a normális kerékvágásba. Néhány napra felráztuk a város nyugodt életét. 

Azoknak, akik a csendes kisvárosi életet preferálják, köszönöm, hogy tolerálták a „felfordulást", a bulizóknak pedig köszönöm, hogy kulturáltan, egymás igényeit tiszteletben tartva érezték jól magukat! Egy szó, mint száz, Kedves Tiszaújvárosiak! Bízom/bízunk benne, hogy mindenki talált kedvére való programot és kellemes élményekkel gazdagodott az elmúlt 4 napban a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztiválon! Köszönöm mindenkinek a munkáját, aki hozzájárult a rendezvénysorozat sikeres lebonyolításához, Önöknek pedig köszönöm, hogy idén is jókedvűen és jó házigazdaként vettek részt a programokon! 

0
Túljelentkezés diákmunkásból
Világbajnoki ezüstérem

Kapcsolódó hozzászólások